Τηγανιά κοτόπουλο με πιπεριές και γραβιέρα. Κάνε την κότα

Συνταγή από την/τον:

τηγανιά κοτόπουλο με πιπεριές

” Δεν σε έβλεπα νομίζεις που σαλιάριζες όλο το βράδυ με την συννυφάδα τη Φιφή …Ε ρε τηγανιά που χει να πέσει όταν πάμε σπίτι …”

Η κοτοτηγανιά ουσιαστικά δεν διαφέρει από τις τηγανιές με άλλου είδους κρέατα μόνο που το κοτοπουλάκι πρέπει να προσέξουμε να μην το παραψήσουμε γιατί στεγνώνει εύκολα .

Υλικά 

  • 3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε λωρίδες
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 ποτ. κρασί λευκό
  • 100 γρ. μαλακιά γραβιέρα
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
  • 1 κ.σ. ξερό κόλιανδρο
  • 3 κουτ. σούπας  ελαιόλαδο
  • Αλάτι , πιπέρι

 Πως το κάνουμε 

  1. Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει καλά.
  2. Προσθέτουμε  τα κομμάτια του κοτόπουλο να σοταριστούν 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  3. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις πιπεριές να σοταριστούν και αυτά 2-3 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε τον κόλιανδρο και την πάπρικα και τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Σβήνουμε με 1 ποτήρι λευκό κρασί. Αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Αφήνουμε την σάλτσα να δέσει, για άλλα 5 λεπτά.
  6. Κόβουμε την γραβιέρα σε κύβους , την προσθέτουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε  ελαφρά, μέχρι να λιώσει ελαφρώς το τυρί και να γίνει μαστιχωτό. Σερβίρουμε !

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Σκορ: 5.0/5 (2 ψήφοι )
Τηγανιά κοτόπουλο με πιπεριές και γραβιέρα. Κάνε την κότα , 5.0 από 5 βασιζόμενο σε 2 ψήφους

Leave a Reply

  

  

  

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο