Εδώ και κάποια χρόνια κυκλοφορεί το γνωστό αστείο στο ίντερνετ ότι το μπέικον είναι το καλύτερο πράγμα σε ολόκληρο το σύμπαν, ότι είναι η μεγαλύτερη εφεύρεση του ανθρώπου κ.τ.λ. Πίσω από αυτό κρύβεται μία αλήθεια το μπέικον είναι νόστιμο βρε αδερφέ όπως και να το κάνεις. Εδώ θα δούμε μία απλούστατη συνταγή με 2 μόνο υλικά, είμαι σίγουρος ότι θα σας αρέσει…
Τα υλικά μας (για 4 άτομα)
- 12 βασιλικά σύκα ή μαυρόσυκα πλυμένα και καθαρισμένα
- 12 φέτες μπείκον
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Οδοντογλυφίδες ή καλαμάκια για σουβλάκι
Προετοιμασία
- Αφού πλύνουμε τα σύκα τα περνάμε με μία καθαρή πετσέτα για να στραγγίξουμε.
- Τυλίγουμε τα σύκα μας με κάθε λωρίδα μπέικον και τα πιάνουμε με τις οδοντογλυφίδες, αν τα σύκα είναι μικρά ή το κομμάτι του μπέικον φαρδύ το κόβουμε σε λωρίδες για να το ταιριάξουμε με το σύκο.
- Τα ψήνουμε σε φούρνο που καίει στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα και όταν ροδίσουν από την μία πλευρά τα γυρίζουμε να πάρουν χρώμα και από την άλλη, συγχρόνως τα περιλούζουμε με ότι λίπος έχει βγει από το μπέικον.
- Τα σύκα θα βγάλουν τον ζωμό τους και το μπέικον θα πρέπει να είναι ροδοκόκκινο από όλες τις πλευρές, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την σος από τον ζωμό των σύκων που θα μαζευτεί στο σκεύος μας .