Σπιτική μαγιονέζα με ελαιόλαδο, κάνε την έξτρα παρθένα.

Συνταγή από την/τον:

Σπιτική Μαγιονέζα

Μαγιονέζα με ελαιόλαδο από σπίτι…

Αυτή είναι μία μαγιονέζα ειδική καθώς ακούτε από όλους ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε λάδια με την λιγότερη δυνατή γεύση για να φτιάξετε μαγιονέζα. Αυτή η μαγιονέζα έχει την καταπληκτική γέυση του ελαιόλαδου και μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε άνετα στις στις σαλάτες σας, με το ψάρι σας, με το κοτόπουλο σας, στα τοστ ή σάντουιτς σας. Στην αρχή θα έχει πολύ έντονη γεύση από ελαιόλαδο η οποία θα μετριαστεί αν μπει στο ψυγείο και κρυώσει.

 

Τα υλικά μας

  • 2 αυγά
  • 1 κούπα ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
  • Μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Όλα μας τα υλικά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Σε ένα μίξερ, μπλέντερ, μούλτι ή οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιείτε ρίχνουμε τα αυγά ολόκληρα, την μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού, χτυπάμε καλά για να αφρατέψει το μείγμα.
  3. Αρχίζουμε να προσθέτουμε το ελαιόλαδο λίγο-λίγο και συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα, όταν ρίξουμε όλο το λάδι συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα παχύρρευστο μείγμα, μην περιμένετε να είναι όσο σφιχτή όσο ή μαγιονέζα που αγοράζετε στο σούπερ μάρκετ, όταν μπει στο ψυγείο θα σφίξει πιο πολύ.

Φυλάξτε την στο ψυγείο και καταναλώστε μέσα σε 3-4 μέρες, μην ξεχνάτε είναι σπιτική μαγιονέζα χωρίς συντηρητικά.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Σκορ: 2.7/5 (27 ψήφοι )
Σπιτική μαγιονέζα με ελαιόλαδο, κάνε την έξτρα παρθένα., 2.7 από 5 βασιζόμενο σε 27 ψήφους

Leave a Reply

  

  

  

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο