Ο σολομός είναι ένα γευστικότατο ψάρι και μπορεί να μαγειρευτεί με διάφορους τρόπους, τον λατρεύω στον ατμό και στα κάρβουνα αλλά εδώ θα δούμε πως μπορούμε να κάνουμε κάτι πολύ εύκολο και πολύ γρήγορο με φέτες ή φιλέτα σολομού ή οποίο άλλο μεγάλο ψάρι. Οι γεύσεις του τζίντζερ, του μελιού της σόγια σος αλλά και του κρεμμυδιού και του σκόρδου θα αρωματίσουν το ψάρι μας και θα του δώσουν ένα τόνο ασιατικό και η λαδόκολλα θα κρατήσει όλη την φρεσκάδα και τους χυμούς του.
Τα Υλικά μας (ανά μία φέτα σολομού)
- 1 φέτα σολομού
- 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ τριμμένο
- 2 κουταλιές της σούπας σόγια σος
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- Χυμός από ένα λάιμ
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση
- Σε διπλή λαδόκολλα βάζουμε την φέτα του σολομού και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά για να πάνε τα υλικά μας παντού πάνω στο κομμάτι του σολομού.
- Κλείνουμε την λαδόκολλα μας σαν πουγκάκι και ψήνουμε σε φούρνο που καίει στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου.
Το σερβίρουμε ζεστό με την συνοδεία καλού λευκού κρασιού.