LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Μαγειρική, Σάλτσες, Τεχνικές  /  19 Ιουλίου 2013

Σπιτική σάλτσα ντομάτας, παγιδέψτε το άρωμα του καλοκαιριού.

by Παναγιώτης
Σπιτική Σάλτσα Ντομάτας
Η Κυρά Βασιλική έφτιαχνε πάντα σπιτικό “Κουμαρό” όπως το έλεγε…

Ο σκοπός μας δεν είναι να κάνουμε οικονομία, είναι να ελέγχουμε απόλυτα τι τρώμε και να κρατήσουμε την γεύση και τις μυρωδιές του Ελληνικού καλοκαιριού σε ένα βαζάκι. Μπορούμε εύκολα και γρήγορα να έχουμε μία βάση για σάλτσα για μακαρόνια ή σάλτσα για πίτσα ή ακόμα και να την ρίξουμε πάνω σε πατάτες τηγανητές σαν υποκατάστατο του κέτσαπ…

 

Τα υλικά μας (για περίπου 2 λίτρα σάλτσας)

  • 3 κιλά ντομάτες ρόμα ή πομοντόρο
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • Αλάτι & Πιπέρι κατά βούληση

Μπορείτε επιπλέον αν θέλετε να δώσετε γεύσεις & αρώματα την σάλτσα σας μπορείτε να προσθέσετε ένα ή συνδυασμό από τα παρακάτω υλικά:

  • Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Βασιλικό
  • Φρέσκια ή ξερή ρίγανη
  • Θυμάρι
  • Ελιές

Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε ή περνάμε από το μούλτι την ντομάτα μας. Μπορούμε να την ξεφλουδίσουμε εύκολα αν την ζεματίσουμε για λίγο σε νερό που βράζει.spitikh-saltsa-ntomatas
  2. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε και την βάζουμε στο μάτι της κουζίνας, όταν πάρει μία βράση χαμηλώνουμε την φωτιά στο ελάχιστο και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει.spitikh-saltsa-ntomatas2
  3. Στο μεταξύ αποστειρώνουμε τα βάζα που θα χρησιμοποιήσουμε για να αποθηκεύσουμε την σάλτσα μας. Τα βάζουμε σε φούρνο που καίει στους 100 βαθμούς για 30 λεπτά.spitikh-saltsa-ntomatas3
  4. Όταν η σάλτσα μας πήξει και αρχίζει να κάνει “κλοπ κλοπ” που λέει και η μάνα μου είναι έτοιμη και θα πρέπει καυτή όπως είναι να την βάλουμε στα καυτά βαζάκια που έχουμε αποστειρώσει. Τα γεμίζουμε περίπου ένα εκατοστό πριν το χείλος τους και βιδώνουμε το καπάκι τους καλά. Τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν.spitikh-saltsa-ntomatas4
  5. Η σάλτσα μας είναι έτοιμη, όταν την ανοίξουμε και μας μείνει μία ποσότητα στο βαζάκι προσθέτουμε ελαιόλαδο για να την καλύψουμε και την κρατάμε στο ψυγείο.

 

Στο ίδιο στυλ:

Φασόλια χάντρες λαδερά & φρέσκα με άρωμα καλοκαιριού   Τα φασόλια χάντρες ή μπαρμπούνια είναι χαρακτηριστικό καλοκαιρινό φαγητό, με συνοδεία φρέσκιας ώριμης ντομάτας που μοσχοβολάει καλοκαίρι, κρεμμυδάκι, σκόρδο και μαϊντανό. Συνήθως μαγειρεύω τα φαγητά στην εποχή τους  γιατί τα υλικά είναι φρέσκα και ποιο νόστιμα, αυτό όμως δεν...

Σαλάτα με αλμυρίκια & άρωμα ντομάτας, αλμύρα στο πιάτο. Τα αλμυρίκια ή αρμυρίκια μπορείτε να βρείτε στην λαϊκή και μπορείτε να φτιάξετε με αυτά τρομερές σαλάτες που σερβίρονται συνήθως σε συνδυασμό με θαλασσινά. Το μυστικό είναι ότι θέλουν ζεμάτισμα γιατί είναι ντελικάτα και ευαίσθητα.   Τα υλικά μας 1...

Σπιτική πάστα κάρυ, η απλή και έυκολη βάση για τα καυτέρα σας. Αυτή είναι μία απλή συνταγή για να κάνετε την δικιά σας βασική πάστα για κάρυ και να δημιουργήσετε με  αυτή πιάτα με αρνί, κοτόπουλο, θαλασσινά ή ακόμα και vegeterian ή vegan πιάτα με λαχανικά. Τα υλικά είναι απλά και θα...

Λαβράκι ψητό με σάλτσα ντομάτας & γλυστρίδας, γλυστερό ψαράκι.   Για την γλιστρίδα τα έχουμε ξαναπεί, είναι ένα λαχανικό θαυματουργό, την χρησιμοποιούμε κυρίως στις σαλάτες αλλά εδώ θα την δούμε σε ένα πιάτο με λαβράκι ως μέρος μίας γευστικής σάλτσας.   Τα υλικά μας για ένα κανονικό ψάρι Ένα...

Tags

  • Vegan
  • Νηστίσιμα
  • Παραδοσιακές
  • Σαρακοστή
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Σολομός με μουστάρδα και πορτοκάλι. Ωμέγα 3 και λατρεία
Σοκολατογλυκό με μπισκότα. Απαλό σαν χάδι

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά(4 μονάδες) - στο Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα
  • Μαιρη Αθανασοπουλου στο Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι)
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes