LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Μακαρονάδες  /  24 Ιουλίου 2013

Σπαγγέτι με πέστο ψητής μελιτζάνας, το θέλω τώρα!

by Παναγιώτης
Σπαγγέτι με πέστο μελιτζάνας
Το “δεν σου κάνω τον άγιο” ήταν το αγαπημένο τραγούδι του Βασίλη για αυτό καθ’όλη την διάρκεια της θρησκευτικής πανήγυρις κόλλαγε 20αύρα στα κούτελα της ορχήστρας και φώναζε “Ξαναπέστο”…

Είπα με να κάνουμε κάτι εύκολο  σήμερα (δεν μας βγήκε και τόσο εύκολο) και είχαμε και πολλές μελιτζάνες στο ψυγείο, όποτε βουαλά πέστο ψητής μελιτζάνας…

 

Τα υλικά μας

  • 1 πακέτο σπαγγέτι ή άλλο ζυμαρικό
  • 4 μέτριες μελιτζάνες ολόκληρες με το κοτσάνι τους.
  • 1 ντομάτα μέτρια κομμένη στην μέση
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • 3 σκελίδες σκόρδο με το τσόφλι τους
  • 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό
  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά ξύδι βαλσαμικό
  • 1/2 κούπα παρμεζάνα
  • 100 γρ κουκουνάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα λαχανικά μας στο φούρνο στους 200 βαθμούς, τις μελιτζάνες θα τις αφήσουμε γύρω στην μία ώρα για να γίνουν λίγο καπνιστές το εξωτερικό τους θα μαυρίσει και θα μυρίσει καμένο, το σκόρδο, τις ντομάτες και την πιπεριά τα βγάζουμε στα 20 με 25 λεπτά.
  2. Όταν έχουν ψηθεί τα λαχανικά μας καθαρίζουμε τις μελιτζάνες κρατώντας τις από το κοτσάνι τους με ένα πιρούνι τραβάμε και αφαιρούμε την καμμένη σάρκα. Καθαρίζουμε εύκολα και την πιπεριά αλλά και τα τσόφλια από τα σκόρδα.
  3. Σε ένα επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε όλα τα υλικά μας και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία ομοιογενή πάστα.
  4. Βράζουμε τα μακαρόνια μας, τα σουρώνουμε, τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε με το πέστο.
  5. Τα σερβίρουμε με έξτρα παρμεζάνα και φρέσκο βασιλικό.

Στο ίδιο στυλ:

Μακαρόνια με πέστο ψητής πιπεριάς (Πέστο μου ξανά εύκολα και απλά) Το πέστο είναι μια καταπληκτική ιδέα που μας έρχεται απÏŒ την γείτονα χÏŽρα της Ιταλίας. Η συνταγή είναι απλή και περιέχει στην βασική της εκδοχή βασιλικÏŒ, κουκουνάρια, ελαιÏŒλαδο, παρμεζάνα, αλλά δεν θα μας σταματήσει τίποτα να το φτιάξουμε ÏŒπως και...

Φουσίλι με πέστο ανθότυρου & βασιλικού Ξαναπέστο μου με ανθÏŒτυρο και βασιλικÏŒ και φέρνουμε το πέστο στα μέτρα μας και στην Ελλάδα μας.   Τα υλικά μας για 4 μερίδες 500 γρ φουσίλι (ή άλλο ζυμαρικÏŒ) 300 γρ ανθÏŒτυρο 1 κουταλιά κουκουνάρι ΜισÏŒ φλιτζάνι φρέσκο βασιλικÏŒ...

Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης Το φασκÏŒμηλο έχει μία σειρά απÏŒ θεραπευτικές ιδιÏŒτητες που ξεκινάν απÏŒ την ενίσχυση της μνήμης μας, την καταπολέμηση των ασθενειÏŽν του αναπνευστικού συστήματος είναι μέχρι και ηρεμιστικÏŒ και καταπολεμά την δυσπεψία.  Η λατινική του ονομασία είναι salvia (θεραπευτικÏŒ ή θεραπευτική...

Ομελέτα με περισσεύματα σαλάτας… Ανακύκλωση Τώρα! ΠÏŒσες φορές σας έχει μείνει σαλάτα γιατί έχετε φτιάξει παραπάνω ή γιατί  σαβουρδιάσατε το κυρίως που σας φάνταζε εκείνη την ÏŽρα ως η καλύτερη επιλογή. Δεν πετάμε τίποτα, τα υπολείμματα της σαλάτας μπορούμε να τα βάλουμε στο ψυγείο και να...

Tags

  • Εύκολες
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Πίτσα αλά Ελληνικά, αφράτη και χορταστική.
Μπακαλιάρος μπιάνκο. Μπακαλιαράκι άσπρο κι ελαφρύ της μάνας μου καμάρι

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes