Αυτό είναι ένα από τα γλυκά που θα σας πάρει μισή ωρίτσα και είναι πολύ υγιεινό χωρίς να περιέχει ζάχαρη αλλά χωρίς να υστερεί και στην γεύση, τρώγεται μόνο του ή μπορεί να συνοδέψει παγωτό βανίλια ή καϊμάκι, γιαούρτι ή μπορείτε να σερβίρετε με λίγη κρέμα. Τα σύκα θα βγάλουν ένα όμορφο κόκκινο ζουμάκι και με τον συνδυασμό με το μέλι και τα μπαχαρικά θα δώσει ένα πολύ γευστικό αποτέλεσμα…
Τα υλικά μας (για 4 μερίδες)
- 8 σύκα μέτρια σε μέγεθος
- 4 κουταλιές της σούπας μέλι
- 1 κουταλιάς της σούπας κανέλα
- Μισό κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
- Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
Προετοιμασία
- Πλένουμε τα σύκα καλά και τα κόβουμε στην μέση
- Τα τοποθετούμε σε ένα σκεύος και τα τα περιλούζουμε με το μέλι, πασπαλίζουμε την κανέλα και το γαρίφαλο, και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
- Τα σερβίρουμε ζεστά με παγωτό, γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος ή και σκέτα.