LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μαγειρική  /  26 Οκτωβρίου 2013

Τσιγαριστά χόρτα με αυγά ποσέ, με αγάπη από το Πήλιο.

by Παναγιώτης
Τσιγαριστά χόρτα με αυγά ποσέ
Ο Μήτρος ο Μπαρούτας έτρωγε πάντα τα αυγά του ποσέ, εντολές γιατρού βλέπετε..

Αυτή είναι μία παραδοσιακή πηλειορίτικη συνταγή την οποία την έμαθα από την Κυρία Νίκη στην ταβέρνα “Το μεϊντάνι” στην Ζαγορά του Πηλίου, είναι μία απλή συνταγή που συνδυάζει τις μυρωδιές της Ελληνικής φύσης, τα καταπληκτικά χόρτα και μυρωδικά με τα φρέσκα αυγουλάκια…

 

 

Τα υλικά μας

  • 4 αυγά
  • 300 γρ. χόρτα , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ραδίκια, βλήτα, σπανάκι, ασκόλυμπρους, λαχανίδες, γλιστρίδα, τζοχούς ή ότι άλλο χόρτο είναι της εποχής ή έχετε.
  • Μισή κούπα άνηθο ή μαϊντανό ή μάραθο
  • 1 μικρή ντομάτα τριμμένη ή κουταλιά της σούπα πελτέ(προαιρετικά αν θέλουμε να το κάνουμε κοκκινιστό)
  • 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
  • 2 σφηνάκια κρασί άσπρο (προαιρετικά)
  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Πάπρικα (προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Προετοιμασία

  1. Σε ένα τηγάνι μεγάλο ρίχνουμε το λάδι και όταν κάψει τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, ρίχνουμε τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε ανακατεύουμε.
  2. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα χόρτα, ο όγκος τους θα είναι μεγάλο γιαυτό μέχρι να μαραθούν μπορούνε να τα καπακώσουμε με ένα πιάτο όπως βλέπετε στην πιο κάτω φωτό.
    Αυγά με χόρτα
  3. Όταν πέσει ο όγκος των χόρτων ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και βράζουμε μέχρι να σωθεί το νερό.
  4. Σπάμε τα αυγά πάνω στα χόρτα και είτε χρησιμοποιούμε καπάκι ή σκεπάζουμε το τηγάνι με το πιατάκι, τα αυγά αν προτιμάτε μελάτα θα χρειαστούν γύρω στα 4 λεπτά για να είναι έτοιμα, σηκώνουμε το πιάτα και τσεκάρουμε.
  5. Σερβίρουμε με έξτρα πιπέρι και πάπρικα αν θέλουμε.

 

Στο ίδιο στυλ:

Βαλς με σνίτσελ κλασσικό . Από τη Βιέννη με αγάπη Το Schnitzel Î® Σνίτσελ είναι για τους φίλους μας τους Αυστριακούς ÏŒτι είναι για μας η φασολάδα . ΠαραδοσιακÏŒ και δημοφιλέστατο τÏŒσο στην Αυστρία ÏŒσο και στην γείτονα Γερμανία . Γίνεται απÏŒ κομμάτια κρέατος που, αφού χτυπηθούν με ειδικÏŒ ξύλινο σφυρί, πανάρονται και τηγανίζονται σε...

Αυγά γεμιστά με μαγιονέζα & μυρωδικά, καθαρίζουμε και γελάμε. ......

Μακαρονοσαλάτα αγάπη μου, μακαρονάς το δι εντ. Μία εύκολη, γρήγορη και γευστικÏŒτατη σαλάτα με μακαρÏŒνια θα δούμε σε αυτή την συνταγή, εγÏŽ επέλεξα να την κάνω με μακαρονάκι αλλά μπορεί να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο είδος ζυμαρικού σας αρέσει, επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα λαχανικά που μπορεί να...

Αχλάδια ποσέ σε κόκκινο κρασί, αμάρτησα. Ένα απλÏŒ εύκολο και γρήγορο γλυκÏŒ που θα σας βγάλει ασπροπρÏŒσωπους και θα ανεβάσει το κύρος σας αγαπητοί φίλοι & φίλες. Το ελληνικÏŒ γιαούρτι δένει εκπληκτικά με αυτή την κλασσική συνταγή και  δίνει ένα ηδονικÏŒ απÏŒτελεσμα.. Τα υλικά μας 6...

Tags

  • Light
  • Γρήγορες
  • Εύκολες
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Φιλέτα σκάρου με καραμελωμένη γλιστρίδα & τσίλι, να το ξαναπώ;.
Μαρμελάδα βατόμουρο, άσπρα μούρα, μαύρα μούρα..

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes