LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μαγειρική  /  7 Σεπτεμβρίου 2013

Τσιπούρα με επικάλυψη από σπόρους κόλιαδρου & μυρωδικά.

by Παναγιώτης
Τσιπούρα με σπόρους κόλιανδρου και μυρωδικά
Η τσιπούρα, η χασούρα κι η καψούρα πληρώνονται αγόρι μου..

Μια τσίπουρα στον φούρνο έφτιαξα σήμερα και είπα να χρησιμοποιήσω σπόρους κόλιανδρου γιατί που αρέσει το χαρακτηριστικό λεμονένιο άρωμά και η γεύση τους. Τους συνδύασα με χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και λίγα μυρωδικά. Είπα να ρίξω και λίγες πατάτες στο ταψί για να με “πιάσει” το φαγητό γιατί τελευταία τρώω πολύ…

 

Τα υλικά μας (για μία τσιπούρα)

  • 1 τσιπούρα καθαρισμένη
  • 3-4 πατάτες μικρές καθαρισμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας σπόρους κόλιανδρου
  • 1 πρέζα τριμμένο κύμινο
  • 1 πρέζα κουρκουμά
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη
  • 1/2 κουταλιά της σούπας ξερή ρίγανη
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βασιλικό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Προετοιμασία

  1. Πλένουμε την τσιπούρα μας και την βάζουμε στο ταψί μας με τις πατάτες, τα αλατοπιπερώνουμε.
  2. Σπάμε με το μαχαίρι του σπόρους του κόλιανδρου, ψιλοκόβουμε την ρίγανη, τον βασιλικό και το σκόρδο και  τα ανακατεύουμε το λάδι με τον χυμό του λεμονιού το ελαιόλαδο, το κύμινο, τον κουρκουμά. Εναλλακτικά μπορούμε να περάσουμε όλα τα υλικά που αναφέραμε σε αυτό το βήμα από το μούλτι.
  3. Περιχύνουμε την σάλτσα πάνω από το ψάρι και βάζουμε και λίγο μέσα στην κοιλιά του, ρίχνουμε και στις πατάτες αν βάλουμε.
  4. Ψήνουμε στο πάνω κάτω γκριλ στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά, προσέχουμε να μην μας καεί ο κόλιανδρος γιατί θα πικρίσει.
  5. Οι πατάτες μπορεί να χρειαστεί να μείνουν παραπάνω στο ταψί για να ροδίσουν ανάλογα με το μέγεθός τους.
  6. Σερβίρουμε το πιάτο μας ζεστό.

Στο ίδιο στυλ:

Τσιπούρα στην λαδόκολλα Τσιπούρα ψητή λαδόκολλας γιατί έχω μια διαστροφή με την λαδόκολλα τελευταία. Η λαδόκολλα θα κρατήσει την τσιπούρα σου ζουμερή και θα την κάνει πιο νόστιμη συμπέθερε.     Υλικά για 2 τσιπούρες μεγάλες 2 τσιπούρες καθαρισμένες από τον ιχθυοπώλη μας...

Φιλέτο τσιπούρας με δεντρολίβανο, φίλε-το ψήνω και δεν σου δίνω. Το δεντρολίβανο είναι από τους καλύτερους φίλους του ψαριού το έχουμε ξαναπεί, εδώ θα το δούμε με την γνωστή μας τσιπούρα που την σέρβιρα λίγο διαφορετικά με την συνοδεία της μαγιονέζας ελαιόλαδου που έφτιαξα τις προάλλες…   Τα υλικά μας...

Μπακαλιάρος φιλέτο με ντομάτα και μυρωδικά . Για κορμί θανατηφόρο   Υλικά  500 γρ. μπακαλιάρος φιλέτο κομμένος σε 4 μερίδες ( ή άλλο λευκόσαρκο ψάρι φιλέτο πχ γλώσσα, πέρκα ) 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 1/2 φλιτζάνι ανάμεικτα αρωματικά φρέσκα (πχ ρίγανη, θυμάρι, δυόσμο,βασιλικό,...

Absolute Begginers: Τσιπούρες γεμιστές, για όλα τα γούστα. Είπαμε να κάνουμε τις τσιπούρες γεμιστές σήμερα και υπήρξε διάσταση απόψεων για τα μυρωδικά, έτσι έδωσα μία σολομώντεια λύση και γέμισα την κάθε μία με διαφορετικά βότανα. Μία με ρίγανη φρέσκια, μία με δεντρολίβανο και μία με βασιλικό. Σε άλλες...

Tags

  • Γρήγορες
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Νηστίσιμα
  • Σαρακοστή
  • ψαροφαγία

Πλοήγηση άρθρων

Σπαγγέτι με τόνο και πιπεριές. Δέκα με τόνο !
Εύκολο εκμέκ με φρυγανιές . Από την Πόλη έρχομαι …

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά(4 μονάδες) - στο Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα
  • Μαιρη Αθανασοπουλου στο Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι)
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes