Σαλάτα με κοφτό μακαρονάκι, λιαστές ντομάτες & ψητά λαχανικά, μαμ και κάτω.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σαλάτα με κοφτό μακαρονάκι, λιαστές ντομάτες & ψητά λαχανικά, μαμ και κάτω.
Μία σαλάτα απλή και ελαφριά με αρώματα καλοκαιρινά είναι τούτη εδώ. Εγώ την τρώω βασικά ως κυρίως πιάτο και ας την λέω σαλάτα. Οι σαλάτες με τα ζυμαρικά μας έρχονται από την γείτονα χώρα αλλά με τους καιρούς και τα χρόνια τις έχουμε φέρει και αυτές στα μέτρα μας, το μυστικό είναι να την ετοιμάσετε ...

Γεμιστά με κιμά, meat lovers rejoice!

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Γεμιστά με κιμά, meat lovers rejoice!
Τα γεμιστά είναι το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό στην Ελλάδα, μερικοί τα προτιμούν στην παραδοσιακή τους εκδοχή (μέσα σε αυτούς και εγώ), σε μερικούς αρέσουν με κιμά (όπως η μάνα μου). Πάμε να δούμε την συνταγή της μάνας μου για τα γεμιστά με κιμά, σημειώστε ότι γεμίζει και πατάτες…   Τα υλικά μας (για πολύ κόσμο) ...

Absolute Beginners: Κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Absolute Beginners: Κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο.
Από τα πρώτα φαγητά που μαθαίνει κάποιος είναι τούτο εδώ, πάμε να δούμε την βασική συνταγή και πως μπορούμε να τις κάνουμε λίγο πιο τσαχπίνικη αν θέλουμε..   Τα υλικά μας (για 4 μερίδες) 1 κοτόπουλο ολόκληρο ή μπούτια κοτόπουλου, φτερούγες ή μισό κοτοπουλο tip: μην βάλετε φιλέτο στήθος γιατί θα ξεραθεί. Περίπου μέτριες πατάτες ...

Χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο με καλοκαιρινά λαχανικά.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο με καλοκαιρινά λαχανικά.
Λείπει λίγη φαντασία τελικά από τούτο το σπίτι, απολαμβάνω τις διακοπές μου στο χωριό και προσπαθώ να μαγειρεύω  και κάτι νέο κάθε μέρα, αλλά όταν σου έρχεται η μάνα σου με χοιρινές πάλι, ενώ τις φάγατε πριν 3 μέρες, τα πράγματα είναι δύσκολα. Είπα και εγώ να τις κάνω όπως κάνουν οι Άγγλοι τα roast ...

Spicy τραχανάς με λιαστές ντομάτες, τραχανότο κεφάλαιον δεύτερον.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Spicy τραχανάς με λιαστές ντομάτες, τραχανότο κεφάλαιον δεύτερον.
Φαγητάκι σπέσιαλ έτοιμο σε 30 λεπτά, προτίμησα να το κάνω καυτερό αλλά αν δεν το αντέχετε μπορεί να παραλείψετε το μπούκοβο και το πιάτο δεν θα χάσει τίποτα από την νοστιμιά του…   Τα υλικά μας (για 4 άτομα) 1 1/2 κούπα τραχανάς ξυνός 4-5 κομμάτια λιαστής ντομάτας 1 πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη 1 κρεμμύδι μικρό ...

Μακαρόνια με κιμά. Τύφλα να χει η Μπολονέζ 2

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Μακαρόνια με κιμά. Τύφλα να χει η Μπολονέζ
Δεν έχω συναντήσει μέχρι τώρα άνθρωπο στη ζωή μου που να μην τρώει τα μακαρόνια με κιμά. Οι συνταγές ποικίλουν ως προς τα μπαχαρικά κυρίως , και η παράδοση πάει από μάνα σε κόρη και από πατέρα σε γιο. Το ξέρω ότι ο περισσότερος κόσμος τα τρώει με τυρί τριμμένο από πάνω, αλλά εμένα να ...

Παπουτσάκια άσπρα & light, ανάλαφρο πατούμενο.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Παπουτσάκια άσπρα & light, ανάλαφρο πατούμενο.
Η Θεία η Κατερίνα από το Βαλτινό Τρικάλων έφτιαξε παπουτσάκια με άσπρες μελιτζάνες (τυπικές στα νησιά του Αιγαίου, τελευταία τις βρίσκουμε επιτέλους παντού) και είχε την καλοσύνη να μοιραστεί μαζί μας με πιο light εκδοχή του δημοφιλούς ανά την επικράτεια καλοκαιρινού πιάτου…   Τα υλικά μας 6 μελιτζάνες άσπρες 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 2 σκελίδες ...

Μπακαλιάρος μπιάνκο. Μπακαλιαράκι άσπρο κι ελαφρύ της μάνας μου καμάρι

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Μπακαλιάρος μπιάνκο. Μπακαλιαράκι άσπρο κι ελαφρύ της μάνας μου καμάρι
  Ο μπακαλιάρος μπιάνκο είναι ένα πιάτο που φτιάχνουν συχνά στα Επτάνησα και κυρίως στην Κέρκυρα και στην Λευκάδα . Μπορεί να γίνει και με οποιοδήποτε άλλο λευκόσαρκο ψάρι που κάνει για βραστό.   Υλικά   1 κιλό μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος κομμένος σε μερίδες  4-5 πατάτες κομμένες κυδωνάτες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2-3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια 1/2 ...

Πίτσα αλά Ελληνικά, αφράτη και χορταστική. 5

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Πίτσα αλά Ελληνικά, αφράτη και χορταστική.
Μπορεί οι Ιταλοί να είναι μάστορες τις πίτσας , αλλά ο Έλληνας  έβαλε την δική του έξτρα λάρτζ πινελιά στο ζυμάρι και στην επικάλυψη. Γιατί τι να λένε  οι λεπτές οι ζύμες και τα 4 ντοματίνια και η λίγη  μοτσαρέλα …εδώ μιλάμε για γεύμα κανονικό με τα ούλα του!  Όσο για το τι να βάλετε ...

Φιλέτο κοτόπουλο ρολό. Roll baby roll

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Φιλέτο κοτόπουλο ρολό. Roll baby roll
  Το κοτοπουλάκι ρολό προσφέρεται για πολλές παραλλαγές . Γεμίστε το με ότι σας αρέσει χωρίς φόβο και πάθος. Υλικά   4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο  4 φέτες μπέικον 8 μπαστουνάκια γραβιέρα ή κασέρι 5-6 λιαστές ντομάτες 4 κουταλάκια μουστάρδα 1 ποτήρι λευκό κρασί λίγο ελαιόλαδο ρίγανη , θυμάρι αλάτι,  πιπέρι Πως το κάνουμε   Ανοίγουμε τα ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο