Σούπα βελουτέ με γλυκοπατάτα & σπαράγγια

Συνταγή από την/τον:

Σούπα σπαράγγια
Βελουτέ σούπα με σπαράγγια, τα σπαράγγια έχουν άφθονες αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως είναι η βιταμίνη C,  η βιταμίνη E, και το καροτένιο που είναι μία προβιταμίνη της βιταμίνης Α, οι οποίες έχουν   ισχυρή αντικαρκινική δράση. Εδώ θα τα φτιάξουμε σε μία ελαφριά σούπα σε συνδυασμό με γλυκοπατάτα.
Υλικά 
  • 1 γλυκοπατάτα μεγάλη καθαρισμένη κομμένη σε κύβους
  • 8  φρέσκα σπαράγγια
  • 2 φλιτζάνια ζωμό (λαχανικών ή από κοτόπουλο)
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 200 γρ βούτυρο (η ελαιόλαδο αν θέλετε)
  • 1 κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο ανά πιάτο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

 

Προετοιμασία
Σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Προσθέτουμε την γλυκοπατάτα και τα σπαράγγια και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το τσιγάρισμα. Προσθέτουμε το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε.

Όταν τα λαχανικά μας είναι έτοιμα θα πρέπει να έχουμε ένα ποτήρι νερό τουλάχιστον στην κατσαρόλα.  Αφήνουμε την σούπα να κρυώσει και την περνάμε από ένα επεξεργαστή τροφίμων.
Ζεσταίνουμε την σούπα ελαφρά και σερβίρουμε με μία κουταλιά μπαλσάμικο σε κάθε πιάτο.
VN:F [1.9.22_1171]
Σκορ: 5.0/5 (1 ψήφος )
Σούπα βελουτέ με γλυκοπατάτα & σπαράγγια , 5.0 από 5 βασιζόμενο σε 1 ψήφο

Leave a Reply

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο