LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Μαγειρική, Ομελέτες  /  28 Ιουνίου 2013

Στραπατσάδα με πιπεριές & γλυστρίδα, αχ καλοκαιράκι…

by Παναγιώτης
Στραπατσάδα
Ο Νώντας έφαγε το χειρότερο στραπάτσο της ζωής όταν η Κούλα του είπε ότι θέλει να χωρίσουν…

Όλοι γνωρίζουμε την στραπατσάδα ή τα καγιανά και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία,  αυτή εδώ η εκδοχή δεν περιέχει φέτα (αν και δεν μπορώ να σταματήσω οποιονδήποτε θέλει να προσθέσει το εθνικό μας τυρί στο πιάτο) και πολύ σάλτσα, κάποια στιγμή θα φτιάξουμε και την παραδοσιακή εκδοχή ;)

 

Τα υλικά μας

  • 4 αυγά
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα τριμμένη
  • 1 πιπεριά κέρατο κομμένη σε ροδέλες
  • 1 κούπα φύλλα γλιστρίδας
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και όταν κάψει τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμυδάκι, όταν μαλακώσουν προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε.
  2. Όταν η σάλτσα μας δέσει (10 λεπτά περίπου) ρίχνουμε τα φύλλα γλιστρίδας και τα αυγά μας, ήρθε η ώρα να τα στραπάτσαρουμε. Τα ανακατεύουμε με την σάλτσα και μαγειρεύουμε μέχρι να είναι έτοιμα.

Τα σερβίρουμε ζεστά και πασπαλίζουμε φύλλα βασιλικού πάνω τους, τρώγονται με συνοδεία φέτας.

Στο ίδιο στυλ:

Ομελέτα με γλυστρίδα και παρμεζάνα   Μία εύκολη ομελέτα με γλυστρίδα που εντάσσεται στην κατηγορÎ¯α “ομελέτα με ÏŒτι έχει το ψυγείο”.  Κάντε στα γρήγορα για μεζέ ή για μεσημεριανÏŒ ή για ÏŒτι άλλο θέλετε δεν θα σας πω εγÏŽ τι θα κάνετε (χι)   Τα...

Τραχανότο με μελιτζάνες και πιπεριές, τραχανάς καλοκαιρινός. Ο ξινÏŒχοντρος, ο χÏŒντρος ,ο τραχανάς, ο ξινÏŒς ή ÏŒπως τον λένε είναι μεγάλη εφεύρεση, άλλοι τον κάνουν σούπα, άλλοι τον βάζουν μέχρι και στα γεμιστά γιατί είναι παν-νÏŒστιμος και απλÏŒς. Σε αυτή την συνταγή τον μαγείρεψα ÏŒπως θα μαγειρεύαμε...

Σαλάτα με γλυστρίδα (μιλάμε για αντράκλες) Η γλυστρίδα ή γλιστρίδα ή αντράκλα είναι ένα βÏŒτανο που βρίσκουμε στην εξοχή και στους κήπους μας και πολλές φορές θεωρείται ζιζάνιο. Έχει καθαρτική δράση για το αίμα μας και επίσης είναι διουρητικÏŒ βÏŒτανο. Την χρησιμοποιούμε στις σαλάτες μας (και...

Πουτανέσκα, μακαρονάδα… από τις εύκολες   To Spaghetti alla puttanesca  είναι ο ορισμÏŒς της γρήγορης μακαρονάδας, ο μύθος λέει ÏŒτι ήταν ένα φαγητÏŒ που επινοήθηκε απÏŒ τις Ιταλίδες πÏŒρνες γιατί δεν είχαν πολύ χρÏŒνο για να μαγειρέψουν λÏŒγω του φορτωμένου ωραρίου τους, αλλά η αλήθεια...

Tags

  • Γρήγορες
  • Εύκολες
  • Παραδοσιακές
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Κοτόπουλο με χυλοπίτες. Η κότα έφαγε χυλόπιτα
Ζύμη για σουδάκια. Η κυρία με τα σου

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes