Κουνελάκι στιφάδο έχουμε ξαναδεί στο lovefood αλλά λίγο διαφορετικό μία εκδοχή από μαγείρισσα κρητικιά με κύμινο γιατί όπως είναι γνωστό στην Κρήτη βάζουνε κύμινο παντού :P Αυτή είναι η συνταγή της ξαδέρφης Ελένης που είναι πολύ κοντά σε αυτή την μάνας μου, απλά η μάνα μου βάζει μπαχάρι..
Τα υλικά μας
- 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
- 15-20 κρεμμύδια κοκκάρια ολόκληρα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 μέτριες ντομάτες τριμμένες
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 2-3 κουταλιές ξύδι
- 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
- 2-3 δαφνόφυλλα
- 2 κλωνάρια δεντρολίβανο φρέσκο
- Αλάτι
- 1 κουταλιά του γλυκού κόκκινο πιπέρι
- 1 κουταλιά του γλυκού μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και όταν κάψει τσιγαρίζουμε το κουνέλι μέχρι να πάρει χρώμα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τσιγαρίζουμε λίγο ακόμα.
- Κρατάμε τα κρεμμύδια στην άκρη και ρίχνουμε το κουνέλι με το μισό λάδι από το τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ξύδι. Προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται για να καλύψει όλα τα υλικά μας.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίζει να πήζει η σάλτσα μας και προσθέτουμε τα ολόκληρα κρεμμύδια.
- Όταν η σάλτσα μας πήξει το φαγητό είναι έτοιμο, ρίχνουμε το ξύδι στην κατσαρόλα μας και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
- Το Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές ή πουρέ.