LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Πουλερικά
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Λαδερά, Μαγειρική, Μεζέδες  /  22 Αυγούστου 2013

Υβριδικό ιμάμ, το έφαγε ο ιμάμης & δεν μπαΐλντισε.

by Παναγιώτης
Ιμάμ Μπαϊλντί
Ο Νίκος γύρισε από την δουλειά μπαϊλντισμένος αλλά η Κούλα η χρυσοχέρα τον υποδέχτηκε με ένα ποδόλουτρο και ένα ιμάμ σπέσιαλ…

Η συνταγή αυτή είναι ένα ιμάμ (θα το πω ιμάμ και όχι παπουτσάκι)  ελαφρύ με την μορφή παπουτσακίου και με την προσθήκη υλικών που δεν χρησιμοποιούνται συνήθως στην κλασσική συνταγή. Η συνταγή χωρίς το τυρί είναι vegan και νηστίσιμη,  σκέφτομαι ότι μπορεί να πάρει και άλλο δρόμο όμως πολύ εύκολα με λωρίδες μπέικον πάνω από κάθε ένα “παπουτσάκι” (σατανικό εσωτερικό γέλιο) …

 

 

Τα υλικά μας (για 4 μερίδες)

  • 4 μελιτζάνες μεγάλες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
  • 100 γρ φέτα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο τριμμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμάς
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τις μελιτζάνες τις κόβουμε στα 2 κατά μήκος και χαράζουμε το μέρος της σάρκας κατά μήκος με ένα μαχαίρι 3-4 φορές.
  2. Τις βάζουμε σε ένα ταψί με την σάρκα προς τα πάνω και περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο πάνω τους, τις ψήνουμε σε φούρνο που καίει στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά για να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσουν.
  3. Αφαιρούμε την σάρκα της μελιτζάνας με ένα κουτάλι προσεκτικά και την αφήνουμε στην άκρη.
  4. Σε τηγάνι που καίει ρίχνουμε 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, όταν μαλακώσουν προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κύμινο, τον βασιλικό και τον κουρκουμά. Βράζουμε για λίγο και προσθέτουμε την σάρκα της μελιτζάνας, μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
  5. Αλείβουμε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε τα “παπουτσάκια” μας, τα γεμίζουμε με την σάλτσα, προσθέτουμε 1/2 ποτήρι νερό στο ταψί και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά, βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο τρίβουμε την φέτα πάνω στο φαγητό και το βάζουμε στον φούρνο για 5 ακόμα λεπτά.
  6. Σερβίρουμε με φύλλα φρέσκου βασιλικού.

 

Στο ίδιο στυλ:

Μπριάμ στον φούρνο με αγαπημένα καλοκαιρινά λαχανικά. Ένα από τα θεϊκά καλοκαιρινά φαγητά είναι το μπριάμ ή μπριάμι το οποίο ακολουθεί τον κανόνα της ελληνικής κουζίνας ρουστίκ απλό & εύκολο, οι αναλογίες στα υλικά είναι ενδεικτικές άλλοι δεν χρησιμοποιούν μελιτζάνες άλλοι βάζουν περισσότερες πατάτες …   Τα...

Μουσακάς απελευθερωμένος . Σπάστε τα δεσμά της μπεσαμέλ & του κιμά. Η ξαδέρφη Ελένη έκανε μία εκδοχή του μουσακά χωρίς μπεσαμέλ και κιμά, το πιάτο έτσι πλησιάζει την τουρκό-περσό-αραβική εκδοχή του μόνο που δεν περιέχει κρέας…   Τα υλικά μας 4 πατάτες μέτριες κομμένες σε ροδέλες 4 μελιτζάνες μέτριες κομμένες σε...

Κοτόπουλο με χυλοπίτες. Η κότα έφαγε χυλόπιτα Τις αγαπημένες χυλοπίτες τις φτιάχνουν οι καλονοικοκυρές σε πολλά μέρη της ελληνικής υπαίθρου , με αλεύρι, αυγά και γάλα. Μάλιστα είθισται να τις παρασκευάζουν τους καλοκαιρινούς μήνες που το γάλα είναι πιο παχύ.  Ο συνδυασμός με τα πουλερικά είναι από...

Μπαμπά γκανούς, αραβική μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι   Την μελιτζανοσαλάτα μας την αγαπάμε στην Ελλάδα και την φτιάχνουμε με διαφορετικούς τρόπους και ειδικά το καλοκαίρι που είναι η εποχή της μελιτζάνας. Πάμε όμως να δούμε όμως μία εκδοχή που φτιάχνεται σε χώρες της μέσης ανατολής και σε...

Tags

  • Vegan
  • Νηστίσιμα
  • Σαρακοστή
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Εύκολο Παγωμένο γιαούρτι με σύκο 1,2,3 frozen yogurt!
Κοτόπουλο τηγανιά με πιπερίες & μανιτάρια, κοκομεζές

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Χώρες & Περιοχές

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes