Το συγκεκριμένο γλυκό ψυγείου σε στυλ τούρτας , θυμίζει μανούλα , κρεμούλα και παιδικά χρόνια . Είναι πανεύκολο και δεν θέλει πολλά υλικά . Είναι ακόμα πιο νόστιμο όταν μείνει μια μέρα στο ψυγείο για αυτό καλύτερα να το φτιάξετε από την προηγούμενη .
Υλικά για ένα ταψί 20 επί 28
- 1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι- μπερ
- 1 λίτρο γάλα
- 6 κουταλιές σούπας κορν φλάουερ
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 150 γρ. κουβερτούρα
- 1 βανίλια
Πως το κάνουμε
- Κρατάμε μια κούπα από το γάλα και το υπόλοιπο το βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσει μαζί με την ζάχαρη και τη βανίλια.
- Στο γάλα που κρατήσαμε ρίχνουμε το κορν φλάουερ και το ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί.
- Μόλις βράσει το γάλα προσθέτουμε στην κατσαρόλα το γάλα με το κορν φλάουερ, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα με σύρμα μέχρι να πήξει και να γίνει σαν ρευστή κρέμα . (Αν δούμε και δεν πήζει μετά από 4-5 λεπτά προσθέτουμε λίγο ακόμα κορν φλάουερ διαλυμένο σε δυο κουταλιές νεράκι κρύο)
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια . Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα .
- Στρώνουμε στο ταψί μας τα μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο και καλύπτουμε και τα πλάγια του ταψιού με μπισκότα όρθια . Απλώνουμε την μισή κρέμα πάνω στα μπισκότα. Από πάνω βάζουμε άλλη μια στρώση μπισκότα . Ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα και καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού με την τελευταία στρώση μπισκότα.
- Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει 2-3 ώρες και σερβίρουμε
θα μπορουσατε να μαλακώσετε τα μπισκοτα με λιγο γαλα για να κόβονται πιο εύκολα.
Ευχαριστούμε Μαίρη . Τα μπισκότα λόγω της κρέμας και της υγρασίας του ψυγείου μαλακώνουν αρκετά , δεν χρειάζονται γάλα γιατί θα λιώσουν εντελώς. Καλή συνέχεια και καλά μαγειρέματα .
Το εχω δοκιμάσει μισό με άσπρη κουβερτούρα μισο με γάλακτος και απο πάνω Έβαλα λίγη κουβερτουρα.. Θεϊκό!!!