Είπαμε να κάνουμε τις τσιπούρες γεμιστές σήμερα και υπήρξε διάσταση απόψεων για τα μυρωδικά, έτσι έδωσα μία σολομώντεια λύση και γέμισα την κάθε μία με διαφορετικά βότανα. Μία με ρίγανη φρέσκια, μία με δεντρολίβανο και μία με βασιλικό. Σε άλλες έβαλα ντομάτα με σκόρδο σε άλλες ντομάτα με πιπεριά, με λίγα λόγια βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει και παίξτε με τους συνδυασμούς που νομίζετε ότι είναι πιο κοντά σε αυτό που αγαπάτε γευστικά…
Τα υλικά μας (ανά τσιπούρα)
- 1 τσιπούρα καθαρισμένη
- 1/2 ντομάτα κομμένη σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
- 1/2 πιπεριά κέρατο σε ροδέλες (προαιρετικά)
- 1/2 κρεμμύδι σε ροδέλες (προαιρετικά)
- 1 κλωνάρι βασιλικό ή ρίγανη ή δεντρολίβανο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα ψάρια μας, τα βάζουμε σε ένα ταψί με μία λαδόκολλα για να μην κολλήσουν και τα αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά και εσωτερικά.
- Τα γεμίζουμε με τις ντομάτες και όποια άλλα υλικά ή μυρωδικά θέλουμε.
- Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω τους.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στο γκριλ για περίπου 25 με 30 λεπτά
- Τις απολαμβάνουμε όσο είναι ζεστές με μία ωραία σαλάτα.