
Καλοκαιρινά φαγητά κόβω, βάζω κατσαρόλα τελειώνω, ένα από αυτά είναι το τουρλού που φτιάχνεται με διάφορες εκδοχές στην χώρα μας και έχει την λογική φαγητό με ότι υπάρχει, σούπερ vegan Greek power φαγητάκι…
Τα υλικά μας
- 4-5 κολοκυθάκια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
- 2 μέτριες μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες
- 2 μέτριες πατάτες καθαρισμένες κομμένες σε ροδέλες
- 4 μικρό-μεσαίες (μούχαχα) ντομάτες ώριμες τριμμένες ή ένα πακέτο ντοματοπολτό
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές φύλλα δυόσμου ή βασιλικού ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιάς της σούπας φρέσκια ρίγανη
- Μισή κούπα ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και όταν κάψει ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 4-5 λεπτά .
- Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα ή τον ντοματοπολτό αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ρίγανη και δυόσμο ή βασιλικό. Προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται για να καλυφθούν τα υλικά μας.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιει το φαγητό τα νερά του και να μείνει με την σάλτσα του.
- Το αφήνουμε να ξεκουραστεί κανά 20λεπτό και το σερβίρουμε με φετούλα.