LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Μαγειρική, Μεζέδες, Σνακ, Συνοδευτικά  /  30 Ιουλίου 2013

Τσιπς από αμπελοφάσουλα, υγιεινά & υπέροχα τραγανά

by Παναγιώτης
Τσιπς από φασολάκια
Ο Βίκτωρ για να καταπολεμήσει το χανγκόβερ έτρωγε πάντα ένα φις εντ τσιπς από το πιο άθλιο κεμπαμπάδικο του Λονδίνου…

Τα αμπελοφάσουλα ή γυφτοφάσουλα ή όπως τα λένε στις Κυκλάδες λουβιά είναι τα νόστιμα μακρυά φασολάκια με την καταπληκτική γεύση. Με αυτό τον απλό τρόπο θα κάνετε τα πιτσιρίκια να φάνε φασολάκια και αν δεν έχετε πιτσιρίκια θα συνοδέψετε την μπυρίτσα σας. Θα χρειαστείτε 20 λεπτάκια να τα ετοιμάσετε και μπορείτε να τα σερβίρετε με κέτσαπ ή και μαγιονέζα. Η γεύση τους; Θυμίζει ολίγον κολοκυθάκι τηγανητό ;)

 

Τα υλικά μας

  • 500 γρ αμπελοφάσουλα καθαρισμένα και κομμένα σε μήκος μικρό (γίνεται και με άλλα φασολάκια)
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη ξερή
  • Ρίγανη φρέσκια για το σερβίρισμα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και ρίχνουμε πάνω τα αμπελοφάσουλα, ρίχνουμε το λάδι, την ξερή ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά για να παέι το λάδι και τα μυρωδικά σε όλα τα φασολάκια.
    chips-fasolakia
  2. Ψήνουμε σε φούρνο που καίει στους 200 βαθμούς για περίπου 20 με 25 λεπτά στην μέση του χρόνου αναποδογυρίζουμε για να ροδίζουν και από τις 2 πλευρές. Τα ελέχγουμε συνέχεια για να μην μας αρπάξουν. Θέλουμε να έχουν πάρει λίγο χρώμα αλλά όχι να γίνουν όλα καφέ, δείτε την φωτό που ακολουθεί.ampelofasoula-chips
  3. Τα απολαυβάνουμε ζεστά ή και σε θερμοκρασία δωματίου και αν θέλουμε με κάποιο συνοδευτικό π.χ. κέτσαπ ή μαγιονέζα

Στο ίδιο στυλ:

Σαλάτα με αμπελοφάσουλα, γαύρο μαρινάτο & σως μουστάρδας   Τα αμπελοφάσουλα τα τρυφερά μακρυά φασολάκια με την τÏŒση γλύκα έκαναν την εμφάνιση τους και δεν υπάρχει καλύτερος τρÏŒπος να το γιορτάσουμε απÏŒ μία σαλάτα. Σε αυτή την σαλάτα χρησιμοποίησα γαύρο μαρινάτο αλλά εσείς μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε αντζούγιες...

Φασολάκια τσαούλια σαλάτα με σάλτσα ανθότυρου Το σημαντικÏŒ κομμάτι της συνταγής μας είναι η σάλτσα ανθÏŒτυρου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με άλλα βραστά η ψητά λαχανικά αλλά εδÏŽ θα την δούμε με τα νÏŒστιμα και τρυφερά φασολάκια τσαούλια. Η λέξη τσαούλια απÏŒ ÏŒσο ξέρω σημαίνει...

Φασολάκια λαδερά, σταθερή Ελληνική αξία! Το φασολάκι το λαδερÏŒ το γνωρίζετε απÏŒ γεννησιμιού σας και δεν χρειάζονται συστάσεις…   Τα υλικά μας 1 κιλÏŒ φασολάκια χλωρά (εγÏŽ χρησιμοποίησα μπαρμπούνια) 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο 1 ντομάτα μεσαία τριμμένη (ή μία κουταλιά της σούπας πελτέ) 3 σκελίδες...

Φτιάχνουμε τσιμιτσούρι (chimichurri) & νοσταλγούμε το Αργεντίνικο κρέας. ΑπÏŒ την Αργεντινή μου λείπουν οι φίλοι που έκανα, τα τοπία αξεπέραστης ομορφιάς αλλά και οι παρίγιες (ψησταριές). Το τυπικÏŒτερο κομμάτι κρέας είναι το bife de chorizo, και μην βιάζεστε ισπανομαθείς δεν έχει να κάνει με λουκάνικο (chorizo) είναι η...

Tags

  • Light
  • Vegan
  • Γρήγορες
  • Εύκολες
  • Κρασομεζές
  • Νηστίσιμα
  • Σαρακοστή
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Γεμιστά με κιμά, meat lovers rejoice!
Σαλάτα με κοφτό μακαρονάκι, λιαστές ντομάτες & ψητά λαχανικά, μαμ και κάτω.

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes