Η κοτοτηγανιά ουσιαστικά δεν διαφέρει από τις τηγανιές με άλλου είδους κρέατα μόνο που το κοτοπουλάκι πρέπει να προσέξουμε να μην το παραψήσουμε γιατί στεγνώνει εύκολα .
Υλικά
- 3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο κομμένα σε μέτρια κομμάτια
- 1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε λωρίδες
- 1 πιπεριά πορτοκαλί
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 ποτ. κρασί λευκό
- 100 γρ. μαλακιά γραβιέρα
- 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
- 1 κ.σ. ξερό κόλιανδρο
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι , πιπέρι
Πως το κάνουμε
- Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει καλά.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλο να σοταριστούν 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις πιπεριές να σοταριστούν και αυτά 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε τον κόλιανδρο και την πάπρικα και τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
- Σβήνουμε με 1 ποτήρι λευκό κρασί. Αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Αφήνουμε την σάλτσα να δέσει, για άλλα 5 λεπτά.
- Κόβουμε την γραβιέρα σε κύβους , την προσθέτουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε ελαφρά, μέχρι να λιώσει ελαφρώς το τυρί και να γίνει μαστιχωτό. Σερβίρουμε !