Τζατζίκι με καρότο παιδιά μου λοιπόν, οι όχι και πολύ μεγάλοι θυμούνται τις εποχές που τα καλοκαιρινά κηπευτικά (ντομάτες, αγγούρια κτλ) έβγαιναν μόνο το καλοκαίρι, και καλά έκαναν γιατί είναι “καλοκαιρινά”. Θυμάμαι λοιπόν σαν να ήταν χτες σε μία ταβέρνα που πηγαίναμε με τους γονείς μου, τον χειμώνα έφτιαχναν το τζατζίκι με καρότο και μου άρεσε πολύ αυτός ο συνδυασμός. Έτσι από όταν άρχισα να μαγειρεύω τον χειμώνα το τζατζίκι το κάνω με καρότο και σε πολλούς φίλους και γνωστούς αρέσει περισσότερο από το ορίτζιναλ.
Τα υλικά μας
- 500 γρ γιαούρτι (κοιτάμε τις ετικέτες και δεν παίρνουμε γιαούρτια που περιέχουν ζελατίνη και άλλες αηδίες)
- 2 καρότα μεγάλα τριμμένα στον τρίφτη
- 1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο ή ψιλοκομμένο (βάλτε παραπάνω αν σας αρέσει να είναι τούρμπο)
- 1 κουταλιά ξύδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
Προετοιμασία
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά, τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν το φάμε για να αναμειχθούν οι γεύσεις και να περάσει το σκόρδο στο γιαούρτι.
Σερβίρουμε δροσερό και το ντύνουμε με ελαιόλαδο και και ελίες, του πάει και ο άνηθος .
Καλή σας όρεξη παιδάκια ❤.