Η πίτα είναι ο σύντροφος της βουτιάς και της κάθε λογής σαλτσούλας ή ντιπ όπως είναι το τζατζίκι, χούμους, το γουακαμόλε κτλ κτλ. Σε αυτή την συνταγή θα μάθουμε να την κάνουμε μόνοι μας υγιεινά και χωρίς μαγιά. Το σχήμα που έδωσα στις πίτες μας είναι αυτό που ξέρουμε στην Ελλάδα σαν κυπριακή πίτα αλλά στην ουσία το σχήμα που παίζει σε πολλές χώρες της μέσης ανατολής, εσείς μπορείτε να τις δώσετε όποιο σχήμα θέλετε και όποια διάσταση θέλετε. Όσο πιο λεπτή την κάνετε τόσο πιο τραγανή θα γίνει.
Τα υλικά μας για 7 πίτες
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
- 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
- 1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν (προαιρετικά αν τις θέλετε λίγο καυτερές)
- 300 ml νερό
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το κύμινο.
- Προσθέτουμε το νερό και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι που δεν κολλάει υπερβολικά στα χέρια μας, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
- Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 30-40 λεπτά.
- Χωρίζουμε την ζύμη σε 7 κομμάτια και σε ταψί με μία λαδόκολλα ή σε ταψί που έχουμε περάσει με λάδι απλώστε την ζύμη, όσο λεπτά τα φτιάξετε τόσο περίπου θα μείνουν.
- Ρίξτε από το πάνω μέρος το σουσάμι και πατήστε το να κολλήσει.
- Ψήνουμε σε φούρνο που καίει στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά (μπορείτε να τις ψήσετε λιγότερο αν θέλετε να τις χρησιμοποιήσετε αργότερα και να τις ζεστάνετε).
[…] Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : lovefood […]
[…] Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : lovefood […]