LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Ζύμες, Μαγειρική  /  13 Ιουνίου 2013

Σκορδόψωμο express, τουτ τουτ.

by Παναγιώτης
Σκορδόψωμο
“Μάμα μία, τι μοσχομυρίζει έτσι;” ρώτησε ο Αποστόλης, “Τον κακό σου τον καιρό” απάντησε η γυναίκα του…

 

Πεινάς και θέλεις να τσιμπήσεις κάτι γρήγορο; Να το βουτήξεις σε τζατζίκια, σε χούμους σε γουακαμόλε; Να του βάλεις ντοματάκια και φέτα; Να το φας σκέτο; Σου έχω λύση για σκορδόψωμο έτοιμο σε 30 λεπτά.

 

Τα υλικά μας

  • 4 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (το έχω κάνει και με  σκληρό)
  • 1 1/2 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
  • 1 αυγό
  • 3 κουταλιές της σούπας ρίγανη
  • 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 100 γρ .μοτσαρέλα ή άλλο τυρί που λειώνει ωραία στον φούρνο (προαιρετικά)
  • Μια κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • Φρέσκο πιπέρι

 

Προετοιμασία

  1. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με την ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο αναδεύοντας καλά τα υλικά μας με το χέρι μας.
  2. Ρίχνουμε το αυγό και το ανακατεύουμε με το αλεύρι, συνεχίζουμε προσθέτοντας το χλιαρό  γάλα και ανακατεύουμε ζυμώνοντας.
  3. Η ζύμη μας θα πρέπει να μην κολλάει πολύ αν αυτό συμβεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
  4. Απλώνουμε στο λαδωμένο ταψί μας την ζύμη μας και την απλώνουμε για να έρθει σε πάχος περίπου μισού πόντου, και από πάνω βάζουμε το τυρί μας.
  5. Ψήνουμε σε φούρνο που καίει στους 200 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά.

Είστε έτοιμοι για κρατσανίσματα και βούτες.

 

Στο ίδιο στυλ:

Ζύμη για πίτσα λεπτή χωρίς μαγιά ή baking powder     Αυτή είναι μÎ¯α  ζύμη για πίτσα που συνδυάζει τα εξής: είναι τραγανή, είναι λεπτή, είναι εύκολη, δεν έχει μαγιά, δεν έχει baking powder. Δοκιμάστε την και προσθέστε τα υλικά της αρεσκείας σας πάνω της ;)   Τα υλικά...

Σπιτική αραβική πίτα χωρίς μαγιά, κάντο σαν άραβας. Η πίτα είναι ο σύντροφος της βουτιάς και της κάθε λογής σαλτσούλας ή ντιπ ÏŒπως είναι το τζατζίκι, χούμους, το γουακαμÏŒλε κτλ κτλ. Σε αυτή την συνταγή θα μάθουμε να την κάνουμε μÏŒνοι μας υγιεινά και χωρίς μαγιά. Το σχήμα...

Κρεμμυδόπιτα – και κλάααμα η κυρία   Το κρεμμύδι έχει την μαγική ιδιÏŒτητα ÏŒταν ψήνεται να γίνεται γλύκισμα. Η πιτούλα αυτή τρÏŽγεται καλύτερα ζεστή ως ορεκτικÏŒ, κυρίως και γλυκÏŒ :) Υλικά 1/2 κιλÏŒ χωριάτικο φύλλο  1/2 κιλÏŒ κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες 4 κουταλιές της σούπας λάδι + λίγο ακÏŒμα για το Î¬λειμμα των φύλλων 2 αυγά...

Φασολάκια τσαούλια σαλάτα με σάλτσα ανθότυρου Το σημαντικÏŒ κομμάτι της συνταγής μας είναι η σάλτσα ανθÏŒτυρου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με άλλα βραστά η ψητά λαχανικά αλλά εδÏŽ θα την δούμε με τα νÏŒστιμα και τρυφερά φασολάκια τσαούλια. Η λέξη τσαούλια απÏŒ ÏŒσο ξέρω σημαίνει...

Tags

  • Γρήγορες
  • Εύκολες
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Αυγό και αβοκάντο, μαναρι μου τα κάναμε σαλάτα
Κανελόνια με κιμά . Το κανελώνεις το κανελόνι ;

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes