LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Μαγειρική, Ορεκτικά, Συνοδευτικά  /  21 Απριλίου 2015

Σπαράγγια με μπέικον και κατσικίσιο τυρί

by Παναγιώτης
sparaggia-mpeikon-katsikisio-tyri
Και φυσικά πριν το σερβίρουμε κάναμε ένα trial run με φίλους. Η φωτοφραφία είναι της πολυ καλής φίλης και ταλαντούχας φωτογράφου Joana Saramago.

Χαθήκαμε :) Πολλά πράγματα άλλαξαν από την τελευταία φορά που τα είπαμε, το μόνο που μένει το ίδιο είναι ότι παρόλο που το blog είναι ανενεργό για μεγάλο χρονικό διάστημα έχουμε καθημερινούς συχνούς επισκέπτες. Από τον προηγούμενο Ιούνιο ξεκίνησα με την φίλη μου την Julie (από Γαλλία) ένα supper club, το λέμε supper freek: F(rench)(G)reek got it? Θα δημοσιέψω λοιπόν μερικές από τις συνταγές στο μπλογκ για να τις δοκιμάσετε αν θέλετε και εσείς.

Ξεκινώ με αυτή την απλότατη συνταγή που κάναμε για το Foodie Singles Supper Club εδώ στο Λονδίνο. 28 Singles σε ένα pop up restaurant που κάναμε σε ένα καφέ στο Fulham. Προσοχή όλα τα υλικά ανεβάζουν την λίμπιντο γιατί η συνταγή είναι σχεδιασμένη για αυτό  ;)

 

Υλικά
  1. 300 γρ σπαράγγια
  2. 100 γρ κατσικίσιο τυρί
  3. 4 φέτες μπέικον
  4. 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  5. 4 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  6. 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  7. θυμάρι ή ρίγανη
  8. πιπέρι
Προετοιμασία
  1. Κόβουμε τα σπαράγγια σε 3 ίσα μέρη .
  2. Κόβουμε το μπέικον σε φέτες 2 εκατοστών περίπου.
  3. Σε τηγάνι που έχει κάψει, ρίχνουμε το μπέικον και το σοτάρουμε για 4-5 λεπτά , προσθέτουμε τα σπαράγγια και συνέχιζουμε μέχρι να είναι έτοιμα. Θα πρέπει να είναι τραγανα αλλά όχι ωμά, συνήθως 10 λεπτά είναι αρκετά .
  4. Σπάμε το κατσικίσιο τυρί με τα χέρια σας και το αφήνουμε στην άκρη.
  5. Σε μια μικρή κατσαρόλα , προσθέτουμε το μπαλσάμικο και τη ζάχαρη . Πριν πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε για 7-10 λεπτά μέχρι να έχετε το reduction .
  6. Σερβίρουμε τα σπαράγγια με το μπέικον , ενώ είναι ακόμα ζεστά . Προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί, το θυμάρι ή τη ρίγανη , το reduction του ξυδιού , και λίγο ελαιόλαδο .

Στο ίδιο στυλ:

Σούπα βελουτέ με γλυκοπατάτα & σπαράγγια ......

Σύκα τυλιγμένα με μπέικον στον φούρνο, μαγικός συνδυασμός Εδώ και κάποια χρόνια κυκλοφορεί το γνωστό αστείο στο ίντερνετ ότι το μπέικον είναι το καλύτερο πράγμα σε ολόκληρο το σύμπαν, ότι είναι η μεγαλύτερη εφεύρεση του ανθρώπου κ.τ.λ. Πίσω από αυτό κρύβεται μία αλήθεια το μπέικον είναι νόστιμο βρε...

Oμελέτα με σπαράγγια και ντοματίνια (φλυαρούμε μεταξύ ομελέτας και φριτάτας) Ομελέτα με σπαράγγια αχτύπητος συνδυασμός, πόσο μάλλον αν τον συνδυάσεις με ζουμερά ντοματίνια και άλλα λαχανικά. Αυτό εδώ το πιάτο στην Ιταλία το λένε φριτάτα και στην ουσία είναι μία ομελετίτσα σπέσιαλ.   Τα υλικά μας για 4 μερίδες 6...

Σαλάτα με φασολάκια, μπέικον, δεν περιγράφω άλλο. Την σαλάτα αυτή δεν την λες και ελαφριά με τόσο μπέικον μη σου πω δεν την λες και σαλάτα ;) Αυτή την συνταγή την κάνει η μάνα μου και μου θυμίζει πιάτο των 80’s από αυτά που κάνανε στα τραπέζια...

Tags

  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Λίμπιντο

Πλοήγηση άρθρων

Κεκάκια καρότου, mini carrot cakes. Mικρά και θαυματουργά.
Γαρίδες μαρινάτες

1 comment

  • Σπαράγγια με μπέικον και κατσικίσιο τυρί - foodfeed
    11 Ιουλίου 2019

    […] Χαθήκαμε Πολλά πράγματα άλλαξαν από την τελευταία φορά που τα είπαμε, το μόνο που μένει το ίδιο είναι ότι παρόλο που το blog είναι ανενεργό για μεγάλο χρονικό διάστημα έχουμε καθημερινούς συχνούς επισκέπτες. Από τον προηγούμενο Ιούνιο ξεκίνησα με την φίλη μου την Julie (από Γαλλία) ένα supper club, το λέμε supper freek: F(rench)(G)reek got …read more […]

    Reply

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά(4 μονάδες) - στο Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα
  • Μαιρη Αθανασοπουλου στο Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι)
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes