Μοσχάρι κοκκινιστό με γιαούρτι . Μοσχαράκι μου λαμπρό 1

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Μοσχάρι κοκκινιστό με γιαούρτι . Μοσχαράκι μου λαμπρό
Η δροσιά και η ελαφριά οξύτητα του γιαουρτιού σε συνδυασμό με την ντομάτα, μεταμορφώνουν το μοσχάρι σε μια ροζ γευστική πανδαισία. Δοκιμάστε το μαζί με πατατούλες τηγανιτές ή ρύζι ή πουρέ . Υλικά 1 κιλό μοσχάρι (σπάλα, ή νουά ή μπούτι) κομμένο σε κομμάτια  2 μέτριες ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες  1 κουταλιά πελτές ντομάτας 1 ...

Φουρτάλια: υπέρ-ομελέτα απο την Άνδρο

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Φουρτάλια: υπέρ-ομελέτα απο την Άνδρο
  Η φουρτάλια ή φρουτάλια είναι ένα πιάτο παραδοσιακό που φτιάχνεται στην Άνδρο (αλλά και στην Τήνο), μία απολαυστική ομελέτα με πατάτες και λουκάνικα με μία γερή δόση γλύνας (λίπους) αλλά και τα φρέσκα αρώματα του δυόσμου, εγώ βέβαια επειδή δεν έχω γλύνα ή λούτζα χρησιμοποίησα  ελαιόλαδο για να τηγανίσω τις πατάτες και το λίπος ...

Σπετζοφάι Πηλιορείτικο, αναμνήσεις από την Ζαγορά & το Πουρί

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σπετζοφάι Πηλιορείτικο, αναμνήσεις από την Ζαγορά & το Πουρί
Το σπετζοφάι στα τοπ του το συναντάμε στο Πήλιο και το έχω απολαύσει επανειλημμένα στην Ζαγορά (που τελευταία με έχει υιοθετήσει ή μάλλον την υιοθέτησα εγώ) & σε καταπληκτικά πανηγύρια στο Πουρί, στο τελευταίο χωριό προς τον Βορρά της ανατολικής πλευράς του Πηλίου. Φέτος το καλοκαίρι θα περάσω μία βόλτα από το Πήλιο για να ...

Σαλάτα με αλμυρίκια & άρωμα ντομάτας, αλμύρα στο πιάτο.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σαλάτα με αλμυρίκια & άρωμα ντομάτας, αλμύρα στο πιάτο.
Τα αλμυρίκια ή αρμυρίκια μπορείτε να βρείτε στην λαϊκή και μπορείτε να φτιάξετε με αυτά τρομερές σαλάτες που σερβίρονται συνήθως σε συνδυασμό με θαλασσινά. Το μυστικό είναι ότι θέλουν ζεμάτισμα γιατί είναι ντελικάτα και ευαίσθητα.   Τα υλικά μας 1 ματσάκι αλμυρίκια 1 μικρή ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη στην μέση 4 κουταλιές της σούπας ...

Ομελέτα με γλυστρίδα και παρμεζάνα

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Ομελέτα με γλυστρίδα και παρμεζάνα
  Μία εύκολη ομελέτα με γλυστρίδα που εντάσσεται στην κατηγορία “ομελέτα με ότι έχει το ψυγείο”.  Κάντε στα γρήγορα για μεζέ ή για μεσημεριανό ή για ότι άλλο θέλετε δεν θα σας πω εγώ τι θα κάνετε (χι)   Τα υλικά μας για 2 μερίδες   3 αυγά 1 κούπα φύλλα γλυστρίδας Μισή μεγάλη ντομάτα ...

Φασολάκια τσαούλια σαλάτα με σάλτσα ανθότυρου

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Φασολάκια τσαούλια σαλάτα με σάλτσα ανθότυρου
Το σημαντικό κομμάτι της συνταγής μας είναι η σάλτσα ανθότυρου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με άλλα βραστά η ψητά λαχανικά αλλά εδώ θα την δούμε με τα νόστιμα και τρυφερά φασολάκια τσαούλια. Η λέξη τσαούλια από όσο ξέρω σημαίνει σαγόνια και δεν έχω ιδέα γιατί χρησιμοποιείται για να περιγράψει το καλό μας αυτό όσπριο ...

Πατάτες τηγανητές αλά προβενσάλ & αναμνήσεις από Μπουένος Άίρες

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Πατάτες τηγανητές αλά προβενσάλ & αναμνήσεις από Μπουένος Άίρες
Από τον καιρό που έμεινα στο Μπουένος Άιρες έχω καλές αναμνήσεις από την πόλη που έχει buena onda (good vibrations στα Ελληνικά), που μου θύμιζε την Αθήνα λίγο και ήταν γεμάτη πρόσωπα οικεία που θυμίζουν Ευρωπαϊκό νότο. Η Αργεντίνικη κουζίνα είναι μία μίξη Ιταλίας, Ισπανίας αλλά και πιάτων των ιθαγενών, μην ξεχνάμε την Ελληνική επιρροή ...

Μοσχιοί με κριθαράκι (Μοσχοχτάποδα και ιστορίες της λαϊκής) 2

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Μοσχιοί με κριθαράκι (Μοσχοχτάποδα και ιστορίες της λαϊκής)
Το Σάββατο όπως και κάθε Σάββατο όταν είμαι στην Αθήνα πηγαίνω λαϊκή στους Αμπελόκηπους (Λουϊζης Ριανκούρ ή Δουκίσσης Πλακεντίας), εκεί αγοράζω ψάρια και θαλασσινά από τον φίλο μου τον Μηνά τον “καταπληκτικό”, τον βρίσκεις στον δεύτερο πάγκο στην σειρά στην Φθιώτιδος. Αγοράσαμε 2 τσιπούρες πιάσαμε κουβεντούλα, πήραμε τηλέφωνα άλλους γνωστούς μας και μας “φίλεψε” και ...

Ψητά λαχανικά με βινεγκρέτ καρυδιού και σκόρδου.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Ψητά λαχανικά με βινεγκρέτ καρυδιού και σκόρδου.
Πάμε να φτιάξουμε ένα υγιεινό εύκολο πιάτο γεμάτο βιταμίνες και άρωμα από το ευεργετικό σκόρδο και τα νόστιμα καρύδια.   Τα υλικά μας (για 2 μερίδες) Για την Βινεγκρέτ χρησιμοποίησα 3 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσαμικό 1 σκελίδα σκόρδο 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας καρύδια 3-4 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο ή μία κουταλιά της σούπας ...

Χοιρινό μπούτι στην γάστρα του Λαρισαίου. Λάρσα Λάρσα σ΄είδα και λαχτάρσα.

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Χοιρινό μπούτι στην γάστρα του Λαρισαίου. Λάρσα Λάρσα σ΄είδα και λαχτάρσα.
Η γάστρα του Λαρισαίου  από τον C27   Υλικά 1 γάστρα γάστρα θηλυκό μεταλλικό ή πήλινο μαγειρικό σκεύος, το οποίο αφού θερμανθεί κατάλληλα, τοποθετείται πάνω από το ταψί με το φαγητό συμβάλλοντας στο ψήσιμό του από την επάνω πλευρά βαθύ και πλατύ μαγειρικό σκεύος με καπάκι (ναυτιλία) η κοιλιά του σκάφους   1 κιλό χοιρινό μπούτι ψαχνό κομμένο σε ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο