Μπουγιουρντί στο τηγάνι, μεζεκλίκι περιωπής.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Μπουγιουρντί στο τηγάνι, μεζεκλίκι περιωπής.
  Καλοκαιράκι και οι μεζέδες μας δεν είναι ανάγκη να περιέχουν κρέας με όλα αυτά τα φρέσκα καλοκαιρινά λαχανικά που παίζουν, το μπουγιουρντί σαν λέξη το έχουμε δανειστεί από την τουρκική γλώσσα και σημαίνει διαταγή από το buyur που σημαίνει διατάζω. Στην νεότερη ελληνική γλώσσα συνήθως το χρησιμοποιούμε για έγγραφα που φέρνουν κακά νέα κυρίως ...

Ομελέτα με αλμυρίκια & ντοματίνια, μεζεδάκι με χαρακτήρα Ελληνικό

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Ομελέτα με αλμυρίκια & ντοματίνια, μεζεδάκι με χαρακτήρα Ελληνικό
Μία γρήγορη ομελέτα με φρέσκα υλικά για σνακ ή για μεζεδάκι με την μπυρίτσα μας   Τα υλικά μας (για 2 άτομα) 1 ματσάκι αλμυρίκια 4 αυγά 10 ντοματίνια κομμένα στην μέση 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι Εκτέλεση Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά ...

Φτιάχνουμε τσάι φασκόμηλου και μιλάμε για τις ιδιότητες του.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Φτιάχνουμε τσάι φασκόμηλου και μιλάμε για τις ιδιότητες του.
Το φασκόμηλο ή όπως ονομάζεται επιστημονικά Salvia Officinalis, έχει χαρακτηριστεί ως το «βότανο της μακροζωίας” για αυτό και η λατινική του ονομασία salvia  προέρχεται από το salvare σημαίνει “αυτό που ανακουφίζει ή θεραπεύει”. Η καταγωγή του είναι από τη περιοχή της Μεσογείου και καθ’ όλη την ιστορία, το φασκόμηλο έχει χρησιμοποιηθεί από τους βοτανολόγους ως ...

Τσιπς από αμπελοφάσουλα, υγιεινά & υπέροχα τραγανά

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Τσιπς από αμπελοφάσουλα, υγιεινά & υπέροχα τραγανά
Τα αμπελοφάσουλα ή γυφτοφάσουλα ή όπως τα λένε στις Κυκλάδες λουβιά είναι τα νόστιμα μακρυά φασολάκια με την καταπληκτική γεύση. Με αυτό τον απλό τρόπο θα κάνετε τα πιτσιρίκια να φάνε φασολάκια και αν δεν έχετε πιτσιρίκια θα συνοδέψετε την μπυρίτσα σας. Θα χρειαστείτε 20 λεπτάκια να τα ετοιμάσετε και μπορείτε να τα σερβίρετε με ...

Φτιάχνουμε τσιμιτσούρι (chimichurri) & νοσταλγούμε το Αργεντίνικο κρέας.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Φτιάχνουμε τσιμιτσούρι (chimichurri) & νοσταλγούμε το Αργεντίνικο κρέας.
Από την Αργεντινή μου λείπουν οι φίλοι που έκανα, τα τοπία αξεπέραστης ομορφιάς αλλά και οι παρίγιες (ψησταριές). Το τυπικότερο κομμάτι κρέας είναι το bife de chorizo, και μην βιάζεστε ισπανομαθείς δεν έχει να κάνει με λουκάνικο (chorizo) είναι η μεγαλύτερη και  νοστιμότερη μπριζόλα που έχω φάει στην ζωή μου. Το Αργεντίνικο βοδινό είναι αξεπέραστης ...

Spicy τραχανάς με λιαστές ντομάτες, τραχανότο κεφάλαιον δεύτερον.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Spicy τραχανάς με λιαστές ντομάτες, τραχανότο κεφάλαιον δεύτερον.
Φαγητάκι σπέσιαλ έτοιμο σε 30 λεπτά, προτίμησα να το κάνω καυτερό αλλά αν δεν το αντέχετε μπορεί να παραλείψετε το μπούκοβο και το πιάτο δεν θα χάσει τίποτα από την νοστιμιά του…   Τα υλικά μας (για 4 άτομα) 1 1/2 κούπα τραχανάς ξυνός 4-5 κομμάτια λιαστής ντομάτας 1 πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη 1 κρεμμύδι μικρό ...

Σαλάτα με λουβιά & σαρδέλες παστές, φασολάκια & ψαράκια.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σαλάτα με λουβιά & σαρδέλες παστές, φασολάκια & ψαράκια.
Σαλάτα καλοκαιρινή & απλή, την ετοιμάζουμε και την βάζουμε και στο ψυγείο για αργότερα. Αμπελοφάσουλα με πατατούλες και σαρδέλες παστές που έφτιαξα τις προάλλες.   Τα υλικά μας  300 γρ λουβιά καθαρισμένα και κομμένα στο μέγεθος που επιθυμούμε. 10 πατατούλες μικρές 10 φιλέτα σαρδέλας παστής 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε καρέ ή ντοματίνια 1 κουταλιά ...

Φιλέτο κοτόπουλο ρολό. Roll baby roll

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Φιλέτο κοτόπουλο ρολό. Roll baby roll
  Το κοτοπουλάκι ρολό προσφέρεται για πολλές παραλλαγές . Γεμίστε το με ότι σας αρέσει χωρίς φόβο και πάθος. Υλικά   4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο  4 φέτες μπέικον 8 μπαστουνάκια γραβιέρα ή κασέρι 5-6 λιαστές ντομάτες 4 κουταλάκια μουστάρδα 1 ποτήρι λευκό κρασί λίγο ελαιόλαδο ρίγανη , θυμάρι αλάτι,  πιπέρι Πως το κάνουμε   Ανοίγουμε τα ...

Absolute Begginers: Τσιπούρες γεμιστές, για όλα τα γούστα.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Absolute Begginers: Τσιπούρες γεμιστές, για όλα τα γούστα.
Είπαμε να κάνουμε τις τσιπούρες γεμιστές σήμερα και υπήρξε διάσταση απόψεων για τα μυρωδικά, έτσι έδωσα μία σολομώντεια λύση και γέμισα την κάθε μία με διαφορετικά βότανα. Μία με ρίγανη φρέσκια, μία με δεντρολίβανο και μία με βασιλικό. Σε άλλες έβαλα ντομάτα με σκόρδο σε άλλες ντομάτα με πιπεριά, με λίγα λόγια βάλτε την φαντασία ...

Μπακαλιάρος φιλέτο με ντομάτα και μυρωδικά . Για κορμί θανατηφόρο

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Μπακαλιάρος φιλέτο με ντομάτα και μυρωδικά . Για κορμί θανατηφόρο
  Υλικά  500 γρ. μπακαλιάρος φιλέτο κομμένος σε 4 μερίδες ( ή άλλο λευκόσαρκο ψάρι φιλέτο πχ γλώσσα, πέρκα ) 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 1/2 φλιτζάνι ανάμεικτα αρωματικά φρέσκα (πχ ρίγανη, θυμάρι, δυόσμο,βασιλικό, μαϊντανό) 1 κουταλιάς της σούπας λάδι αλάτι , πιπέρι Πως το κάνουμε  Σε ένα τηγάνι βάζουμε ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο