LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Ζαχαροπλαστική, Κρέμες, Τάρτες  /  18 Ιουνίου 2013

Τάρτα με ροδάκινα και βερίκοκα . Καλοκαίρι αγάπη μου

by Μαριλού
τάρτα ροδάκινο
Μήπως έχω πάρει λίγο στην κοιλιά; Ρώτησε ο Θράσος τον φίλο του τον Λάκη, που είχε χειλάκι πετροκέρασο και μάγουλο βερίκοκο

Τα καλοκαιρινά φρούτα είναι ένας πραγματικός θησαυρός για την υγεία και για την ζαχαροπλαστική επίσης . Αυτήν την τάρτα την εμπνεύστηκα από μια Γαλλική συνταγή . Αλλά την ελληνοποίησα ολίγον τι , όσον αφορά την κρέμα . Γιατί είμαστε large . Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε .

Υλικά

Για την ζύμη

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 125 γρ βούτυρο
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
  • 3 -4 κουταλιές σούπας παγωμένο νερό

Για την κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα 
  • 8-9 κουταλάκια γλυκού κόρν φλάουερ
  • 5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  •  1/2 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
  • 2 κρόκους αυγών

Για την επικάλυψη 

  • 3 μεγάλα ροδάκινα
  • 5 βερίκοκα
  • 1/2 κούπα αμύγδαλο φιλέ
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 2 κουταλιές ζάχαρη

Πως το κάνουμε 

  1.  Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι . Προσθέτουμε το κρύο βούτυρο κομμένο σε κομματάκια . Τρίβουμε με τα χέρια μας το βούτυρο με το αλεύρι μέχρι να γίνουν μαλακά ψίχουλα. Ρίχνουμε στο κέντρο λίγο λίγο το κρύο νερό και ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη που να μπορεί να πλάθεται. Προσοχή : Δεν ζυμώνουμε , απλά  ενώνουμε τα υλικά . Κάνουμε την ζύμη μπάλα και την τυλίγουμε με μεμβράνη. Την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά .
  2. Κόβουμε δυο φύλλα λαδόκολλα και ανάμεσα τους βάζουμε την μπάλα της ζύμης . Την πιέζουμε με τις γροθιές μας να ανοίξει και μετά πλάθουμε με τον πλάστη μέχρι να γίνει λεπτή , περίπου στο 1/2 εκατοστό πάχος.
  3. Αναποδογυρίζουμε προσεκτικά τη ζύμη πάνω σε μια ταρτιέρα . Αφαιρούμε το χαρτί. Πιέζουμε την ζύμη να ακουμπήσει καλά στα πλάγια της ταρτιέρας .Κόβουμε με ένα μαχαίρι τα περισσεύματα της ζύμης από το πάνω μέρος . Τρυπάμε με ένα πιρούνι την ζύμη σε πολλά σημεία και την καλύπτουμε με μια λαδόκολλα . Πάνω στη λαδόκολλα βάζουμε φασόλια για να μη μας φουσκώσει ή τα ιδικά κεραμικά μπαλάκια που υπάρχουν στο εμπόριο για αυτό το σκοπό και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  4. Στο μεταξύ φτιάχνουμε την κρέμα . Κρατάμε ένα φλιτζάνι από το γάλα στην άκρη και το υπόλοιπο το βάζουμε να βράσει σε μια κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη , την βανίλια και το ξύσμα . Μόλις αρχίσει να κοχλάζει , διαλύουμε το κορν φλάουερ μέσα στο κρύο γάλα που έχουμε κρατήσει και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει. Μόλις πήξει η κρέμα την κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών . Ανακατεύουμε πολύ γρήγορα. καλό θα είναι να περάσουμε από μια σήτα ή σουρωτήρι το μείγμα πριν το βάλουμε πάνω στην τάρτα για να φύγουν τυχών υπολείμματα .
  5. Μόλις κρυώσει η ζύμη ρίχνουμε από πάνω την κρέμα. Αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Ξεφλουδίζουμε τα  φρούτα. Κόβουμε τα ροδάκινα σε φετούλες και τα στρώνουμε περιμετρικά στην τάρτα . Στο κέντρο στρώνουμε τα βερίκοκα κομμένα στα δυο.
  7. Στα κενά των φρούτων βάζουμε λίγα αμύγδαλα φιλέ και ψήνουμε το γλυκό στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
  8. Στο μεταξύ φτιάχνουμε μια ελαφριά μαρμελάδα για να καλύψουμε τα ροδάκινα όταν ψηθούν. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια το τελευταίο ροδάκινο και το βάζουμε σε ένα κατσαρόλι με δυο κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Το αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά , προσθέτουμε το χυμό από το μισό λεμόνι και 1/2 του ποτηριού νερό. Αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά , μέχρι να λιώσει το φρούτο και να πήξει το σιρόπι.
  9. Όταν βγάλουμε την τάρτα από το φούρνο την αφήνουμε να κρυώσει και την αλείφουμε με την μαρμελάδα για να γυαλίσει.

Ουφφφφ, βαριά η καλογερική , αλλά πιστέψτε με αξίζει !

Στο ίδιο στυλ:

Παγωμένο γιαούρτι με γλυκό κρασί και βερίκοκα. Summer time madness Το γιαουρτογλυκό αυτό είναι στην ίδια λογική με παρόμοια που έχουμε φτιάξει . Εδώ όμως το κρασί και τα μυρωδικά  δίνουν πολύ ξεχωριστή γεύση. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα βερίκοκα με άλλα φρούτα , όπως δαμάσκηνα, κράνα , ροδάκινα , ακόμα...

Εύκολη τάρτα με ντοματίνια . Η καρδιά μου ταρτάρισε Αυτή η τάρτα , που την λες και πίτσα ,την λες και κις λορέν είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη . Αν έχετε χρόνο να φτιάξετε φύλλο τάρτας όπως έχουμε ξαναδείξει στην τάρτα λούκουλος  μπράβο σας και πάλι μπράβο σας . Αν...

Προφιτερόλ time. Σταμάτησε του ρολογιού τους δείκτες Στους φίλους μας τους Γάλλους χρωστάμε πολλά στη ζαχαροπλαστική . Το προφιτερόλ είναι ένα απ΄αυτά. Συνήθως σερβίρεται σε μπολ που έχει… κάτω σοκολάτα και πάνω τα σου και μέσα κρέμα και από πάνω σοκολάτα και πάνω σαντιγί … όπως  λέει...

Τάρτα «λούκουλος» – με λουκάνικο και πιπεριές Οι τάρτες , γλυκές ή αλμυρές είναι πολύ ωραία ιδέα για μπουφέδες και τραπέζια και μπορούν να γίνουν με ότι υλικά σας αρέσουν , φαντασία να υπάρχει . Την συνταγή αυτή , την έκανε ο κουμπάρος μου ο master chef Γιάννης...

Tags

  • Εορταστικές
  • καφές
  • Τραπέζι
  • τσάι

Πλοήγηση άρθρων

Λαβράκι ψητό με σάλτσα ντομάτας & γλυστρίδας, γλυστερό ψαράκι.
Πατάτες & λαχανικά με γιαούρτι ογκρατεν, βάλτο στο φούρνο σύντροφε!

1 comment

  • Παναγιώτης
    18 Ιουνίου 2013

    Επειδή την δοκίμασα δεν έχω λόγια (μουχαχα), τα σπάει..

    Reply

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά(4 μονάδες) - στο Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα
  • Μαιρη Αθανασοπουλου στο Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι)
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes