
Το φασολάκι το λαδερό το γνωρίζετε από γεννησιμιού σας και δεν χρειάζονται συστάσεις…
Τα υλικά μας
- 1 κιλό φασολάκια χλωρά (εγώ χρησιμοποίησα μπαρμπούνια)
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα μεσαία τριμμένη (ή μία κουταλιά της σούπας πελτέ)
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο (παραπάνω αν τα θέλετε τούρπο όιλ όπως τα έφτιαχνε η γιαγιά που χρησιμοποιούσε το λάδι λες και δεν υπήρχε αύριο)
- Αλάτι
- Πιπέρι
Στα φασολάκια οι περισσότεροι βάζουν και πατάτες εγώ τις αποφεύγω γιατί έχω μία θεωρία ότι ο συνδυασμός πατάτας και φασολακίου έχει περισσότερες παρενέργειες (με πιάνετε έτσι;). Αν σας αρέσει η πατάτα προσθέτετε μία μεγάλη πατάτα κομμένη σε μεγάλους κύβους στα παραπάνω υλικά.
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε τα φασολάκια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, τον μαϊντανό και τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό αν έχουμε χρησιμοποιήσει πελτέ.
- Τα φασολάκια μας είναι έτοιμα όταν μαλακώσουν και έχει χυλώσει η σάλτσα τους.
Τα τρώμε ζεστά ή κρύα με συνοδεία άφθονης φέτας.