
Μια τσίπουρα στον φούρνο έφτιαξα σήμερα και είπα να χρησιμοποιήσω σπόρους κόλιανδρου γιατί που αρέσει το χαρακτηριστικό λεμονένιο άρωμά και η γεύση τους. Τους συνδύασα με χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και λίγα μυρωδικά. Είπα να ρίξω και λίγες πατάτες στο ταψί για να με “πιάσει” το φαγητό γιατί τελευταία τρώω πολύ…
Τα υλικά μας (για μία τσιπούρα)
- 1 τσιπούρα καθαρισμένη
- 3-4 πατάτες μικρές καθαρισμένες
- 1 κουταλιά της σούπας σπόρους κόλιανδρου
- 1 πρέζα τριμμένο κύμινο
- 1 πρέζα κουρκουμά
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη
- 1/2 κουταλιά της σούπας ξερή ρίγανη
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βασιλικό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Προετοιμασία
- Πλένουμε την τσιπούρα μας και την βάζουμε στο ταψί μας με τις πατάτες, τα αλατοπιπερώνουμε.
- Σπάμε με το μαχαίρι του σπόρους του κόλιανδρου, ψιλοκόβουμε την ρίγανη, τον βασιλικό και το σκόρδο και τα ανακατεύουμε το λάδι με τον χυμό του λεμονιού το ελαιόλαδο, το κύμινο, τον κουρκουμά. Εναλλακτικά μπορούμε να περάσουμε όλα τα υλικά που αναφέραμε σε αυτό το βήμα από το μούλτι.
- Περιχύνουμε την σάλτσα πάνω από το ψάρι και βάζουμε και λίγο μέσα στην κοιλιά του, ρίχνουμε και στις πατάτες αν βάλουμε.
- Ψήνουμε στο πάνω κάτω γκριλ στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά, προσέχουμε να μην μας καεί ο κόλιανδρος γιατί θα πικρίσει.
- Οι πατάτες μπορεί να χρειαστεί να μείνουν παραπάνω στο ταψί για να ροδίσουν ανάλογα με το μέγεθός τους.
- Σερβίρουμε το πιάτο μας ζεστό.