Πεινάς και θέλεις να τσιμπήσεις κάτι γρήγορο; Να το βουτήξεις σε τζατζίκια, σε χούμους σε γουακαμόλε; Να του βάλεις ντοματάκια και φέτα; Να το φας σκέτο; Σου έχω λύση για σκορδόψωμο έτοιμο σε 30 λεπτά.
Τα υλικά μας
- 4 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (το έχω κάνει και με σκληρό)
- 1 1/2 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
- 1 αυγό
- 3 κουταλιές της σούπας ρίγανη
- 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 100 γρ .μοτσαρέλα ή άλλο τυρί που λειώνει ωραία στον φούρνο (προαιρετικά)
- Μια κουταλιά του γλυκού αλάτι
- Φρέσκο πιπέρι
Προετοιμασία
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με την ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο αναδεύοντας καλά τα υλικά μας με το χέρι μας.
- Ρίχνουμε το αυγό και το ανακατεύουμε με το αλεύρι, συνεχίζουμε προσθέτοντας το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε ζυμώνοντας.
- Η ζύμη μας θα πρέπει να μην κολλάει πολύ αν αυτό συμβεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
- Απλώνουμε στο λαδωμένο ταψί μας την ζύμη μας και την απλώνουμε για να έρθει σε πάχος περίπου μισού πόντου, και από πάνω βάζουμε το τυρί μας.
- Ψήνουμε σε φούρνο που καίει στους 200 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά.
Είστε έτοιμοι για κρατσανίσματα και βούτες.