Το σημαντικό κομμάτι της συνταγής μας είναι η σάλτσα ανθότυρου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με άλλα βραστά η ψητά λαχανικά αλλά εδώ θα την δούμε με τα νόστιμα και τρυφερά φασολάκια τσαούλια. Η λέξη τσαούλια από όσο ξέρω σημαίνει σαγόνια και δεν έχω ιδέα γιατί χρησιμοποιείται για να περιγράψει το καλό μας αυτό όσπριο (μήπως ξέρω για τα μπαρμπούνια;), αλλά αυτό δεν έχει σημασία, το φασολάκι είναι μεγάλο μέρος της Ελληνικής κουζίνας κατά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες, λαδερά, τουρσί, σε σαλάτες, πάμε λοιπόν να τα δούμε εδώ λίγο διαφορετικά από όσο έχουμε συνηθίσει..
Υλικά
Για τα φασολάκια
- 1/2 κιλό τσαούλια ή μπαρμπούνια ή άλλο είδος φασολάκια (ή και άλλα λαχανικά)
Για το ντρέσινγκ
- 100 γρ ανθότυρο
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
- 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι (ή καρύδια ψημένα)
- 2 σκελίδες σκόρδο (πιο λίγο, πιο πολύ ότι σας αρέσει)
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσαμικό
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 3-4 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο (η 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη)
- Ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα φασολάκια μας με προσοχή θέλουμε να είναι λίγο τραγανά μην τα λιώσετε.
- Σε ένα επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και χτυπάμε καλά.
- Σερβίρουμε τα φασολάκια μας ζεστά αφού τα έχουμε ανακατέψει με την σάλτσα ανθότυρου.
Τρώγονται και κρύα από το ψυγείο, είναι ωραίος μεζές επίσης.