Οι τάρτες , γλυκές ή αλμυρές είναι πολύ ωραία ιδέα για μπουφέδες και τραπέζια και μπορούν να γίνουν με ότι υλικά σας αρέσουν , φαντασία να υπάρχει . Την συνταγή αυτή , την έκανε ο κουμπάρος μου ο master chef Γιάννης , και την σκίσαμε στο Lovefood Eurovision Party
Υλικά
Για την ζύμη
- 300 γρ αλεύρι
- 150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κυβάκια .
- 1 αυγό
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κουταλιές νερό
Πως το κάνουμε
Ζυμώνουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά , χωρίς το νερό, ώστε να γίνει μια ψιχουλιαστή ζύμη. Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό . Κάνουμε την ζύμη μπάλα , την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Έπειτα με τα χέρια μας ή με έναν πλάστη στρώνουμε την ζύμη σε βουτυρωμένη ταρτιέρα .Την καλύπτουμε με λαδόκολλα και από πάνω βάζουμε μια στρώση από όσπρια ή ρύζι ή τις ειδικές μεταλλικές ή κεραµικές µπίλιες που βρίσκουμε στα καταστήματα γι’ αυτόν το σκοπό. Έτσι δεν θα φουσκώσει το φύλλο κατά το ψήσιµο. Ψήνουμε στους 170 για 15 λεπτά. Μετά αφαιρούμε το χαρτί και τα όσπρια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.
Tip: (Αν δεν έχουμε χρόνο να κάνουμε τη ζύμη παίρνουμε ένα έτοιμο φύλλο κουρού)
Για την γέμιση
- 1 λουκάνικο ψιλοκομμένο,
- 1/2 κόκκινη &1/2 κίτρινη πιπεριά
- 2 αυγά
- 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι
- 100γρ φέτα θρυμματισμένη
- φρέσκο δυόσμο και ρίγανη
- 2 κουταλιές λάδι για το τηγάνι
- 1 σφηνάκι ούζο ή κρασί λευκό
- Αλάτι , πιπέρι
Πως το κάνουμε
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το λουκάνικο για 2-3 λεπτά . Προσθέτουμε τις πιπεριές τις σοτάρουμε και αυτές για άλλα 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το ούζο . Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ . Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά (αυγά, γιαούρτι, φέτα, μυρωδικά) αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στο μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στη τάρτα και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 μέχρι να ροδίσει . Ορμάτεεεεε .