
Όλοι γνωρίζουμε την στραπατσάδα ή τα καγιανά και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, αυτή εδώ η εκδοχή δεν περιέχει φέτα (αν και δεν μπορώ να σταματήσω οποιονδήποτε θέλει να προσθέσει το εθνικό μας τυρί στο πιάτο) και πολύ σάλτσα, κάποια στιγμή θα φτιάξουμε και την παραδοσιακή εκδοχή ;)
Τα υλικά μας
- 4 αυγά
- 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα τριμμένη
- 1 πιπεριά κέρατο κομμένη σε ροδέλες
- 1 κούπα φύλλα γλιστρίδας
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
- 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και όταν κάψει τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμυδάκι, όταν μαλακώσουν προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε.
- Όταν η σάλτσα μας δέσει (10 λεπτά περίπου) ρίχνουμε τα φύλλα γλιστρίδας και τα αυγά μας, ήρθε η ώρα να τα στραπάτσαρουμε. Τα ανακατεύουμε με την σάλτσα και μαγειρεύουμε μέχρι να είναι έτοιμα.
Τα σερβίρουμε ζεστά και πασπαλίζουμε φύλλα βασιλικού πάνω τους, τρώγονται με συνοδεία φέτας.