Βελουτέ σούπα με σπαράγγια, τα σπαράγγια έχουν άφθονες αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως είναι η βιταμίνη C, η βιταμίνη E, και το καροτένιο που είναι μία προβιταμίνη της βιταμίνης Α, οι οποίες έχουν ισχυρή αντικαρκινική δράση. Εδώ θα τα φτιάξουμε σε μία ελαφριά σούπα σε συνδυασμό με γλυκοπατάτα.
Υλικά
- 1 γλυκοπατάτα μεγάλη καθαρισμένη κομμένη σε κύβους
- 8 φρέσκα σπαράγγια
- 2 φλιτζάνια ζωμό (λαχανικών ή από κοτόπουλο)
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 200 γρ βούτυρο (η ελαιόλαδο αν θέλετε)
- 1 κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο ανά πιάτο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Προετοιμασία
Σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Προσθέτουμε την γλυκοπατάτα και τα σπαράγγια και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το τσιγάρισμα. Προσθέτουμε το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε.
Όταν τα λαχανικά μας είναι έτοιμα θα πρέπει να έχουμε ένα ποτήρι νερό τουλάχιστον στην κατσαρόλα. Αφήνουμε την σούπα να κρυώσει και την περνάμε από ένα επεξεργαστή τροφίμων.
Ζεσταίνουμε την σούπα ελαφρά και σερβίρουμε με μία κουταλιά μπαλσάμικο σε κάθε πιάτο.