Σαρδέλα τρέλα παντρεμένη με λιαστή ντομάτα, έγγαμος βίος Νο2

Μαγειρεύει η/ο: pomopapa

Σαρδέλα τρέλα παντρεμένη με λιαστή ντομάτα, έγγαμος βίος Νο2
Είπα να τις ξαναπαντρέψω τις σαρδέλες αλλά και αυτή την φορά δεν θα ακολουθήσω την παραδοσιακή συνταγή και επειδή έχω πάθει πλάκα με τις λιαστές ντομάτες που φτιάξαμε ετοίμασα την γέμιση της παντρειάς με αυτές…   Τα υλικά μας (Ανά 10 παντρεμένες, 20 ψάρια δηλαδή) 20 σαρδέλες φιλεταρισμένες 3-4 κομμάτια λιαστής ντομάτας 1 κουταλιά της ...

Κάρυ με ρεβίθια, χορτοφαγικό αλλά καυτό.

Μαγειρεύει η/ο: pomopapa

Κάρυ με ρεβίθια, χορτοφαγικό αλλά καυτό.
Φτιάξαμε τις προάλλες την σπιτική πάστα για κάρυ και την είχαμε αποθηκευμένη στο ψυγείο (όπως σας εξήγησα στην συνταγή), σήμερα λοιπόν θα κάνουμε ένα κάρυ χορτοφαγικό ή vegan, έχουμε την βάση λοιπόν έτοιμη και εύκολα και με λίγα επιπλέον υλικά θα ετοιμάσουμε το πιάτο μας. Στην Ινδία το πιάτο ονομάζεται chole και υπάρχει με διάφορες ...

Ψαρόσουπα . Σούπα μου πες

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Ψαρόσουπα . Σούπα μου πες
Στην χώρα των θαλασσών , των καπεταναίων και των ψαράδων κάθε Ελληνικό σπίτι που σέβεται την παράδοση , μια ψαρόσουπα θα την φτιάξει . Υπάρχουν πολλοί τρόποι. Αυτός με το ρύζι και το αυγολέμονο είναι ο πιο διαδεδομένος , αυτόν κάνει και η μανούλα μου και σας τον παρουσιάζει.   Υλικά 1 1/2 κιλό ψάρι ...

Σκορδάτη κοτοτηγανία με σταφύλια, κοκο-γλυκόξινος πειρασμός .

Μαγειρεύει η/ο: pomopapa

Σκορδάτη κοτοτηγανία με σταφύλια, κοκο-γλυκόξινος πειρασμός .
Η τηγανιά αρέσει σε πολλούς είναι φαγητό σχετικά εύκολο και γρήγορο (καμιά φορά όχι και τόσο γρήγορο), συνήθως συνδυάζει κρέας με λαχανικά ή άλλα υλικά. Εδώ θα δούμε μία κοτοτηγανιά με μπόλικο σκόρδο και σταφύλια που σε συνδυασμό με το βαλσαμικό ξύδι μας δίνει γλυκόξινη καταπληκτική γεύση…   Τα υλικά μας (για 4 άτομα) 3 ...

Ψητά λαχανικά σε στυλ τουρλού με γκοργκοντζόλα, γοργκοτουρλού. 2

Μαγειρεύει η/ο: pomopapa

Ψητά λαχανικά σε στυλ τουρλού με γκοργκοντζόλα, γοργκοτουρλού.
Αυτό εδώ είναι από τα τουρλού ανακύκλωση που φτιάχνω με ότι λαχανικά έχουν περισσέψει στο ψυγείο με μία μικρή διαφορά αυτή την φορά, πρόσθεσα γκοργκοντζόλα στο τέλος του ψησίματος ;)   Τα υλικά μας (για 4 άτομα) 300 γρ γκοργκοντζόλα ή άλλο μπλε τυρί 1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη στα 6 κομμάτια 4 πράσινες πιπεριές κομμένες ...

Αρακάς φούρνου με επίστρωση πουρέ πατάτας για την γενιά των 300 €.

Μαγειρεύει η/ο: pomopapa

Αρακάς φούρνου με επίστρωση πουρέ πατάτας για την γενιά των 300 €.
Αυτό είναι ένα πανεύκολο και οικονομικό πιάτο που μπορεί να σου βγάλει 6 μερίδες με απλά και υγιεινά υλικά. Το φαγητό το έχω συναντήσει στην Αγγλία και είναι στο στυλ της πίτας του βοσκού μόνο που αντί για κιμά έχει μπιζέλια (όπως τα έλεγε η γιαγιά μου)…   Τα υλικά μας (για 6 μερίδες) Για ...

Ρολά μελιτζάνας με μπλε τυρί & σάλτσα ντομάτας, τυρογιάμ.

Μαγειρεύει η/ο: pomopapa

Ρολά μελιτζάνας με μπλε τυρί & σάλτσα ντομάτας, τυρογιάμ.
Πιάτο ελαφρώς μπελαλίδικο λόγω του τηγανίσματος της μελιτζάνας και της σάλτσας αλλά θα ανταμειφθείτε από την γεύση του. Το μπλε τυρί είναι παράγωγο αγελαδινού ή και αιγοπρόβειου γάλακτος σε συνδυασμό μυκητών του γένου Penicillium. Στην διατροφή μας υπολογίζεται ότι έχουν  μπει εδώ και  κάποιες χιλιετίες αν σκεφτείτε ότι το Ιταλικό γκοργκοντζόλα δημιουργήθηκε για πρώτη φορά ...

Κότοπουλο κάρυ (chicken curry), μερικοί το προτιμούν καυτό.

Μαγειρεύει η/ο: pomopapa

Κότοπουλο κάρυ (chicken curry), μερικοί το προτιμούν καυτό.
Ο ξάδερφος μου απαιτούσε φαγητό με κάρυ τελευταία και εγώ επειδή είχα να φάω ινδικό πολύ καιρό βάλθηκα να ικανοποιήσω επιθυμίες. Το ινδικό το έμαθα στο Λονδινό, οι Άγγλοι το θεωρούν πλέον εθνικό πιάτο και ινδικά πιάτα όπως το τίκα μασάλα έχουν δημιουργηθεί στην Αγγλία, αυτό φυσικά λόγω του πάρε-δώσε που υπήρχε λόγω της “Αυτοκρατορίας” ...

Αυθεντική καρμπονάρα του Ιταλού (χωρίς κρέμα). Μάμα μία 2

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Αυθεντική καρμπονάρα του Ιταλού (χωρίς κρέμα). Μάμα μία
  Οι Ιταλοί κρέμες γάλακτος και τέτοια πράγματα δεν βάζουν στην καρμπονάρα τους. Μόνο αυγουλάκι και μπέικον. Την συνταγή μου την έδωσε ο φίλος Σπύρος που έζησε Ιταλία και  οι φίλοι του οι Ιταλοί του ‘δωσαν και κατάλαβε ! Τα μυστικά σε αυτή τη μακαρονάδα ( που κατά τ άλλα είναι πανεύκολη και γίνεται σε ...

Μουσακάς απελευθερωμένος . Σπάστε τα δεσμά της μπεσαμέλ & του κιμά.

Μαγειρεύει η/ο: pomopapa

Μουσακάς απελευθερωμένος . Σπάστε τα δεσμά της μπεσαμέλ & του κιμά.
Η ξαδέρφη Ελένη έκανε μία εκδοχή του μουσακά χωρίς μπεσαμέλ και κιμά, το πιάτο έτσι πλησιάζει την τουρκό-περσό-αραβική εκδοχή του μόνο που δεν περιέχει κρέας…   Τα υλικά μας 4 πατάτες μέτριες κομμένες σε ροδέλες 4 μελιτζάνες μέτριες κομμένες σε φέτες 6-8 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες 3 μέτριες ντομάτες κομμένες σε φέτες 3 σκελίδες σκόρδο ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο