LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Μαγειρική, Τεχνικές  /  14 Οκτωβρίου 2013

Σπιτικός ζωμός κοτόπουλου, στοκαρισέ το.

by Παναγιώτης
Ζώμος Κοτόπουλου
Ο Μικρός Ηλίας τρέφεται μόνο με μέλανα ζωμό και φοράει μόνο παντόφλα adidas στην παραλία…

Η λογική αυτής της συνταγής είναι να χρησιμοποιήσετε τα κομμάτια του κοτόπουλου που δεν σας αρέσουν για να κάνετε ζωμό κοτόπουλου και να τον χρησιμοποιήσετε σε σούπες ή σε άλλα φαγητά. Μπορείτε να άνετα να χρησιμοποιήσετε την καρκάσα από ψητό κοτόπουλο που σας έχει μείνει απλά θα πρέπει να το βράσετε πιο πολύ ώρα. Μία άλλη εναλλακτική που θα σας πάρει σαφώς λιγότερη ώρα, είναι να χρησιμοποιήσετε στήθος κοτόπουλου  το οποίο μετά θα το χρησιμοποιήσετε σε κάποια σαλάτα ή σε κάποια συνταγή κοτόσουπας..

 

Τα υλικά μας

  • 1 καρκάσα κοτόπουλου
  • 1 λαιμός κοτόπουλου
  • 2 Φτερούγες κοτόπουλου
  • 1 κομμάτι σέλερι χοντροκομμένο
  • 1 καρότο χοντροκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • Μαϊντανός ή κόλιανδρος
  • 2-3 εκατοστά τζίντζερ χοντροκομμένο (αν κάνουμε ασιατική σούπα)
  • Αλάτι
  • Φρεκοτριμμένο πιπέρι
  • 2-3 μπαχάρια
  • 2-3 φύλλα δάφνης

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα λαχανικά εγώ π.χ.  εγώ έβαλα κοτσάνια γλυστρίδας.

Προετοιμασία

  1. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα συνδυάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά και καλύπτουμε με νερό (προσοχή αν θέλουμε να κάνουμε μία Ασιατική σούπα στην οποία θα βάλουμε σόγια σος ή αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τον ζωμό μας σε φαγητά καλό είναι να προσέχουμε το αλάτι).
  2. Όταν πάρουν βράση ξαφρίζουμε τους αφρούς που θα βγουν με ένα κουτάλι και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο χαμηλό σημείο που μπορούμε να έχουμε βράση με το καπάκι κλειστό.
  3. Σιγοβράζουμε για 2-3 ώρες, όταν είμαστε έτοιμοι το αφήνουμε να κρυώσει, το περνάμε από μία σήτα και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Αν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε αμέσως περνάμε το ζωμό από την σήτα όσο είναι ζεστός και τον κρατάμε στην άκρη.

Στο ίδιο στυλ:

Λιλιπούτεια σουβλάκια κοτόπουλου με σόγια και μέλι 500 γρ στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μέτρια κομμάτια  4 κουταλιές της σούπας σόγια σος 2 κουταλιές της σούπας μέλι 2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο 2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο 2 κουταλιές της σούπας σουσάμι αλάτι πιπέρι Πως το κάνουμε Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το...

Μπουτάκια Κοτόπουλου με μαρινάδα μυρωδικών Μπουτάκια Κοτόπουλου με πατάτες στον φούρνο σε μαρινάδα φρέσκου βασιλικού, φρέσκιας ρίγανης &  φρέσκου δεντρολίβανου. Αυτή την συνταγή μπορεί να την φτιάξει ο καθένας και η  απλή αυτή μαρινάδα δίνει άλλη διάσταση στο κοτοπουλάκι μας και αφαιρεί την καμιά φορά...

Λαχανικά με σάλτσα γιαουρτιού με ταχίνι   Αυτή είναι μία πολύ εύκολη και γευστική σάλτσα με υγιεινά υλικά, γιαούρτι, μέλι, ταχίνι, λεμόνι και μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε λαχανικά που έχετε κάνει στον ατμό, στην κατσαρόλα, στον φούρνο. Έχει χρόνο προετοιμασίας 2 λεπτά και μπορεί να ...

Μεθυσμένα μανιτάρια με φασκόμηλο & φέτα.   Το φασκόμηλο μας είναι γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες που περιλαμβάνουν αντιμετώπιση  των άφτρων, της φαρυγγίτιδας και της ουλίτιδας. Μειώνει επίσης  τα αέρια του εντέρου και  είναι διουρητικό και εμμηναγωγό.  Στην μαγειρική το χρησιμοποιούμε σαν μυρωδικό και πάει...

Tags

  • Ανακύκλωση
  • Εύκολες

Πλοήγηση άρθρων

Σαρδέλα τρέλα παντρεμένη με λιαστή ντομάτα, έγγαμος βίος Νο2
Σούπα νουντλς με κοτόπουλο (chicken noodle soup), Χιγιά!

2 comments

  • Olives and Olive
    14 Οκτωβρίου 2013

    Καλησπέρα Παναγιώτη!!! νομίζω ότι αξίζει να κάνει κανείς σπιτικό ζωμό, έχεις απόλυτο δίκιο. κι εγώ φτιάχνω στο σπίτι, αλλά με λιγότερα υλικά…καλή εβδομάδα σου εύχομαι!!!

    Reply
    • Παναγιώτης
      14 Οκτωβρίου 2013

      Καλή εβδομάδα και σε σένα Olive! Να σε λέω olive;
      Πρέπει να ξέρουμε λίγο πολύ και τι βάζουμε στο πιάτο μας σωστά; Εγώ προσωπικά αποφεύγω (όσο μπορώ) τα έτοιμα, επίσης το αίσθημα της ικανοποίησης που το βάζεις ε; :)

      Reply

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά(4 μονάδες) - στο Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα
  • Μαιρη Αθανασοπουλου στο Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι)
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes