LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Μαγειρική, Σάλτσες, Τεχνικές  /  16 Σεπτεμβρίου 2013

Σπιτική πάστα κάρυ, η απλή και έυκολη βάση για τα καυτέρα σας.

by Παναγιώτης
Πάστα για κάρυ
Φάε κάρυ και έλα βράδυ…

Αυτή είναι μία απλή συνταγή για να κάνετε την δικιά σας βασική πάστα για κάρυ και να δημιουργήσετε με  αυτή πιάτα με αρνί, κοτόπουλο, θαλασσινά ή ακόμα και vegeterian ή vegan πιάτα με λαχανικά. Τα υλικά είναι απλά και θα μπορέσετε να τα βρείτε σχετικά εύκολα…

 

Τα υλικά μας (αρκετή για 8 μερίδες φαγητού)

  • 3 κουταλιές της σούπας σπόρους κόλιανδρου
  • 2 κουταλιές της σούπας σπόρους κύμινου
  • 1 κουταλιά της σούπας σπόρους μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας σπόρους μάραθου
  • 1 1/2 κουταλιές της σούπας σπόροι μουστάρδας
  • 1 κουταλιά της σούπας
  • 1 κουταλιά της πάπρικα
  • 2 κουταλιές της σούπας κουρκουμά
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού τριμμένο γαρίφαλο
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • Από ένα κουταλάκι του γλυκού και πάνω τριμμένο τσίλι ή μπούκοβο (ανάλογα πόσο καυτερό το θέλετε)
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι (χοντρό κατά προτίμηση)
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 4 κουταλιές της σούπας καλό ξύδι από κρασί
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο για να καλύψετε την πάστα αν θέλετε να την αποθηκεύσετε

 

Προετοιμασία

  1. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζουμε όλους τους σπόρους (και το μαύρο πιπέρι), ανακατεύοντας συνέχεια, για 3 λεπτά περίπου για να βγάλουν τα αρώματα τους, όταν  οι σπόροι της μουστάρδας μπορεί να αρχίσουν να σκάνε είμαστε έτοιμοι.
  2. Ρίχνουμε τους σπόρους σε ένα γουδί και τους δουλεύουμε λίγο με το γουδοχέρι για να τους λιώσουμε.
  3. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα δουλεύουμε με το γουδοχέρι για να ομογενοποιήσουμε την πάστα μας.Πάστα κάρυ
  4. Θέλει λίγη δουλειά αλλά είναι σχετικά εύκολο.goudi-pasta-kary
  5. Όταν είμαστε έτοιμοι μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε κατευθείαν ή να την αποθηκεύσουμε σε ένα αποστειρωμένο βαζάκι με λαδάκι να την καλύπτει για περίπου μία εβδομάδα.

Στο ίδιο στυλ:

Σπιτική αραβική πίτα χωρίς μαγιά, κάντο σαν άραβας. Η πίτα είναι ο σύντροφος της βουτιάς και της κάθε λογής σαλτσούλας ή ντιπ όπως είναι το τζατζίκι, χούμους, το γουακαμόλε κτλ κτλ. Σε αυτή την συνταγή θα μάθουμε να την κάνουμε μόνοι μας υγιεινά και χωρίς μαγιά. Το σχήμα...

Σπιτική σάλτσα ντομάτας, παγιδέψτε το άρωμα του καλοκαιριού. Ο σκοπός μας δεν είναι να κάνουμε οικονομία, είναι να ελέγχουμε απόλυτα τι τρώμε και να κρατήσουμε την γεύση και τις μυρωδιές του Ελληνικού καλοκαιριού σε ένα βαζάκι. Μπορούμε εύκολα και γρήγορα να έχουμε μία βάση για σάλτσα για μακαρόνια...

Σπιτική μαγιονέζα με ελαιόλαδο, κάνε την έξτρα παρθένα. Αυτή είναι μία μαγιονέζα ειδική καθώς ακούτε από όλους ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε λάδια με την λιγότερη δυνατή γεύση για να φτιάξετε μαγιονέζα. Αυτή η μαγιονέζα έχει την καταπληκτική γέυση του ελαιόλαδου και μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε άνετα στις στις σαλάτες...

Σαλάτα με φακές, σύκα & βινεγκρέτ με αρώματα. Μία σαλάτα με πολλές γεύσεις με πολλά αρώματα και πολλά χρώματα. Όσο υπάρχουν φρέσκα σύκα την κάνω με αυτά, αλλιώς χρησιμοποιώ αποξηραμένα φρούτα. Μπορείτε να δοκιμάσετε την βινεγκρέτ που σας προτείνω γιατί τα αρώματα της μεταμορφώνουν την σαλάτα και της...

Tags

  • Vegan
  • Γρήγορες
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Νηστίσιμα
  • Σαρακοστή
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Αυθεντική καρμπονάρα του Ιταλού (χωρίς κρέμα). Μάμα μία
Κότοπουλο κάρυ (chicken curry), μερικοί το προτιμούν καυτό.

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes