Το πέστο μπορεί να γίνει με χιλιάδες διαφορετικούς συνδυασμούς αρκεί να υπάρχει φαντασία, πάμε να δούμε ένα με γεύση ψητής ντομάτας ;)
Τα υλικά μας (για 2 μερίδες)
- Μισό πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
- 1 μεγάλη ντομάτα ολόκληρη
- 2 σκελίδες σκόρδο με το τσόφλι τους
- 1 κρεμμύδι μικρό ακαθάριστο
- 5 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό
- 5 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι (δοκιμάζουμε και προσθέτουμε όσο μας αρέσει)
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ψήνουμε την ντομάτα μας σε φούρνο που καίει στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά μαζί της βάζουμε τις δύο σκελίδες σκόρδο και το κρεμμύδι, τα βγάζουμε στην μισή ώρα.
- Βράζουμε τα μακαρόνια μας αλ τέντε τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
- Όταν η ντομάτα είναι έτοιμη την βάζουμε σε ένα πιάτο και με προσοχή αφαιρούμε την φλούδα της, καθαρίζουμε εύκολα και την φλούδα από τα σκόρδα και βάζουμε την ντομάτα, το κρεμμύδι και τα σκόρδα σε ένα επεξεργαστή τροφίμων.
- Προσθέτουμε τον βασιλικό, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε για να έχουμε ένα ομοιογενές πέστο.
- Έχουμε δυο επιλογές ή να ανακατεύουμε τα μακαρόνια με το πέστο στην κατσαρόλα ή να σερβίρουμε το πέστο πάνω στα μακαρόνια όπως θα κάνετε με μία σάλτσα, ότι και να διαλέξετε μπορείτε να τα συνοδέψετε με επιπλέον παρμεζάνα και φρέσκο βασιλικό.