
Αυτή είναι μία μαγιονέζα ειδική καθώς ακούτε από όλους ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε λάδια με την λιγότερη δυνατή γεύση για να φτιάξετε μαγιονέζα. Αυτή η μαγιονέζα έχει την καταπληκτική γέυση του ελαιόλαδου και μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε άνετα στις στις σαλάτες σας, με το ψάρι σας, με το κοτόπουλο σας, στα τοστ ή σάντουιτς σας. Στην αρχή θα έχει πολύ έντονη γεύση από ελαιόλαδο η οποία θα μετριαστεί αν μπει στο ψυγείο και κρυώσει.
Τα υλικά μας
- 2 αυγά
- 1 κούπα ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
- Μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι
- Χυμός από μισό λεμόνι
- 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Όλα μας τα υλικά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σε ένα μίξερ, μπλέντερ, μούλτι ή οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιείτε ρίχνουμε τα αυγά ολόκληρα, την μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού, χτυπάμε καλά για να αφρατέψει το μείγμα.
- Αρχίζουμε να προσθέτουμε το ελαιόλαδο λίγο-λίγο και συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα, όταν ρίξουμε όλο το λάδι συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα παχύρρευστο μείγμα, μην περιμένετε να είναι όσο σφιχτή όσο ή μαγιονέζα που αγοράζετε στο σούπερ μάρκετ, όταν μπει στο ψυγείο θα σφίξει πιο πολύ.
Φυλάξτε την στο ψυγείο και καταναλώστε μέσα σε 3-4 μέρες, μην ξεχνάτε είναι σπιτική μαγιονέζα χωρίς συντηρητικά.