LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κέικ  /  17 Απριλίου 2013

Σοκόλαση, Κέικ Σοκολάτας για αμαρτωλούς

by Παναγιώτης

keik-sokolatas

Αν και την ζάχαρη προσπαθώ να την αποφεύγω όπως και την σοκολάτα (καταραμένο στομάχι), για αυτό το κέικ σοκολάτας έχω φυλάξει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου (και στην στομάχα μου). Να είναι καλά η Μαριλού που μοιράστηκε την συνταγή αυτή μαζί μου. Ελάτε να σοκολαστούμε παρέα, μιαμ, μιαμ, σλουρπ, σλουρπ.

 

 

Τα υλικά μας

  • 1 ½ κούπα ζάχαρη
  • 4  αυγά
  • 3 κουταλιές της σούπας κακάο
  • ½ κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 βανίλια
  • 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½  γιαούρτι light
  • ½ κούπα γάλα
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ κουβερτούρα τεμαχισμένη σε κομματάκια ή σταγόνες κουβερτούρας

 

 

Προετοιμασία
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη βανίλια .
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μεσαία ταχύτητα, έως ότου αφρατέψουν, προσθέτοντας σταδιακά και τα αυγά. Προσθέτουμε το γάλα και το γιαούρτι . Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε στο μείγμα.  Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα, ρίχνοντας σιγά-σιγά και το μείγμα των κοσκινισμένων υλικών. Προσθέτουμε το αλάτι και τις σταγόνες κουβερτούρας.
Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και ψήνουμε για περίπου μια ώρα .

Το κέικ μπορούμε να το φάμε ως έχει  ή να του προσθέσουμε γλάσο σοκολάτας

 

Φωτογραφία mpessaris/shutterstock.com

Δεν Υπάρχουν Παρόμοιες Συνταγές.

Πλοήγηση άρθρων

Σαλάτα με Παπάγια, Ντομάτα, Κρεμμύδι & Κόλιαντρο
Κέικ αλμυρό (με ότι έχει το ψυγείο)

7 comments

  • βαγγελης
    3 Μαΐου 2014

    Στα υλικά της συνταγής δεν υπάρχει το βούτυρο

    Reply
  • Μαρθα
    18 Νοεμβρίου 2014

    Στη συνταγή αναφέρεται ελαιόλαδο, ενώ στην εκτέλεση βούτυρο. Τι απο τα δυο ισχύει και σε τι ποσότητα?

    Reply
    • Μαριλού
      18 Νοεμβρίου 2014

      Γεια σας Βαγγέλη και Μάρθα ! Η συνταγή γίνεται με λάδι ( για να γίνει πιο ελαφρύ το γλυκό) όπως το λέω στα υλικά . Εκ παραδρομής στην εκτέλεση γράφτηκε βούτυρο . Ασφαλώς μπορείτε να αντικαταστήστε το λάδι με βούτυρο όπως κάνουμε συνήθως στα κέικ . Θα γίνει απλώς πιο πλούσιο σε λιπαρά. Η ποσότητα θα είναι ίδια , περίπου ένα φλιτζάνι βούτυρο δηλαδή 200 γραμμάρια.

      Καλή Επιτυχία

      Reply
  • Ναταλία Μκ'
    16 Ιουλίου 2016

    το γλυκο απλα υπεροχο…το φτιαχνω σχεδον καθημερινα γιατι καταναλωνεται σε μια ημερα…εινα απλα τελειο!!!♥

    Reply
  • Ναταλία Μκ'
    16 Ιουλίου 2016

    Μπορω να βαλω μερεντα?απλα λατρευω την φαντασια….απλα θελω να μαθω εαν γινεται ωραιοοο..κ συγχαρητηρια για την πηγη εμπνευσης!!!

    Reply
    • Παναγιώτης
      17 Ιουλίου 2016

      Δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην βάλεις :) Να μας πεις βγήκε όμως! Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια!

      Reply
  • ΘΕΟΔΩΡΑ
    28 Ιουνίου 2018

    Το γιαούρτι το light είναι στραγγιστό ή απλό; Επίσης μέσα μένει λίγο υγρό ή πρέπει να δοκιμάζουμε με το γνωστό τρόπο μέχρι δηλαδή να μην αφήνει υπολείμματα στο ξυλάκι-μαχαίρι που βουτάμε;

    Reply

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes