Σπαράγγια με μπέικον και κατσικίσιο τυρί

Συνταγή από την/τον:

sparaggia-mpeikon-katsikisio-tyri

Και φυσικά πριν το σερβίρουμε κάναμε ένα trial run με φίλους. Η φωτοφραφία είναι της πολυ καλής φίλης και ταλαντούχας φωτογράφου Joana Saramago.

Χαθήκαμε :) Πολλά πράγματα άλλαξαν από την τελευταία φορά που τα είπαμε, το μόνο που μένει το ίδιο είναι ότι παρόλο που το blog είναι ανενεργό για μεγάλο χρονικό διάστημα έχουμε καθημερινούς συχνούς επισκέπτες. Από τον προηγούμενο Ιούνιο ξεκίνησα με την φίλη μου την Julie (από Γαλλία) ένα supper club, το λέμε supper freek: F(rench)(G)reek got it? Θα δημοσιέψω λοιπόν μερικές από τις συνταγές στο μπλογκ για να τις δοκιμάσετε αν θέλετε και εσείς.

Ξεκινώ με αυτή την απλότατη συνταγή που κάναμε για το Foodie Singles Supper Club εδώ στο Λονδίνο. 28 Singles σε ένα pop up restaurant που κάναμε σε ένα καφέ στο Fulham. Προσοχή όλα τα υλικά ανεβάζουν την λίμπιντο γιατί η συνταγή είναι σχεδιασμένη για αυτό  ;)

 

Υλικά
  1. 300 γρ σπαράγγια
  2. 100 γρ κατσικίσιο τυρί
  3. 4 φέτες μπέικον
  4. 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  5. 4 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  6. 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  7. θυμάρι ή ρίγανη
  8. πιπέρι
Προετοιμασία
  1. Κόβουμε τα σπαράγγια σε 3 ίσα μέρη .
  2. Κόβουμε το μπέικον σε φέτες 2 εκατοστών περίπου.
  3. Σε τηγάνι που έχει κάψει, ρίχνουμε το μπέικον και το σοτάρουμε για 4-5 λεπτά , προσθέτουμε τα σπαράγγια και συνέχιζουμε μέχρι να είναι έτοιμα. Θα πρέπει να είναι τραγανα αλλά όχι ωμά, συνήθως 10 λεπτά είναι αρκετά .
  4. Σπάμε το κατσικίσιο τυρί με τα χέρια σας και το αφήνουμε στην άκρη.
  5. Σε μια μικρή κατσαρόλα , προσθέτουμε το μπαλσάμικο και τη ζάχαρη . Πριν πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε για 7-10 λεπτά μέχρι να έχετε το reduction .
  6. Σερβίρουμε τα σπαράγγια με το μπέικον , ενώ είναι ακόμα ζεστά . Προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί, το θυμάρι ή τη ρίγανη , το reduction του ξυδιού , και λίγο ελαιόλαδο .
VN:F [1.9.22_1171]
Σκορ: 5.0/5 (3 ψήφοι )
Σπαράγγια με μπέικον και κατσικίσιο τυρί, 5.0 από 5 βασιζόμενο σε 3 ψήφους

Leave a Reply

  

  

  

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο