LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Μαγειρική, Σούπες  /  2 Νοεμβρίου 2013

Σούπα νουντλς με μοσχάρι (beef noodle soup), πάρτο αλλιώς.

by Παναγιώτης

 

Σούπα noodles
“Μόσχος” είπε η Ειρήνη με στραβό στρώμα, ο άντρας της δεν είχε και τους καλύτερους τρόπους στο τραπέζι..

Έπεισα την οικογένεια μια που είναι οι τελευταίες μέρες στο χωριό και ετοιμάζομαι για την θριαμβευτική μου επιστροφή στην Αγγλία να φάμε κάτι διαφορετικό. Η μάνα μου το έφαγε με φέτα, ο πατέρας μου το έφαγε αλλά στο τέλος είπε ότι έπρεπε να το κάνουμε κοκκινιστό με πατάτες τηγανητές. Εγώ δοκίμασα για πρώτη φορά τα chop sticks που μου είχε κάνει δώρο η φίλη μου η Wen sin στα γενέθλια μου  πριν 3 χρόνια και μάζευαν σκόνη ξεχασμένα κάπου μέσα στο σπίτι. Τέλειο και δυναμωτικό πιάτο και η μεγαλύτερη μαγκιά του είναι ότι μπορείς να το σερβίρεις στο καθένα διαφορετικά, αρέσουν σε κάποιον τα καυτερά; Βάζεις τσίλι, δεν αρέσει σε κάποιον το τζίντζερ; Δεν βάζεις…

 

 

Τα υλικά μας (για 4 άτομα)

 

Για τον ζωμό βοδινού

 

  • 1 κιλό βοδινό κομμένο σε κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • Μαϊντανός ή κόλιανδρος  (προαιρετικά)
  • 2-3 εκατοστά τζίντζερ χοντροκομμένο (αν κάνουμε ασιατική σούπα)
  • Αλάτι
  • Φρεκοτριμμένο πιπέρι
  • 2-3 μπαχάρια
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 5-6 κουταλιές της σούπας σόγια σος
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (αν βρείτε λάδι σουσαμιού καλύτερα)

 

Για το πιάτο μας

 

  • Νουντλς (συνήθως είναι χωρισμένα σε μερίδες, αν δεν έχουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαλλιά αγγέλου)
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 τσίλι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 4 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ τριμμένο
  • Μισή κούπα φύλλα κόλιανδρου (προαιρετικά)
  • 1 καρότο κομμένο ζουλιέν
  • Σόγια σος
  • Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι

 

Προετοιμασία

 

  1. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα συνδυάζουμε όλα τα υλικά που αναφέρω για τον ζωμό του βοδινού και καλύπτουμε με νερό. Προσέχουμε δεν χρησιμοποιούμε πολύ αλάτι γιατί η σόγια σος είναι αλμυρή δεν θέλουμε η σούπα στο πιάτο μας να είναι λύσσα.
  2. Όταν πάρουν βράση ξαφρίζουμε τους αφρούς που θα βγουν με ένα κουτάλι και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο χαμηλότερο σημείο που μπορούμε να έχουμε βράση με το καπάκι κλειστό.
  3. Σιγοβράζουμε για 1 1/2 ώρα, όταν ο ζωμός είναι έτοιμος  αφαιρούμε το κρέας και  τον περνάμε από μία σήτα  και τον κρατάμε στην άκρη.
  4. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τον ζωμό και όταν πάρει βράσει προσθέτουμε τα νουντλς συνήθως στην συσκευασία είναι σε κομμάτια ανά μερίδα, βράζουμε για 4 περίπου λεπτά ή όσο χρόνο αναφέρει το πακέτο μας.
    Noodles με αυγά
    Στο πακέτο συνήθως τα Noodles είναι χωρισμένα σε μερίδες.
  5. Σε κάθε μπολ μοιράζουμε το κρεμμυδάκι, τον κόλιανδρο, το τζίντζερ, το τσίλι, το καρότο, τα κομμάτια βοδινού   και προσθέτουμε από την κατσαρόλα νουντλς,  και ζωμό.
    Μοιράζουμε τα μυρωδικά μας σε μερίδες.
    Μοιράζουμε τα μυρωδικά μας σε μερίδες.
  6. Σερβίρουμε με έξτρα σόγια σος.

Στο ίδιο στυλ:

Σούπα νουντλς με κοτόπουλο (chicken noodle soup), Χιγιά!   Το Λονδίνο με έχει διδάξει πολλά για τις κουζίνες του κόσμου και όχι γιατί υπάρχουν εστιατόρια σχεδόν για κάθε μία από αυτές,  αλλά γιατί μπορείς να δοκιμάσεις σχεδόν τα πάντα από τα χέρια φίλων και γνωστών στο σπίτι τους...

Χοντρομπίγουλη από το χωριό μου, σούπα με χοντρό φιδέ. Η χοντρομπίγουλη ή μπίγουλη (σε άλλες περιοχές λέγεται και χοντρομενούδελο)  έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές στην περιοχή στην οποία μεγάλωσα , ένα απλό φαγητό αλλά και νόστιμο είναι μία σούπα ντομάτας με χοντρό φιδέ. Η καταγωγή του πιάτου είναι σίγουρα...

Φιλέτα σκάρου με καραμελωμένη γλιστρίδα & τσίλι, να το ξαναπώ;. Ο σκάρος είναι ψάρι που απαντάται στις Ελληνικές θάλασσες με ιστορικά στοιχεία από την Μινωική εποχή, γνωστός για τα “γλυκά” εντόσθια του, μαγειρεύεται συνήθως (όταν είναι φρέσκος και έχει ψαρευτεί νωρίς το πρωί πριν φάει) με τα εντόσθιά του αφού...

Ψαρόσουπα . Σούπα μου πες Στην χώρα των θαλασσών , των καπεταναίων και των ψαράδων κάθε Ελληνικό σπίτι που σέβεται την παράδοση , μια ψαρόσουπα θα την φτιάξει . Υπάρχουν πολλοί τρόποι. Αυτός με το ρύζι και το αυγολέμονο είναι ο πιο διαδεδομένος , αυτόν...

Tags

  • Light
  • Καυτερά

Πλοήγηση άρθρων

Χοιρινό στην κατσαρόλα, λεμονάτο και κουρκουμάτο.
Γαλοπούλα στην λαδόκολλα με μέλι και λεμονοθύμαρο

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά(4 μονάδες) - στο Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα
  • Μαιρη Αθανασοπουλου στο Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι)
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes