
Το Λονδίνο με έχει διδάξει πολλά για τις κουζίνες του κόσμου και όχι γιατί υπάρχουν εστιατόρια σχεδόν για κάθε μία από αυτές, αλλά γιατί μπορείς να δοκιμάσεις σχεδόν τα πάντα από τα χέρια φίλων και γνωστών στο σπίτι τους απολαμβάνοντας την παρέας τους, και αυτή τελικά είναι η μαγεία του, η πολυπολιτισμικότητα του, το γεγονός ότι μπορείς ανά πάσα στιγμή να κάτσεις δίπλα σε κάποιον που πολιτισμικά είναι τόσο μακρυά από εσένα και έχει να σου δείξει, να σου πει πολλά και περιμένει το ίδιο και από εσένα φυσικά.
Η κοτόσουπα με noodles είναι ένα σχετικά εύκολο πιάτο αρκεί να έχετε έτοιμο ζωμό κοτόπουλου όπως σας δείξαμε χθες εδώ. Τα υλικά που χρειαζόμαστε μπορείτε να τα βρείτε πολύ άνετα στα ράφια των περισσοτέρων σούπερ μάρκετ, τα noodles που χρησιμοποίησα είναι τα κλασσικά από αλεύρι και αυγό (νομίζω ήταν από την Ταϊλάνδη) αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νούντλς ρυζιού ή αν δεν βρίσκετε ακόμα και μαλλιά αγγέλου (φιδέ). Το τσίλι είναι προαιρετικό και καλό είναι να μην το χρησιμοποιήσετε αν δεν αντέχετε τα καυτερά.
Τα υλικά μας (για 4 άτομα)
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 τσίλι ψιλοκομμένο
- 4 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ τριμμένο
- 250 γρ μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- Μισή κούπα φύλλα κόλιανδρου
- Σόγια σος
- Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
- Σπιτικό Ζωμό κοτόπουλου
Προετοιμασία
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε γύρω στις 10 κουτάλες ζωμό κοτόπουλου με 1-2 κουταλιές της σούπας σόγια σος και όταν πάρει βράση ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια και βράζουμε για 10-15 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα νουντλς συνήθως στην συσκευασία είναι σε κομμάτια ανά μερίδα, βράζουμε για 4 λεπτά.
- Σε κάθε μπολ μοιράζουμε το κρεμμυδάκι, τον κόλιανδρο, το τζίντζερ, το τσίλι, τα κομμάτια κοτόπουλου (αν έχουμε χρησιμοποιήσει κοτόπουλο στήθος στον ζωμό μας ή άλλα κομμάτια κοτόπουλου) και προσθέτουμε από την κατσαρόλα νουντλς, μανιτάρια και ζωμό.
- Σερβίρουμε με έξτρα σόγια σος.
me λίγα υλικά κ ομως δείχνει τόσο πλούσιο..!
Σε ευχαριστούμε να είσαι καλά ;)