Σπαγγέτι με τόνο και πιπεριές. Δέκα με τόνο !

Συνταγή από την/τον:

σπαγγέτι με τόνο

Ολοι εμεις που δεν βαζουμε τονους ,να μαζευτουμε καμια μερα να φαμε κανενα παιδακι !

Το ζυμαρικό με τόνο είναι αγαπημένη καλοκαιρινή συνταγή που γίνεται στο πις φιτίλι. Αν βρείτε τόνο Αλοννήσου , προτιμήστε τον . Είναι και πιο νόστιμος και πιο υγιεινός, καθώς οι εισαγόμενοι τόνοι σε κονσέρβα είναι πολύ  επιβαρυμένοι σε βαρέα μέταλλα.

 

Τα υλικά μας

  • 500 γρ. ζυμαρικό της αρεσκείας σας
  • 100 γρ τόνος κονσέρβα 
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί
  • 2 ντομάτες  κομμένες σε καρεδάκια
  • 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη ( εγώ έβαλα το αγγουράκι της κάπαρης που έχω πάρει από τη Σίφνο και είναι ΤΕΛΕΙΟ)
  • λίγους σπόρους τσίλι ή μπούκοβο ή 2-3 σταγόνες ταμπάσκο (θέλει κάτι λιγάκι καυτερό ο τόνος ,το ζητάει ο οργανισμός του!)
  • αλάτι , πιπέρι

Πως το κάνουμε 

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  2. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί για 2 λεπτά .
  3. Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και τις σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε τις ντομάτες και τον πελτέ μαζί με 1/3 της κούπας νερό. Προσθέτουμε το μπούκοβο και την κάππαρη . Αλατοπιπερώνουμε . Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την σάλτσα να βράσει και να πιει τα υγρά της .
  5. Τρία λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε τον τόνο και ανακατεύουμε .
  6. Σερβίρουμε τη σάλτσα πάνω από τα μακαρόνια και αν θέλουμε προσθέτουμε τριμμένο τυρί.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Σκορ: 2.3/5 (6 ψήφοι )
Σπαγγέτι με τόνο και πιπεριές. Δέκα με τόνο !, 2.3 από 5 βασιζόμενο σε 6 ψήφους

Leave a Reply

  

  

  

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο