LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Λαδερά, Μαγειρική  /  10 Ιουλίου 2013

Τουρλού κατσαρόλας μυρωδάτο & καλοκαιρινάτο

by Παναγιώτης
Τουρλού κατσαρόλας
“Τουρλουμπούκι τα έκανες αγάπη μου τα ρούχα” είπε η Σμαράγδα τρομερά ενοχλημένη με τον σύντροφό της…

Καλοκαιρινά φαγητά κόβω, βάζω κατσαρόλα τελειώνω, ένα από αυτά είναι το τουρλού που φτιάχνεται με διάφορες εκδοχές στην χώρα μας και έχει την λογική φαγητό με ότι υπάρχει, σούπερ vegan Greek power φαγητάκι…

 

Τα υλικά μας

  • 4-5 κολοκυθάκια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 2 μέτριες μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες
  • 2 μέτριες πατάτες καθαρισμένες κομμένες σε ροδέλες
  • 4 μικρό-μεσαίες (μούχαχα)  ντομάτες ώριμες τριμμένες ή ένα πακέτο ντοματοπολτό
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές φύλλα δυόσμου ή βασιλικού ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιάς της σούπας φρέσκια ρίγανη
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και όταν κάψει ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 4-5 λεπτά .
  2. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα ή τον ντοματοπολτό αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ρίγανη και δυόσμο ή βασιλικό. Προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται για να καλυφθούν τα υλικά μας.
  3. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιει το φαγητό τα νερά του και να μείνει με την σάλτσα του.
  4. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί κανά 20λεπτό και το σερβίρουμε με φετούλα.

Στο ίδιο στυλ:

Φασόλια χάντρες λαδερά & φρέσκα με άρωμα καλοκαιριού   Τα φασόλια χάντρες ή μπαρμπούνια είναι χαρακτηριστικό καλοκαιρινό φαγητό, με συνοδεία φρέσκιας ώριμης ντομάτας που μοσχοβολάει καλοκαίρι, κρεμμυδάκι, σκόρδο και μαϊντανό. Συνήθως μαγειρεύω τα φαγητά στην εποχή τους  γιατί τα υλικά είναι φρέσκα και ποιο νόστιμα, αυτό όμως δεν...

Μπριάμ πειραγμένο με γλυκοκολοκύθα Την γλυκοκολοκύθα (butternut squash) μου την έμαθαν στην Αγγλία, εκεί την χρησιμοποιούν με διαφόρους τρόπους όπως πχ την κάνουν ωραία σούπα βελουτέ ή την βάζουν στα λαχανικά του παραδοσιακού τους Sunday Roast (γιαμ). Το ξαναλέω η Αγγλική κουζίνα είναι παρεξηγημένη....

Ρεβυθάδα πειραγμένη με χυμό πορτοκάλι & κόλιανδρο Η κλασική ρεβυθάδα είναι μία σούπα απλή και ρουστίκ αλλά τόσο μα τόσο νόστιμη. Τα ρεβύθια είναι πηγή πρωτεΐνης και  φυτικών ινών, περιέχουν φολικό οξύ, και μαγγάνιο. Βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης, βοηθούν στην πρόληψη του διαβήτη, έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες...

Σπιτικές λιαστές ντομάτες, με την χορηγία του Ελληνικού ήλιου. Το να κάνεις λιαστές ντομάτες στην Ελλάδα είναι εύκολο, το μόνο που χρειάζεσαι είναι λίγη υπομονή και ο ήλιος θα τις αφυδατώσει αργά δημιουργώντας την αξεπέραστη γεύση που όλοι ξέρουμε. Στα συν μπορείτε να προσθέσετε ότι μυρωδικό θέλετε, θα μπορέσετε...

Tags

  • Vegan
  • Εύκολες
  • Νηστίσιμα
  • Παραδοσιακές
  • Σαρακοστή
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Κολοκυθόπιτα με φύλλο κουρού, της φίλης Κατερίνας
Εύκολη τάρτα με ντοματίνια . Η καρδιά μου ταρτάρισε

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes