Ότι και να σας πω για αυτό το πιάτο είναι λίγο, ο γλυκόξινος συνδυασμός του λούκανικου με το σταφύλι με την συνοδεία των αρωμάτων του μάραθου και του κόλιανδρου δημιουργεί μικρές ατομικές εκρήξεις στον ουρανίσκο. Είναι εύκολο, γρήγορο και εντυπωσιακό πάμε να δούμε πως το κάνουμε..
Τα υλικά μας (για 4 μερίδες)
- 500 γρ λουκάνικο χωριάτικο (θα πρότεινα καπνιστό)
- 1 1/2 κούπα σταφύλι (χωρίς κουκούτσι)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά της σούπας μαραθόσπορο
- 1 κουταλιά της σούπας σπόρους κόλιανδρου
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- 3 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Προετοιμασία
- Κόβουμε τα λουκάνικα στο μέγεθος που τα θέλουμε και τα χαράζουμε όπως φαίνεται στην φωτογραφία πιο πάνω για να ψηθούν πιο εύκολα.
- Χτυπάμε σε γουδί τους σπόρους του κόλιανδρου και του μάραθου για να βγάλουν τα αρώματα τους όταν ρίξουμε στο τηγάνι.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε την μία κουταλιά λάδι και όταν κάψει προσθέτουμε τα λουκάνικα, τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά, γυρίζοντας τα συχνά για να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
- Προσθέτουμε τον μαραθόσπορο και τους σπόρους του κόλιανδρου και τα σταφύλια.
- Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε για 5 λεπτά ακόμα.
- Ρίχνουμε το ξύδι και συνεχίζουμε μέχρι τα σταφύλια μας να μαραθούν να βγάλουν τα υγρά τους και το φαγητό να μελώσει.
- Το τρώμε ζεστό με έξτρα μαραθόσπορο πασπαλισμένο συνοδεύοντάς το με μία ωραία πράσινη σαλάτα.