Επειδή είναι καλοκαίρι και έχουμε βομβαρδιστεί από τα φασολάκια τα λαδερά σας παρουσιάζω τα καταπληκτικά ζουμερά αλλά και τραγανά φασολάκια στην γάστρα τα υλικά μπορεί να είναι κοντά στην συνταγή για φασολάκια λαδερά αλλά η γεύση είναι διαφορετική πιστέψετε με. Στα θετικά αυτής της συνταγής επίσης είναι ότι δεν χρησιμοποιούμε πολύ λάδι και έχουμε ένα πολύ ελαφρύ και νόστιμο φαγητό.
Τα υλικά μας
- 1 κιλό φασολάκια φρέσκα πλυμένα καθαρισμένα (αμπελοφάσουλα, μπαρμπούνια τσαούλια ότι έχετε ή ότι προτιμάτε)
- 5-6 μικρά κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα στην μέση
- 2-3 πολύχρωμες πιπεριές ολόκληρες
- 5-6 μικρές πατάτες καθαρισμένες ολόκληρες
- 3 μέτριες ντομάτες τριμμένες
- 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κούπες νερό
- 5-6 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
- 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μάραθο ή άνηθο
- 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη φρέσκια
- 1 κουταλιά της σούπας κουρκουμά
- 1 κουταλιά της σούπας σπόρους κόλιανδρου χτυπημένους στο γουδί
- Αλάτι
- Πιπέρι
Προετοιμασία
- Πράγματα απλά, βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά όπως περιγράφονται στην γάστρα μας και ανακατευτούμε καλά.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μία ώρα περίπου, στο τέλος τα φασολάκια θα είναι λίγο τραγανά προσωπικά μου αρέσουν έτσι αν δεν το θέλετε αυτό ρίξτε παραπάνω νερό και ψήστε για παραπάνω ώρα.