Στραπατσάδα με πιπεριές & γλυστρίδα, αχ καλοκαιράκι…

Συνταγή από την/τον:

Στραπατσάδα

Ο Νώντας έφαγε το χειρότερο στραπάτσο της ζωής όταν η Κούλα του είπε ότι θέλει να χωρίσουν…

Όλοι γνωρίζουμε την στραπατσάδα ή τα καγιανά και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία,  αυτή εδώ η εκδοχή δεν περιέχει φέτα (αν και δεν μπορώ να σταματήσω οποιονδήποτε θέλει να προσθέσει το εθνικό μας τυρί στο πιάτο) και πολύ σάλτσα, κάποια στιγμή θα φτιάξουμε και την παραδοσιακή εκδοχή ;)

 

Τα υλικά μας

  • 4 αυγά
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα τριμμένη
  • 1 πιπεριά κέρατο κομμένη σε ροδέλες
  • 1 κούπα φύλλα γλιστρίδας
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και όταν κάψει τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμυδάκι, όταν μαλακώσουν προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε.
  2. Όταν η σάλτσα μας δέσει (10 λεπτά περίπου) ρίχνουμε τα φύλλα γλιστρίδας και τα αυγά μας, ήρθε η ώρα να τα στραπάτσαρουμε. Τα ανακατεύουμε με την σάλτσα και μαγειρεύουμε μέχρι να είναι έτοιμα.

Τα σερβίρουμε ζεστά και πασπαλίζουμε φύλλα βασιλικού πάνω τους, τρώγονται με συνοδεία φέτας.

VN:F [1.9.22_1171]
Σκορ: 5.0/5 (3 ψήφοι )
Στραπατσάδα με πιπεριές & γλυστρίδα, αχ καλοκαιράκι..., 5.0 από 5 βασιζόμενο σε 3 ψήφους

Leave a Reply

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο