LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Ζαχαροπλαστική, Κρέμες, Τούρτες  /  19 Ιουλίου 2013

Σοκολατογλυκό με μπισκότα. Απαλό σαν χάδι

by Μαριλού
σοκολατογλυκό με μπισκότα
Ο Κλεάνθης είχε μεγάλη αγάπη στην τέχνη και κυρίως στον Κυβισμό των Ζωρζ Μπρακ και Πάμπλο Πικάσο

Το συγκεκριμένο γλυκό ψυγείου  σε στυλ τούρτας , θυμίζει μανούλα , κρεμούλα και παιδικά χρόνια . Είναι πανεύκολο και δεν θέλει πολλά υλικά . Είναι ακόμα πιο νόστιμο όταν μείνει μια μέρα στο ψυγείο για αυτό καλύτερα να το φτιάξετε από την προηγούμενη .

 

Υλικά για ένα ταψί 20 επί 28

  • 1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι- μπερ 
  • 1 λίτρο γάλα
  • 6 κουταλιές σούπας κορν φλάουερ
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • 1 βανίλια

Πως το κάνουμε 

  1. Κρατάμε μια κούπα από το γάλα και το υπόλοιπο το βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσει μαζί με την ζάχαρη και τη βανίλια.
  2. Στο γάλα που κρατήσαμε ρίχνουμε το κορν φλάουερ και το ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί.
  3. Μόλις βράσει το γάλα  προσθέτουμε  στην κατσαρόλα το γάλα με το κορν φλάουερ, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε  συνεχώς το μείγμα με σύρμα μέχρι να πήξει και να γίνει σαν ρευστή κρέμα . (Αν δούμε και δεν πήζει μετά από 4-5 λεπτά προσθέτουμε λίγο ακόμα κορν φλάουερ διαλυμένο σε δυο κουταλιές νεράκι κρύο)
  4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια . Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα .
  5. Στρώνουμε στο ταψί μας τα μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο και καλύπτουμε και τα πλάγια του ταψιού με μπισκότα όρθια . Απλώνουμε την μισή κρέμα πάνω στα μπισκότα. Από πάνω βάζουμε άλλη μια στρώση μπισκότα . Ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα και καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού με την τελευταία στρώση μπισκότα.
  6. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει 2-3 ώρες και σερβίρουμε

Στο ίδιο στυλ:

Προφιτερόλ time. Σταμάτησε του ρολογιού τους δείκτες Στους φίλους μας τους Γάλλους χρωστάμε πολλά στη ζαχαροπλαστική . Το προφιτερÏŒλ είναι ένα απ΄αυτά. Συνήθως σερβίρεται σε μπολ που έχει… κάτω σοκολάτα και πάνω τα σου και μέσα κρέμα και απÏŒ πάνω σοκολάτα και πάνω σαντιγί … ÏŒπως  λέει...

Εύκολος κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι. Πες το όπως θες   ΑυτÏŒ το γλυκÏŒ με τα πολλά ονÏŒματα , παίζει σε πολλές παραλλαγές , με ξηρούς καρπούς , αυγά, κρέμα , κουβερτούρα …η εκδοχή η δική μου είναι του πανευκÏŒλου , δηλαδή για αρχάριους , αλλά στη γεύση είναι δύναμη...

Γιαουρτογλυκό με ζελέ φράουλα. Γεύση εξ απαλών ονύχων Μια γεύση που μας γυρίζει στα παιδικά μας χρÏŒνια . Θυμάμαι τα γλυκά με γιαούρτι και ζελέ σε διάφορες γεύσεις και με κομμένα φρούτα ήταν κάποτε πολύ της μÏŒδας , ÏŒταν μεγάλωνα την δεκαετία του 1980 ( αααααχ I am...

Εύκολο εκμέκ με φρυγανιές . Από την Πόλη έρχομαι … “ΕκμÎ­κ” στα τούρκικα θα πει “ψωμί” . Το γλυκÏŒ αυτÏŒ που μας έρχεται απÏŒ τη γείτονα χÏŽρα μέσω της αγαπημένης Κωνσταντινούπολης , στην βασική του εκδοχή περιλαμβάνει μια συροπιασμένη ψωμένια βάση σαν παντεσπάνι και απÏŒ πάνω έχει αρωματική κρέμα και...

Tags

  • Γενέθλια
  • Γιορτή
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • καφές
  • Παιδικό πάρτυ
  • Πάρτι
  • Τραπέζι

Πλοήγηση άρθρων

Σπιτική σάλτσα ντομάτας, παγιδέψτε το άρωμα του καλοκαιριού.
Absolute Begginers: Τσιπούρες γεμιστές, για όλα τα γούστα.

3 comments

  • Μαιρη
    29 Μαΐου 2014

    θα μπορουσατε να μαλακώσετε τα μπισκοτα με λιγο γαλα για να κόβονται πιο εύκολα.

    Reply
    • Μαριλού
      30 Μαΐου 2014

      Ευχαριστούμε Μαίρη . Τα μπισκότα λόγω της κρέμας και της υγρασίας του ψυγείου μαλακώνουν αρκετά , δεν χρειάζονται γάλα γιατί θα λιώσουν εντελώς. Καλή συνέχεια και καλά μαγειρέματα .

      Reply
  • Γιάννα
    25 Αυγούστου 2016

    Το εχω δοκιμάσει μισό με άσπρη κουβερτούρα μισο με γάλακτος και απο πάνω Έβαλα λίγη κουβερτουρα.. Θεϊκό!!!

    Reply

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes