Χαθήκαμε :) Πολλά πράγματα άλλαξαν από την τελευταία φορά που τα είπαμε, το μόνο που μένει το ίδιο είναι ότι παρόλο που το blog είναι ανενεργό για μεγάλο χρονικό διάστημα έχουμε καθημερινούς συχνούς επισκέπτες. Από τον προηγούμενο Ιούνιο ξεκίνησα με την φίλη μου την Julie (από Γαλλία) ένα supper club, το λέμε supper freek: F(rench)(G)reek got it? Θα δημοσιέψω λοιπόν μερικές από τις συνταγές στο μπλογκ για να τις δοκιμάσετε αν θέλετε και εσείς.
Ξεκινώ με αυτή την απλότατη συνταγή που κάναμε για το Foodie Singles Supper Club εδώ στο Λονδίνο. 28 Singles σε ένα pop up restaurant που κάναμε σε ένα καφέ στο Fulham. Προσοχή όλα τα υλικά ανεβάζουν την λίμπιντο γιατί η συνταγή είναι σχεδιασμένη για αυτό ;)
- 300 γρ σπαράγγια
- 100 γρ κατσικίσιο τυρί
- 4 φέτες μπέικον
- 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 4 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
- θυμάρι ή ρίγανη
- πιπέρι
- Κόβουμε τα σπαράγγια σε 3 ίσα μέρη .
- Κόβουμε το μπέικον σε φέτες 2 εκατοστών περίπου.
- Σε τηγάνι που έχει κάψει, ρίχνουμε το μπέικον και το σοτάρουμε για 4-5 λεπτά , προσθέτουμε τα σπαράγγια και συνέχιζουμε μέχρι να είναι έτοιμα. Θα πρέπει να είναι τραγανα αλλά όχι ωμά, συνήθως 10 λεπτά είναι αρκετά .
- Σπάμε το κατσικίσιο τυρί με τα χέρια σας και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα , προσθέτουμε το μπαλσάμικο και τη ζάχαρη . Πριν πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε για 7-10 λεπτά μέχρι να έχετε το reduction .
- Σερβίρουμε τα σπαράγγια με το μπέικον , ενώ είναι ακόμα ζεστά . Προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί, το θυμάρι ή τη ρίγανη , το reduction του ξυδιού , και λίγο ελαιόλαδο .
[…] Χαθήκαμε Πολλά πράγματα άλλαξαν από την τελευταία φορά που τα είπαμε, το μόνο που μένει το ίδιο είναι ότι παρόλο που το blog είναι ανενεργό για μεγάλο χρονικό διάστημα έχουμε καθημερινούς συχνούς επισκέπτες. Από τον προηγούμενο Ιούνιο ξεκίνησα με την φίλη μου την Julie (από Γαλλία) ένα supper club, το λέμε supper freek: F(rench)(G)reek got …read more […]