Σούπα νουντλς με μοσχάρι (beef noodle soup), πάρτο αλλιώς.

Συνταγή από την/τον:

 

Σούπα noodles

“Μόσχος” είπε η Ειρήνη με στραβό στρώμα, ο άντρας της δεν είχε και τους καλύτερους τρόπους στο τραπέζι..

Έπεισα την οικογένεια μια που είναι οι τελευταίες μέρες στο χωριό και ετοιμάζομαι για την θριαμβευτική μου επιστροφή στην Αγγλία να φάμε κάτι διαφορετικό. Η μάνα μου το έφαγε με φέτα, ο πατέρας μου το έφαγε αλλά στο τέλος είπε ότι έπρεπε να το κάνουμε κοκκινιστό με πατάτες τηγανητές. Εγώ δοκίμασα για πρώτη φορά τα chop sticks που μου είχε κάνει δώρο η φίλη μου η Wen sin στα γενέθλια μου  πριν 3 χρόνια και μάζευαν σκόνη ξεχασμένα κάπου μέσα στο σπίτι. Τέλειο και δυναμωτικό πιάτο και η μεγαλύτερη μαγκιά του είναι ότι μπορείς να το σερβίρεις στο καθένα διαφορετικά, αρέσουν σε κάποιον τα καυτερά; Βάζεις τσίλι, δεν αρέσει σε κάποιον το τζίντζερ; Δεν βάζεις…

 

 

Τα υλικά μας (για 4 άτομα)

 

Για τον ζωμό βοδινού

 

  • 1 κιλό βοδινό κομμένο σε κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • Μαϊντανός ή κόλιανδρος  (προαιρετικά)
  • 2-3 εκατοστά τζίντζερ χοντροκομμένο (αν κάνουμε ασιατική σούπα)
  • Αλάτι
  • Φρεκοτριμμένο πιπέρι
  • 2-3 μπαχάρια
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 5-6 κουταλιές της σούπας σόγια σος
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (αν βρείτε λάδι σουσαμιού καλύτερα)

 

Για το πιάτο μας

 

  • Νουντλς (συνήθως είναι χωρισμένα σε μερίδες, αν δεν έχουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαλλιά αγγέλου)
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 τσίλι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 4 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ τριμμένο
  • Μισή κούπα φύλλα κόλιανδρου (προαιρετικά)
  • 1 καρότο κομμένο ζουλιέν
  • Σόγια σος
  • Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι

 

Προετοιμασία

 

  1. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα συνδυάζουμε όλα τα υλικά που αναφέρω για τον ζωμό του βοδινού και καλύπτουμε με νερό. Προσέχουμε δεν χρησιμοποιούμε πολύ αλάτι γιατί η σόγια σος είναι αλμυρή δεν θέλουμε η σούπα στο πιάτο μας να είναι λύσσα.
  2. Όταν πάρουν βράση ξαφρίζουμε τους αφρούς που θα βγουν με ένα κουτάλι και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο χαμηλότερο σημείο που μπορούμε να έχουμε βράση με το καπάκι κλειστό.
  3. Σιγοβράζουμε για 1 1/2 ώρα, όταν ο ζωμός είναι έτοιμος  αφαιρούμε το κρέας και  τον περνάμε από μία σήτα  και τον κρατάμε στην άκρη.
  4. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τον ζωμό και όταν πάρει βράσει προσθέτουμε τα νουντλς συνήθως στην συσκευασία είναι σε κομμάτια ανά μερίδα, βράζουμε για 4 περίπου λεπτά ή όσο χρόνο αναφέρει το πακέτο μας.
    Noodles με αυγά
    Στο πακέτο συνήθως τα Noodles είναι χωρισμένα σε μερίδες.
  5. Σε κάθε μπολ μοιράζουμε το κρεμμυδάκι, τον κόλιανδρο, το τζίντζερ, το τσίλι, το καρότο, τα κομμάτια βοδινού   και προσθέτουμε από την κατσαρόλα νουντλς,  και ζωμό.
    Μοιράζουμε τα μυρωδικά μας σε μερίδες.
    Μοιράζουμε τα μυρωδικά μας σε μερίδες.
  6. Σερβίρουμε με έξτρα σόγια σος.
VN:F [1.9.22_1171]
Σκορ: 5.0/5 (4 ψήφοι )
Σούπα νουντλς με μοσχάρι (beef noodle soup), πάρτο αλλιώς., 5.0 από 5 βασιζόμενο σε 4 ψήφους

Leave a Reply

  

  

  

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο