LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Μαγειρική, Ορεκτικά  /  26 Ιουνίου 2013

Τονάκι μαρινάτο, άριστα με τόνο.

by Παναγιώτης
Τόνακι μαρινάτο
“Το τονάκι στην παραλήγουσα Παπαδόπουλε” είπε η Κυρία Τασία χτυπώντας την βίτσα στο θρανίο…

Ναι η Ελληνική θάλασσα έχει από όλα, έχει και τόνους, των οποίων η γεύση είναι καταπληκτική και η κόκκινη σάρκα γεμάτη με καλά ωμέγα λιπαρά. Ο Μηνάς ο φίλος μου το Σάββατο με έφτιαξε με ένα τόνακι (Μηνάς Χατζικιάν τον βρίσκεις στην λαϊκή, στον δεύτερο-τρίτο πάγκο στην σειρά στην Φθιώτιδος, στους Αμπελόκηπους) και αποφάσισα να το κάνω με διάφορους τρόπους. Ζήτησα να μου το φιλετάρει και ένα από τα κομμάτια αποφάσισα να το μαρινάρω για ορεκτικό στο τραπέζι της Κυριακής…

 

Τα υλικά μας

  • 300 γρ φιλέτο από τονάκι
  • Χυμός από 3-4 λάιμ ή λεμόνια (θέλουμε όσο χρειάζεται για να καλυφθούν όλα τα υλικά μας)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1/2 πιπεριά κέρατο κόκκινη σε ροδέλες
  • 1/2 πιπεριά κέρατο πράσινη σε ροδέλες
  • 2-3 κουταλιές ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το φιλέτο τόνου σε φέτες σχετικά λεπτές για να το καταφέρουμε αυτό επειδή το κρέας του είναι πολύ μαλακό και μπορεί να διαλυθεί τυλίγουμε το φιλέτο σε μία μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για να σκληρύνει, χρειάζεται συνήθως 10 λεπτά.
  2. Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας, το καλύπτουμε και το βάζουμε στο ψυγείο.
  3. Μπορούμε να το φάμε μετά από 20 λεπτά αν μας αρέσει ο τόνος σχεδόν ωμός (σαν το σούσι), όσο περνάει ο χρόνος τόσο πιο πολύ θα ψήνεται και πιο άσπρη θα γίνεται η σάρκα του. Στην 1 ώρα περίπου θα έχει ψηθεί τελείως ανάλογα με το πόσο λεπτές έχουμε κόψει τις φέτες.

Φάτε το σαν ορεκτικό, σαν μεζέ, βάλτε το πάνω σε τραγανές φέτες ψωμί ;)

Στο ίδιο στυλ:

Γαρίδες ceviche, η μαριναρισμένη γαρίδα. Για το ceviche έχουμε ξαναμιλήσει όταν έκανα τον σολωμό ceviche, είναι ένα καταπληκτικό ορεκτικό στο στυλ του δικού μας μαρινατού, που γίνετε ή με ψάρια ή με θαλασσινά. Το ceviche de mariscos (ceviche με θαλασσινά σερβίρεται σε όλη την Λατινική...

Φιλέτο τσιπούρας με δεντρολίβανο, φίλε-το ψήνω και δεν σου δίνω. Το δεντρολίβανο είναι από τους καλύτερους φίλους του ψαριού το έχουμε ξαναπεί, εδώ θα το δούμε με την γνωστή μας τσιπούρα που την σέρβιρα λίγο διαφορετικά με την συνοδεία της μαγιονέζας ελαιόλαδου που έφτιαξα τις προάλλες…   Τα υλικά μας...

Γαριδές σαγανάκι με αρώματα Ελλάδας, I ❤ Greece. Με αρχηγική θέση στην όμαδα των υπέρτατων ουζομεζέδων και με αρώματα Ελλάδας, ο ύμνος στην γεύση που ονομάζεται γαρίδες σαγανάκι μας έχει συντροφέψει αμέτρητες φορές στις ουζοκατανύξεις μας, το καταπληκτικό αυτό πιάτο θέλει μόνο  20 λεπτά για να ετοιμαστεί και...

Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα Υλικά 4 φιλέτα λευκού ψαριού  (όπως πέρκα , μπακαλιάρος, γλώσσα ,σφυρίδα, κ.λπ.) 2 μεσαίου μεγέθους κολοκύθια, κομμένα σε χοντρές φέτες 2 μεσαίου μεγέθους πατάτες, κομμένες σε ροδέλες 2 μέτρια καρότα, κομμένα σε χοντρές φέτες 2 μεσαίου μεγέθους ντομάτες κομμένες σε...

Tags

  • Νηστίσιμα
  • Ουζομεζές
  • Σαρακοστή
  • ψαροφαγία

Πλοήγηση άρθρων

Φτιάχνουμε τσάι δυόσμου και μιλάμε για το αγαπημένο μας μυρωδικό.
Μουσακάς. The famous greek mousaka

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes