Μηλόπιτα (Απλ πάει την φάγαμε)

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Μηλόπιτα (Απλ πάει την φάγαμε)
Οι μηλόπιτες είναι μάλλον το αγαπημένο μου γλυκό, τις αγαπώ όπως και να είναι. Μεγάλωσα με το στρούντελ μήλου της μάνας μου και μία άλλη βερσιόν που είναι σαν κέικ ξεσκέπαστη :) Αυτή εδώ είναι μία διαφορετική συνταγή που κάνουμε συχνά που είναι αμερικάνικου τύπου και είναι πολύ εύκολη συνταγή. Για την ζύμη: Υλικά 2 ...

Ρίζι με μπρόκολο , καρότο και μανιτάρια . Τύφλα να χει ο Ματίς

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Ρίζι με μπρόκολο , καρότο και μανιτάρια . Τύφλα να χει ο Ματίς
Τις προάλλες για τις ανάγκες της εργασίας μου βρέθηκα σε έναν καταπληκτικό χώρο που θα μπορούσε να λέγεται η “Disneyland της υγιεινής διατροφής “, αλλά λέγεται “Farmers Republic” και βρίσκεται στο Κρυονέρι . Πρόκειται για την πρώτη στεγασμένη αγορά βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα που διαθέτει και Παντοπωλείο (with Virgin Mary’s eyes κοινώς “της Παναγιάς τα ...

Σπιτικά μπέργκερ . Μας τα κανες μπιφτέκια

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Σπιτικά μπέργκερ . Μας τα κανες μπιφτέκια
Τα παντός είδους  Burgers έχουν  ταυτιστεί με την Αμερική, ωστόσο πολλές χώρες μαλώνουν για την καταγωγή τους . Μεταξύ άλλων η Μογγολία ( το 1200 μΧ οι στρατιώτες του Τσένγκις Χάν μετέφεραν το σκληρό κρέας κάτω από τις σέλλες των αλόγων τους για να μαλακώσει ) και η Γερμανία . Λέγεται ότι η λέξη  Hamburger , ...

Τυροπιτάκια στη στιγμή . Μαμ και κάτω

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Τυροπιτάκια στη στιγμή . Μαμ και κάτω
Η συνταγή προέκυψε από την ανάγκη ανακύκλωσης των τυριών που έχουν περισσέψει στο ψυγείο . Είναι κάτι ανάλογο με το αλμυρό κέικ που δείξαμε παλιότερα . Κάντε τα και θα με θυμηθείτε…( συγνώμη κυρία μου ποια είστε ;  ) Περίπου  25 μεσαία κομμάτια   Υλικά  2 αυγά 1 γιαούρτι ¾ κούπας λάδι 2 ½ κούπες φαρίνα ...

Ρυζόγαλο κλασσικό με άρωμα βανίλιας & εσπεριδοειδών. 2

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Ρυζόγαλο κλασσικό με άρωμα βανίλιας & εσπεριδοειδών.
Αυτή είναι η συνταγή για το κλασσικό ρυζόγαλο με το οποίο με μεγάλωσε η μάνα μου, ένα γλυκό απλό και πολύ δημοφιλές ειδικά στις παιδικές ηλικίες..   Υλικά 4 κούπες γάλα πλήρες 1/2 κούπα ρύζι γλασέ 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ Ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι Βανίλια (1 βανιλίνη) ...

Μακαρονάδα με καπνιστή πέστροφα και μπρόκολο, ο Γιώργος είναι πονηρός. 2

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Μακαρονάδα με καπνιστή πέστροφα και μπρόκολο, ο Γιώργος είναι πονηρός.
Τελευταίες μέρες στην Ελλάδα και ο φίλος μου ο Γιώργος με φιλοξένησε για κάνα 2 μέρες και αποφασίσαμε να μαγειρέψουμε. Το αποτέλεσμα μία ελαφριά μακαρονάδα με καπνιστή γεύση του σολομού και την τραγανή υφή του μπρόκολου. Η ανησυχία μου ήταν ο συνδυασμός ντομάτας με τζίντζερ αλλά ανησύχησα αδίκως γιατί τελικά όταν πετύχαινα τα μικρά κομματάκια ...

Γαλοπούλα στην λαδόκολλα με μέλι και λεμονοθύμαρο 3

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Γαλοπούλα στην λαδόκολλα με μέλι και λεμονοθύμαρο
Τα έχουμε ξαναπεί για την λαδόκολλα, είναι τρόπος μοναδικός για εύκολο μαγείρεμα, ανακατεύω κλείνω ξεχνάω στον φούρνο για αρκετή ώρα, η γαλοπούλα ήταν και αλανιάρα από αυγό από τα γεννοφάσκια της δηλαδή, εκ Τρικάλων χορηγία του Παππού του Νάσου, για αυτό την σιγοψήσαμε για να μαλακώσει …     Τα υλικά μας (για 4 μερίδες) ...

Χοιρινό στην κατσαρόλα, λεμονάτο και κουρκουμάτο. 4

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Χοιρινό στην κατσαρόλα, λεμονάτο και κουρκουμάτο.
Αυτή εδώ είναι η συνταγή για το κλασσικό χοιρινό λεμονάτο στην κατσαρόλα με τον τρόπο της μάνας μου και με την προσθήκη του κουρκουμά γιατί τελευταία τον αγαπάμε πολύ στο σπίτι, όχι μόνο για την διακριτική γεύση του και το τέλειο χρώμα που δίνει στο φαγητό, αλλά επίσης για τις απίστευτες αντικαρκινικές, αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ...

Τσιγαριστά χόρτα με αυγά ποσέ, με αγάπη από το Πήλιο.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Τσιγαριστά χόρτα με αυγά ποσέ, με αγάπη από το Πήλιο.
Αυτή είναι μία παραδοσιακή πηλειορίτικη συνταγή την οποία την έμαθα από την Κυρία Νίκη στην ταβέρνα “Το μεϊντάνι” στην Ζαγορά του Πηλίου, είναι μία απλή συνταγή που συνδυάζει τις μυρωδιές της Ελληνικής φύσης, τα καταπληκτικά χόρτα και μυρωδικά με τα φρέσκα αυγουλάκια…     Τα υλικά μας 4 αυγά 300 γρ. χόρτα , μπορείτε να ...

Φιλέτα σκάρου με καραμελωμένη γλιστρίδα & τσίλι, να το ξαναπώ;. 2

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Φιλέτα σκάρου με καραμελωμένη γλιστρίδα & τσίλι, να το ξαναπώ;.
Ο σκάρος είναι ψάρι που απαντάται στις Ελληνικές θάλασσες με ιστορικά στοιχεία από την Μινωική εποχή, γνωστός για τα “γλυκά” εντόσθια του, μαγειρεύεται συνήθως (όταν είναι φρέσκος και έχει ψαρευτεί νωρίς το πρωί πριν φάει) με τα εντόσθιά του αφού έχει αφαιρεθεί η χολή του βέβαια ;) Εδώ θα τον δούμε λίγο διαφορετικό σε φιλέτο ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο