LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Ζύμες, Κυρίως Πιάτα, Μαγειρική, Τάρτες  /  21 Μαΐου 2013

Τάρτα «λούκουλος» – με λουκάνικο και πιπεριές

by Μαριλού
Το σπετζοφάι περίσσεψε στο σπίτι του Θεμιστοκλή στο Πήλιο και η Ποτούλα το έκανε πιτούλα

Οι τάρτες , γλυκές ή αλμυρές είναι πολύ ωραία ιδέα για μπουφέδες και τραπέζια και μπορούν να γίνουν με ότι υλικά σας αρέσουν , φαντασία να υπάρχει . Την συνταγή αυτή , την έκανε ο κουμπάρος μου ο master chef Γιάννης , και την σκίσαμε στο Lovefood Eurovision Party

 

Υλικά

Για την ζύμη

  • 300 γρ αλεύρι
  • 150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κυβάκια .
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κουταλιές νερό

 

Πως το κάνουμε

Ζυμώνουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά , χωρίς το νερό, ώστε να γίνει μια ψιχουλιαστή ζύμη. Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό . Κάνουμε την ζύμη μπάλα , την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Έπειτα με τα χέρια μας ή με έναν πλάστη στρώνουμε την ζύμη σε βουτυρωμένη ταρτιέρα .Την καλύπτουμε με λαδόκολλα και από πάνω βάζουμε μια στρώση από όσπρια ή ρύζι ή τις ειδικές μεταλλικές ή κεραµικές µπίλιες που βρίσκουμε στα καταστήματα  γι’ αυτόν το σκοπό. Έτσι δεν θα φουσκώσει το φύλλο κατά το ψήσιµο. Ψήνουμε στους 170 για 15 λεπτά. Μετά αφαιρούμε το χαρτί και τα όσπρια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.

Tip: (Αν δεν έχουμε χρόνο να κάνουμε τη ζύμη παίρνουμε ένα έτοιμο φύλλο κουρού)

 

Για την γέμιση

  • 1 λουκάνικο ψιλοκομμένο,
  • 1/2 κόκκινη &1/2 κίτρινη πιπεριά
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι
  • 100γρ φέτα θρυμματισμένη
  • φρέσκο δυόσμο και ρίγανη
  • 2 κουταλιές λάδι για το τηγάνι
  • 1 σφηνάκι ούζο ή κρασί λευκό
  • Αλάτι , πιπέρι

 

Πως το κάνουμε

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το λουκάνικο για 2-3 λεπτά . Προσθέτουμε τις πιπεριές τις σοτάρουμε και αυτές για άλλα 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το ούζο . Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ . Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά (αυγά, γιαούρτι, φέτα, μυρωδικά) αλατοπιπερώνουμε και  προσθέτουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στο μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στη τάρτα και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 μέχρι να ροδίσει . Ορμάτεεεεε .

Στο ίδιο στυλ:

Τάρτα με ροδάκινα και βερίκοκα . Καλοκαίρι αγάπη μου Τα καλοκαιρινά φρούτα είναι ένας πραγματικÏŒς θησαυρÏŒς για την υγεία και για την ζαχαροπλαστική επίσης . Αυτήν την τάρτα την εμπνεύστηκα απÏŒ μια Γαλλική συνταγή . Αλλά την ελληνοποίησα ολίγον τι , ÏŒσον αφορά την κρέμα . Γιατί είμαστε large . Γιατί...

Τηγανιά με λουκάνικο & σταφύλια, γλυκόξινη έκρηξη. ÎŒτι και να σας πω  για αυτÏŒ το πιάτο είναι λίγο, ο γλυκÏŒξινος συνδυασμÏŒς του λούκανικου με το σταφύλι με την συνοδεία των αρωμάτων του μάραθου και του κÏŒλιανδρου δημιουργεί μικρές ατομικές εκρήξεις στον ουρανίσκο. Είναι εύκολο, γρήγορο και εντυπωσιακÏŒ...

Ψήτες πατάτες με σάλτσα ανθότυρου & λουκάνικο, τζάκετ ποτέιτοο ντάρλινγκ Η ψητή πατάτα ή jacket potato ÏŒπως την λένε στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένα πιατάκι στυλ fast food που μπορείς να βρεις σε ÏŒλα τα μικρά cafe ή εστιατÏŒρια που κάνουν πρωινÏŒ & μεσημεριανÏŒ. Στην πρÏŽτη εταιρία που δούλεψα στην...

Εύκολη τάρτα με ντοματίνια . Η καρδιά μου ταρτάρισε Αυτή η τάρτα , που την λες και πίτσα ,την λες και κις λορέν είναι πανεύκολη και πεντανÏŒστιμη . Αν έχετε χρÏŒνο να φτιάξετε φύλλο τάρτας ÏŒπως έχουμε ξαναδείξει στην τάρτα λούκουλος  μπράβο σας και πάλι μπράβο σας . Αν...

Tags

  • Ανακύκλωση
  • Γιορτή

Πλοήγηση άρθρων

Ψητά λαχανικά με βινεγκρέτ καρυδιού και σκόρδου.
Τούρτα πραλίνα με μασκαρπόνε . Μεγάλη η χάρη της !

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes