LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μαγειρική, Μακαρονάδες  /  6 Αυγούστου 2013

Σπαγγέτι με πέστο ψητής ντομάτας, εύκολο & γευστικότατο.

by Παναγιώτης
Πέστο ψητής ντομάτας
Η κυρία Αναστασία η Χήρα αποφάσισε στα 65α γενέθλια της ότι φέτος θα κάνει μπάνιο τόπλες (πως μου ήρθε αυτό τώρα; Μουχαχα όποιος καταλάβει κατάλαβε)

Το πέστο μπορεί να γίνει με χιλιάδες διαφορετικούς συνδυασμούς  αρκεί να υπάρχει φαντασία, πάμε να δούμε ένα με γεύση ψητής ντομάτας  ;)

 

Τα υλικά μας (για 2 μερίδες)

  • Μισό πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
  • 1 μεγάλη ντομάτα ολόκληρη
  • 2 σκελίδες σκόρδο με το τσόφλι τους
  • 1 κρεμμύδι μικρό ακαθάριστο
  • 5 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό
  • 5 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι (δοκιμάζουμε και προσθέτουμε όσο μας αρέσει)
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Ψήνουμε την ντομάτα μας σε φούρνο που καίει στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά μαζί της βάζουμε τις δύο σκελίδες  σκόρδο και το κρεμμύδι,  τα βγάζουμε στην μισή ώρα.
  2. Βράζουμε τα μακαρόνια μας αλ τέντε τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
  3. Όταν η ντομάτα είναι έτοιμη την βάζουμε σε ένα πιάτο και με προσοχή αφαιρούμε την φλούδα της, καθαρίζουμε εύκολα και την φλούδα από τα σκόρδα και βάζουμε την ντομάτα, το κρεμμύδι και τα σκόρδα σε ένα επεξεργαστή τροφίμων.
  4. Προσθέτουμε τον βασιλικό, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε για να έχουμε ένα ομοιογενές πέστο.
  5. Έχουμε δυο επιλογές ή να ανακατεύουμε τα μακαρόνια με το πέστο στην κατσαρόλα ή να σερβίρουμε το πέστο πάνω στα μακαρόνια όπως θα κάνετε με μία σάλτσα, ότι και να διαλέξετε μπορείτε να τα συνοδέψετε με επιπλέον παρμεζάνα και φρέσκο βασιλικό.

Στο ίδιο στυλ:

Σπαγγέτι με πέστο ψητής μελιτζάνας, το θέλω τώρα! Είπα με να κάνουμε κάτι εύκολο  σήμερα (δεν μας βγήκε και τÏŒσο εύκολο) και είχαμε και πολλές μελιτζάνες στο ψυγείο, ÏŒποτε βουαλά πέστο ψητής μελιτζάνας…   Τα υλικά μας 1 πακέτο σπαγγέτι ή άλλο ζυμαρικÏŒ 4 μέτριες μελιτζάνες ολÏŒκληρες με...

Μακαρόνια με πέστο ψητής πιπεριάς (Πέστο μου ξανά εύκολα και απλά) Το πέστο είναι μια καταπληκτική ιδέα που μας έρχεται απÏŒ την γείτονα χÏŽρα της Ιταλίας. Η συνταγή είναι απλή και περιέχει στην βασική της εκδοχή βασιλικÏŒ, κουκουνάρια, ελαιÏŒλαδο, παρμεζάνα, αλλά δεν θα μας σταματήσει τίποτα να το φτιάξουμε ÏŒπως και...

Φουσίλι με πέστο ανθότυρου & βασιλικού Ξαναπέστο μου με ανθÏŒτυρο και βασιλικÏŒ και φέρνουμε το πέστο στα μέτρα μας και στην Ελλάδα μας.   Τα υλικά μας για 4 μερίδες 500 γρ φουσίλι (ή άλλο ζυμαρικÏŒ) 300 γρ ανθÏŒτυρο 1 κουταλιά κουκουνάρι ΜισÏŒ φλιτζάνι φρέσκο βασιλικÏŒ...

Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης Το φασκÏŒμηλο έχει μία σειρά απÏŒ θεραπευτικές ιδιÏŒτητες που ξεκινάν απÏŒ την ενίσχυση της μνήμης μας, την καταπολέμηση των ασθενειÏŽν του αναπνευστικού συστήματος είναι μέχρι και ηρεμιστικÏŒ και καταπολεμά την δυσπεψία.  Η λατινική του ονομασία είναι salvia (θεραπευτικÏŒ ή θεραπευτική...

Tags

  • Εύκολες
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Μελιτζάνες φούρνου με σάλτσα ντομάτας & καπνιστό τυρί
Κοτόπουλο με αμπελοφάσουλα & γιαούρτι στον φούρνο

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes