
Έπεισα την οικογένεια μια που είναι οι τελευταίες μέρες στο χωριό και ετοιμάζομαι για την θριαμβευτική μου επιστροφή στην Αγγλία να φάμε κάτι διαφορετικό. Η μάνα μου το έφαγε με φέτα, ο πατέρας μου το έφαγε αλλά στο τέλος είπε ότι έπρεπε να το κάνουμε κοκκινιστό με πατάτες τηγανητές. Εγώ δοκίμασα για πρώτη φορά τα chop sticks που μου είχε κάνει δώρο η φίλη μου η Wen sin στα γενέθλια μου πριν 3 χρόνια και μάζευαν σκόνη ξεχασμένα κάπου μέσα στο σπίτι. Τέλειο και δυναμωτικό πιάτο και η μεγαλύτερη μαγκιά του είναι ότι μπορείς να το σερβίρεις στο καθένα διαφορετικά, αρέσουν σε κάποιον τα καυτερά; Βάζεις τσίλι, δεν αρέσει σε κάποιον το τζίντζερ; Δεν βάζεις…
Τα υλικά μας (για 4 άτομα)
Για τον ζωμό βοδινού
- 1 κιλό βοδινό κομμένο σε κύβους
- 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 2-3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- Μαϊντανός ή κόλιανδρος (προαιρετικά)
- 2-3 εκατοστά τζίντζερ χοντροκομμένο (αν κάνουμε ασιατική σούπα)
- Αλάτι
- Φρεκοτριμμένο πιπέρι
- 2-3 μπαχάρια
- 2-3 φύλλα δάφνης
- 5-6 κουταλιές της σούπας σόγια σος
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (αν βρείτε λάδι σουσαμιού καλύτερα)
Για το πιάτο μας
- Νουντλς (συνήθως είναι χωρισμένα σε μερίδες, αν δεν έχουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαλλιά αγγέλου)
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 τσίλι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- 4 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ τριμμένο
- Μισή κούπα φύλλα κόλιανδρου (προαιρετικά)
- 1 καρότο κομμένο ζουλιέν
- Σόγια σος
- Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
Προετοιμασία
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα συνδυάζουμε όλα τα υλικά που αναφέρω για τον ζωμό του βοδινού και καλύπτουμε με νερό. Προσέχουμε δεν χρησιμοποιούμε πολύ αλάτι γιατί η σόγια σος είναι αλμυρή δεν θέλουμε η σούπα στο πιάτο μας να είναι λύσσα.
- Όταν πάρουν βράση ξαφρίζουμε τους αφρούς που θα βγουν με ένα κουτάλι και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο χαμηλότερο σημείο που μπορούμε να έχουμε βράση με το καπάκι κλειστό.
- Σιγοβράζουμε για 1 1/2 ώρα, όταν ο ζωμός είναι έτοιμος αφαιρούμε το κρέας και τον περνάμε από μία σήτα και τον κρατάμε στην άκρη.
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τον ζωμό και όταν πάρει βράσει προσθέτουμε τα νουντλς συνήθως στην συσκευασία είναι σε κομμάτια ανά μερίδα, βράζουμε για 4 περίπου λεπτά ή όσο χρόνο αναφέρει το πακέτο μας.
- Σε κάθε μπολ μοιράζουμε το κρεμμυδάκι, τον κόλιανδρο, το τζίντζερ, το τσίλι, το καρότο, τα κομμάτια βοδινού και προσθέτουμε από την κατσαρόλα νουντλς, και ζωμό.
- Σερβίρουμε με έξτρα σόγια σος.