LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα  /  24 Απριλίου 2013

Σολομός με μυρωδικά πανε(ύκολος)

by Παναγιώτης

solomos-myrodika

Σολομός με μυρωδικά πανεύκολος για τις μέρες της νηστείας και μη, το δενδρολίβανο είναι από τους καλούς φίλους του ψαριού κατά την ταπεινή μου άποψη(κολλητός φίλος του αρνιού βέβαια). Μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε και αυγό στο πανάρισμα παραλείποντας το λάδι

 

Τα Υλικά μας (για 4 μερίδες)

  • 4 φιλέτα φρέσκου σολομού  (150 γρ. το καθένα περίπου)
  • 3 φέτες ψωμί (ψίχα μόνο) μπαγιάτικο (ή γύρω στις 6 φρυγανιές)
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας Δενδρολίβανο φρέσκο κατά προτίμηση
  • 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι (όχι πολύ γιατί έχουμε ψάρι και θα ρίξουμε και λεμόνι)
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο περίπου (ή αυγό για τους hardcore φίλους μας)
  • Λεμόνι για το σερβίρισμα

 

Προετοιμασία

Ξεκινάμε φτιάχνοντας τα αρωματικά μας ψίχουλα, στον επεξεργαστή τροφίμων ρίχνουμε το ψωμί και το δεντρολίβανο και χτυπάμε καλά. Έπειτα προσθέτουμε ψιλοκομμένο το σκόρδο και την κάπαρη, τα ανακατεύουμε με το χέρι φροντίζοντας να πάνε παντού και βάζουμε το μείγμα μας σε ένα μεγάλο πιάτο.  Στην συνέχεια περνάμε τα φιλέτα σολομού, (αφού τα αλατοπιπερώσουμε) από το λάδι αρχικά για να μπορέσει κολλήσει το μείγμα από τα ψίχουλα στον σολομό μας και μετά τα περνάμε από το το μείγμα και από τις δύο πλευρές . Τα αφήνουμε λίγο να ξεκουραστούν για να κολλήσουν καλύτερα τα ψίχουλα μας πάνω τους .  Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι (που μπορούμε να βάλουμε και στον φούρνο) και αφού τα λάδι κάψει καλά, προσθέτουμε τα φιλέτα μας. Τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα και μετά τα μεταφέρουμε σε φούρνο που καίει στους 220 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.

Τα σερβίρουμε με  βραστά λαχανικά και τα περιλούζουμε με το λεμονάκι.

 

Φωτογραφία: marcomayer/shutterstock.com

Στο ίδιο στυλ:

Κολοκυθοανθοί τούμπανο (γεμιστοί με ρύζι) Κολοκυθοανθοί, ανθοί ή κολοκυθολούλουδα που τα έλεγε και η γιαγιά μου και τα έριχνε στο ταψί με τα γεμιστά (μνήμες και σάλια).  Ένα πιάτο παραδοσιακÏŒ τσι Κρήτης και ένα απÏŒ τα πιο χαρακτηριστικά Κρητικά φαγητά.  Καταβροχθίζονται σε μία μπουκιά (άμα...

Λαχανοσφαιρίδια (Κεφτεδάκια λαχανικών νηστίσιμα & Vegan) Τα «κρεατοσφαιρίδια» , ή κεφτέδες ή κιοφτέδες (ÏŒπως τους προφέρουν στα χωριά μας) τα συναντάμε σε διάφορες μαγειρικές παραλλαγές απÏŒ τα Βαλκάνια μέχρι την Ινδία και το Πακιστάν. Για την ετοιμολογία της λέξεως, άλλοι υποστηρίζουν ÏŒτι προέρχεται απÏŒ το ΠερσικÏŒ...

Tags

  • Νηστίσιμα
  • Σαρακοστή

Πλοήγηση άρθρων

Λαχανοσφαιρίδια (Κεφτεδάκια λαχανικών νηστίσιμα & Vegan)
Πολύχρωμο κοτόπουλο ντίρλα (με λαχανικά και μπύρα)

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes