Φασολάδα και ξερό ψωμί. Απ τα κόκαλα βγαλμένη…

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Φασολάδα και ξερό ψωμί. Απ τα κόκαλα βγαλμένη...
Η βασίλισσα της Ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης είναι αναμφισβήτητα η φασολάδα . Σύμφωνα με τις πηγές,  η φασολάδα συναντάται στην Ελλάδα από την αρχαιότητα, αλλά καθιερώθηκε ως εθνικό μας φαγητό την εποχή της δικτατορίας του Μεταξά . Μπορεί να στοιχειώνει τους παιδικούς μας εφιάλτες ( μαζί με τις φακές και τα ρεβίθια) αλλά όταν μεγαλώνεις μαθαίνεις ...

Στιφάδο κουνελιού με αρώματα δεντρολίβανου.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Στιφάδο κουνελιού με αρώματα δεντρολίβανου.
Κουνελάκι στιφάδο έχουμε ξαναδεί στο lovefood αλλά λίγο διαφορετικό μία εκδοχή από μαγείρισσα κρητικιά με κύμινο γιατί όπως είναι γνωστό στην Κρήτη βάζουνε κύμινο παντού :P Αυτή είναι η συνταγή της ξαδέρφης Ελένης που είναι πολύ κοντά σε αυτή την μάνας μου, απλά η μάνα μου βάζει μπαχάρι..   Τα υλικά μας 1 κουνέλι κομμένο ...

Αρνάκι σε στυλ Μαροκινό, μπαχαρικά & αρώματα.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Αρνάκι σε στυλ Μαροκινό, μπαχαρικά & αρώματα.
Πιάτο με αρώματα Μαρόκου που δεν θα σας ξενίσει καθόλου, ο κουρκουμάς που είναι θαυματουργός και για την υγεία μας του δίνει καταπληκτικό χρώμα και το κύμινο αξεπέραστο άρωμα. Όλα τα υλικά βράζουν για πολλές ώρες για να μας δώσουν ένα φαγητό που λειώνει στο στόμα. Στο Μαρόκο θα το σέρβιραν με κουσκούς αλλά εμείς ...

Μελιτζάνες με παρμεζάνα στον φούρνο (melanzane alla parmigiano).

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Μελιτζάνες με παρμεζάνα στον φούρνο (melanzane alla parmigiano).
Ένα τυπικό καλοκαιρινό Ιταλικό φαγητό είναι αυτό που έφτιαξα σήμερα, η μελιτζάνα με την παρμεζάνα όχι μόνο κάνουν ρίμα αλλά ταιριάζουν και γευστικά…   Τα υλικά μας (για 4 μερίδες ) 4 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες χοντρούτσικες 3-4 ντομάτες ώριμες τριμμένες 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1  αυγό (προαιρετικά) 100 γρ μοτσαρέλα (τριμμένη η κομμένη σε ...

Ψεύτικος μουσακάς στο τηγάνι. Αληθινή απόλαυση

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Ψεύτικος μουσακάς στο τηγάνι. Αληθινή απόλαυση
Μια εύκολη εκδοχή του μουσακά , χωρίς μπεσαμέλ και χωρίς να λερώνετε πολλά σκεύη Υλικά για ένα μεγάλο τηγάνι 400 γρ κιμά μοσχαρίσιο  3 πατάτες κομμένες λεπτές ροδέλες 3 μελιτζάνες τσακώνικες σε ροδέλες 2 μέτριες ντομάτες τριμμένες 1 κουταλιά της σούπας πελτέ 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 μικρές σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 καρότο τριμμένο 1 ...

Παστίτσιο με πένες, έγραψε..

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Παστίτσιο με πένες, έγραψε..
Ναι υπάρχουν συνάνθρωποι μας που δεν τους αρέσει το χοντρό το μακαρόνι και υπάρχουν και μανάδες που πρέπει να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες αυτών των συνανθρώπων μας. Ο Ανιψιός δεν το τρώει το παστίτσιο λοιπόν με χοντρό μακαρόνι  και η μαμά του το φτιάχνει με πένες, η συνταγή δεν αλλάζει καθόλου η τεχνική ελάχιστα και εσείς ...

Κοτόπουλο με σάλτσα μπλε τυριού, Κο-κομπλέ.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Κοτόπουλο με σάλτσα μπλε τυριού, Κο-κομπλέ.
Οι σάλτσες με μπλε τυρί είναι ένας εύκολος τρόπος για να απογειώσετε οποιοδήποτε κομμάτι κρέατος, εδώ θα δούμε μία πανεύκολη με ελληνικό γιαούρτι που μπορείτε να την σερβίρετε με οποιοδήποτε κομμάτι κρέας φούρνου ή σχάρας…   Τα υλικά μας (για μερίδες) 4 μπούτια κοτόπουλου (μπορείτε να κάνετε και ολόκληρο κοτόπουλο αν θέλετε στην σούβλα ή ...

Κοτόπουλο τηγανιά με πιπερίες & μανιτάρια, κοκομεζές

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Κοτόπουλο τηγανιά με πιπερίες & μανιτάρια, κοκομεζές
Η τηγανιά η νόστιμη η εύκολη και η γρήγορη (καλά δεν είναι και τόσο γρήγορη), μεζεδάκι καλό και κυρίως πιάτο επίσης, αυτή είναι μία απλή εκδοχή με υλικά που ταιριάζουν μεταξύ τους πολύ ….   Τα υλικά μας Τρία φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε μπουκίτσες καρέ 2 πιπεριές κομμένες σε στικς 1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα ή ...

Υβριδικό ιμάμ, το έφαγε ο ιμάμης & δεν μπαΐλντισε.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Υβριδικό ιμάμ, το έφαγε ο ιμάμης & δεν μπαΐλντισε.
Η συνταγή αυτή είναι ένα ιμάμ (θα το πω ιμάμ και όχι παπουτσάκι)  ελαφρύ με την μορφή παπουτσακίου και με την προσθήκη υλικών που δεν χρησιμοποιούνται συνήθως στην κλασσική συνταγή. Η συνταγή χωρίς το τυρί είναι vegan και νηστίσιμη,  σκέφτομαι ότι μπορεί να πάρει και άλλο δρόμο όμως πολύ εύκολα με λωρίδες μπέικον πάνω από ...

Σαρδέλες παντρεμένες με σάλτσα μουστάρδας, i did it my way. 1

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σαρδέλες παντρεμένες με σάλτσα μουστάρδας, i did it my way.
Άκου τώρα τι σκέφτηκε ο Έλλην (μάλλον Ηπειρώτης) ο υπερμάγειρας (όποιος & όποια και να ήταν), να κάνει τις σαρδέλες φιλέτα και μετά να τις κάνει σάντουιτς. Όταν ρώτησα τον πατέρα μου εκείνο το δροσερό σαββατιάτικο πρωινό αν έχουμε μαϊντανό μου απάντησε “μαϊντανό; όλη η γειτονιά από τον κήπο μας έρχεται και παίρνει.”  Η παραδοσιακή ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο