Το ζυμαρικό με τόνο είναι αγαπημένη καλοκαιρινή συνταγή που γίνεται στο πις φιτίλι. Αν βρείτε τόνο Αλοννήσου , προτιμήστε τον . Είναι και πιο νόστιμος και πιο υγιεινός, καθώς οι εισαγόμενοι τόνοι σε κονσέρβα είναι πολύ επιβαρυμένοι σε βαρέα μέταλλα.
Τα υλικά μας
- 500 γρ. ζυμαρικό της αρεσκείας σας
- 100 γρ τόνος κονσέρβα
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 πιπεριά πορτοκαλί
- 2 ντομάτες κομμένες σε καρεδάκια
- 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
- 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη ( εγώ έβαλα το αγγουράκι της κάπαρης που έχω πάρει από τη Σίφνο και είναι ΤΕΛΕΙΟ)
- λίγους σπόρους τσίλι ή μπούκοβο ή 2-3 σταγόνες ταμπάσκο (θέλει κάτι λιγάκι καυτερό ο τόνος ,το ζητάει ο οργανισμός του!)
- αλάτι , πιπέρι
Πως το κάνουμε
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί για 2 λεπτά .
- Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και τις σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε τις ντομάτες και τον πελτέ μαζί με 1/3 της κούπας νερό. Προσθέτουμε το μπούκοβο και την κάππαρη . Αλατοπιπερώνουμε . Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την σάλτσα να βράσει και να πιει τα υγρά της .
- Τρία λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε τον τόνο και ανακατεύουμε .
- Σερβίρουμε τη σάλτσα πάνω από τα μακαρόνια και αν θέλουμε προσθέτουμε τριμμένο τυρί.