LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Μαγειρική, Πίτες  /  11 Ιουνίου 2013

Σπανακόπιτα με χωριάτικο φύλλο . Η πίτα του Ποπάϋ

by Μαριλού
Σπανακόπιτα
Παίζουν πόκερ 4 πίτες: μια τυρόπιτα, μια σπανακόπιτα, μια πατατόπιτα και μια μηλόπιτα. Ποια θα νικήσει;
– Αυτή που έχει το καλύτερο φύλλο!

Υλικά

Για το φύλλο

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 1 σφηνάκι ρακί ( αν δεν έχετε βάλτε το χυμό από ολόκληρο το λεμόνι)
  • 1 κουταλιά  ξύδι
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1 αυγό
  • νερό όσο σηκώσει ( περίπου 1-  1/2 φλιτζάνι)

Εκτέλεση

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση . Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά στη λακουβίτσα και παίρνουμε λίγο λίγο το αλεύρι από τα πλάγια ανακατεύοντας. Ζυμώνουμε δυνατά μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα και να πλάθεται σε μπάλα . Την αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα. Την χωρίζουμε σε 7 μπαλάκια και τα ανοίγουμε αλευρώνοντάς τα σε 7 φύλλα λεπτά.

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό σπανάκι* πλυμένο και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια.
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι λάδι και λίγο ακόμα για το λάδωμα των φύλλων
  • 2-3 κρεμμύδακια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • 1/2 κιλό φέτα σε χοντρά τρίμματα
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 αυγό και 2 κουταλιές  λάδι για το άλειμμα
  • πιπέρι

* Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε κι άλλα χορταρικά  (καυκαλίθρες , μυρώνια κλπ)

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το σπανάκι μαζί με μία κουταλιά σούπας αλάτι. Στύβουμε με τα χέρια μας το σπανάκι με το αλάτι . Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο σπανάκι.  Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε . Λαδώνουμε ένα ταψί. Στρώνουμε τρία φύλλα από κάτω, αφού τα  λαδώσουμε ένα ένα . Ρίχνουμε τη μισή γέμιση. Από πάνω βάζουμε ένα ακόμη φύλλο. Στρώνουμε την υπόλοιπη γέμιση. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα αφού τα λαδώσουμε και πάλι. Χαράζουμε την επιφάνεια με κοφτερό μαχαίρι σε τετράγωνα κομμάτια και αλείφουμε την επιφάνεια με το αυγό και το λάδι.  Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1- 1/2 ώρα. Έχουμε τον νου μας και αν χρειαστεί σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο  για να μην μας αρπάξει το φύλλο .

Στο ίδιο στυλ:

Μακαρονόπιτα με φύλλο. Η πίτα του μακαρονά Την μακαρονÏŒπιτα αυτή την τρÏŽγαμε παιδιÏŒθεν , ÏŒχι στο σπίτι μου αλλά στης κολλητής μου της Κατερίνας . Την έφτιαχνε η μαμά της ( ή ο μπαμπάς της …) . Την μυριζÏŒμουν απÏŒ το διάδρομο και έσπευδα να πάρω το...

Κρεμμυδόπιτα – και κλάααμα η κυρία   Το κρεμμύδι έχει την μαγική ιδιÏŒτητα ÏŒταν ψήνεται να γίνεται γλύκισμα. Η πιτούλα αυτή τρÏŽγεται καλύτερα ζεστή ως ορεκτικÏŒ, κυρίως και γλυκÏŒ :) Υλικά 1/2 κιλÏŒ χωριάτικο φύλλο  1/2 κιλÏŒ κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες 4 κουταλιές της σούπας λάδι + λίγο ακÏŒμα για το Î¬λειμμα των φύλλων 2 αυγά...

Σπιτική αραβική πίτα χωρίς μαγιά, κάντο σαν άραβας. Η πίτα είναι ο σύντροφος της βουτιάς και της κάθε λογής σαλτσούλας ή ντιπ ÏŒπως είναι το τζατζίκι, χούμους, το γουακαμÏŒλε κτλ κτλ. Σε αυτή την συνταγή θα μάθουμε να την κάνουμε μÏŒνοι μας υγιεινά και χωρίς μαγιά. Το σχήμα...

Τυρόπιτα με κρέμα μπεσαμέλ. Μπέσαμε-λ μούτσο Υλικά          500 γρ φύλλο κουρού ή σφολιάτα* 300 γρ φέτα  200 γρ μανούρι 100 γρ γραβιέρα 3 αυγά 2 κουταλιές της σούπας λάδι 2 κουταλίες βούτυρο 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι 3 κούπες γάλα φρεσκοτριμμένο πιπέρι...

Tags

  • Παραδοσιακές
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Σκορδαλιά με ψωμί & καρύδι, αλιάδα από την Θράκη.
Σπιτική αραβική πίτα χωρίς μαγιά, κάντο σαν άραβας.

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes