LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μαγειρική  /  5 Ιουνίου 2013

Σουτζουκάκια της μαμάς . Σουτζούκ λουκούμ

by Μαριλού
Σουτζουκάκια
“Γιατί τζουτζούκο μου , πασάκα μου, δεν τρως τα σουτζουκάκια σου να μεγαλώσεις , να περάσεις στο μπόι τον φίλο σου τον Λάκη;”, είπε η κυρά Σουλτάνα στον γιό της τον Ιάκωβο…

 

Τα Σμυρναίικα σουτζουκάκια είναι από τις πιο κλασσικές και αγαπημένες συνταγές της Πολίτικης κουζίνας . Αυτό που τα κάνει να διαφέρουν από τα κοινά κεφτεδάκια είναι τα μπαχαρικά που μπαίνουν στον κιμά και κυρίως το κύμινο και η κανέλλα . Κάθε παραδοσιακή μάνα και γιαγιά  ένα σουτζουκάκι θα το φτιάξει κάποια στιγμή και θα διεκδικήσει τίτλο στα μαγειρικά καλλιστεία της  οικογένειας.

Υλικά

  • 700 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
  • 300γρ κιμάς χοιρινός
  • 5 φέτες ψωμί χωρίς την κόρα μουσκεμένο
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας κύμινο
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλλα
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 κούπα κρασί κόκκινο
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι στον κιμά
  • 3/4 της κούπας λάδι για το τιγάνισμα
  • αλάτι , πιπέρι

Για την σάλτσα

  • 3 ντομάτες ώριμες ντομάτες , ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
  • 1  κούπα  συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1/2 ποτήρι νερό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι,  πιπέρι

 

Πως το κάνουμε

Στύβουμε το ψωμί και το θρυμματίζουμε με τα χέρια μας σε ένα μπολ . Προσθέτουμε όλα τα υλικά του κιμά και τα ζυμώνουμε πολύ καλά για 10 λεπτά . Αφήνουμε μια ώρα να σταθεί ο κιμάς  σκεπασμένος στο ψυγείο . Πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια  και τα αλευρώνουμε . Τινάζουμε το περιττό αλεύρι . Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα φαρδύ τηγάνι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν απ όλες τις πλευρές.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα :

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα ή φαρδύ τηγάνι. Βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστεί . Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και την ντομάτα . Μόλις πιει τα νερά της η φρέσκια ντομάτα προσθέτουμε ,τον χυμό και το νερό .Βράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και προσθέτουμε τα τηγανισμένα σουτζουκάκια . Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και σερβίρουμε  με μακαρόνια , ρύζι , πουρέ , πατάτες τηγανιτές  ...ότι θέλουμε τέλος πάντων , που θα βοηθήσει να γινει η καλή η βούτα η πρόστυχη!!

 

 

Στο ίδιο στυλ:

Κανελόνια με κιμά . Το κανελώνεις το κανελόνι ; Ο all time classic συνδυασμÏŒς ζυμαρικού με κιμά αρέσει σε μικρά και μεγάλα παιδιά απÏŒ 3 μέχρι 103 ετÏŽν. Το σχήμα του ζυμαρικού μÏŒνο αλλάζει. Τα κανελÏŒνια ,ÏŒπως λένε και οι οδηγίες του πακέτου ,συνήθως δεν τα βράζουμε πριν τα...

Μεθυσμένοι κεφτέδες με ούζο . Κε- φτες και δε φταις Για τον κεφτέ τα χουμε ξαναπεί στα λαχανοσφαιρίδια … μη λέμε συνέχεια τα ίδια . Στον κιμά ο καθένας βάζει ÏŒτι του κάνει κέφι . Το ούζο (ÏŒπως και το ξύδι) κάνουν τα κεφτεδάκια αφράτα και μυρωδάτα. Δοκιμάστε το . Υλικά...

Μελιτζάνες παπουτσάκια . Παπούτσι από τον τόπο σου Σαν την παράδοση δεν έχει ! Και σαν την μελιτζάνα επίσης . Ψητή, τηγανιτή, βραστή, τουρσί , σαλάτα , η μελιτζάνα κυριαρχεί σε πιάτα των χωρÏŽν της Μεσογείου. ÎŒπου την βλέπω της επιτίθεμαι … Υλικά 3 μελιτζάνες φλάσκες 400 γρ...

Εύκολο λαχματζούν με αραβική πίτα . Σαλάμ Αλέκουμ     Το λαχματζούν είναι η “πίτσα της ανατολής” . Για τη βάση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ÏŒτι σας κάνει κέφι πχ ζύμη για πίτσα ή πίτα για σουβλάκι (το ζυμάρι μπορείτε , bien sure ,να το φτιάξετε και μÏŒνοι σας  …λέμε...

Tags

  • Παραδοσιακές

Πλοήγηση άρθρων

Τηγανίτες πατατάς από την Πολωνία (πλάτσκι ζιμνιετσάνε)
Γαύρος Μαρινάτος, μαριναραρισέ τον, τον τιμημένο.

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes