LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Λαδερά, Μαγειρική  /  22 Ιουνίου 2013

Φασόλια χάντρες λαδερά & φρέσκα με άρωμα καλοκαιριού

by Παναγιώτης
Φασόλια χάντρες
Προσοχή στις παρενέργειες και στα αέρια γιατί όπως λέει το άσμα “Οι πράσινες οι κόκκινες οι θαλασσιές σου οι χάντρες στα χέρια χτες εφέρανε δέκα λεβέντες άντρες..”

 

Τα φασόλια χάντρες ή μπαρμπούνια είναι χαρακτηριστικό καλοκαιρινό φαγητό, με συνοδεία φρέσκιας ώριμης ντομάτας που μοσχοβολάει καλοκαίρι, κρεμμυδάκι, σκόρδο και μαϊντανό. Συνήθως μαγειρεύω τα φαγητά στην εποχή τους  γιατί τα υλικά είναι φρέσκα και ποιο νόστιμα, αυτό όμως δεν μπορεί να σας σταματήσει αν θέλετε μνα το κάνετε και εκτός εποχής καθώς υπάρχει και η λύση του κατεψυγμένου.

 

 

Τα Υλικά μας (4 μερίδες)

  • 1 κιλό χάντρες φρέσκες (όχι καθαρισμένες)
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • Μισό ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 μικρές πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 3 μεσαίες ντομάτες τριμμένες
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα φασόλια και τα ξεπλένουμε καλά.
  2. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε σε αυτό τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 2-3 λεπτά, όταν μαλακώσουν προσθέτουμε τα φασόλια και συνεχίζουμε το  τσιγάρισμα για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας.
  3. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε, αφήνουμε το φαγητό να πάρει βράση. Όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά (στο μισό) και συνεχίζουμε να βράζουμε για 30 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε να βράζουμε για 25 λεπτά, προσθέτουμε τον μαϊντανό και συνεχίζουμε να βράζουμε για 10 λεπτά. (οι χρόνοι είναι σχετικοί γιατί τα φασόλια μπορεί να είναι πιο τρυφερά και πιο ξερά, δοκιμάζουμε τα φασόλια για να δούμε πότε είναι έτοιμα)
  5. Αποσύρουμε το φαγητό από την φωτιά και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά

Σερβίρουμε τις χάντρες ζεστές γαρνίροντας τις με φρέσκο μαϊντανό και με την συνοδεία φέτας.

Φασόλια Χάντρες λαδερά
Χάντρα-χάντρα τον καημό μου τον μετράω και πονώ..

 

Στο ίδιο στυλ:

Σπιτική σάλτσα ντομάτας, παγιδέψτε το άρωμα του καλοκαιριού. Ο σκοπός μας δεν είναι να κάνουμε οικονομία, είναι να ελέγχουμε απόλυτα τι τρώμε και να κρατήσουμε την γεύση και τις μυρωδιές του Ελληνικού καλοκαιριού σε ένα βαζάκι. Μπορούμε εύκολα και γρήγορα να έχουμε μία βάση για σάλτσα για μακαρόνια...

Φασολάκια λαδερά, σταθερή Ελληνική αξία! Το φασολάκι το λαδερό το γνωρίζετε από γεννησιμιού σας και δεν χρειάζονται συστάσεις…   Τα υλικά μας 1 κιλό φασολάκια χλωρά (εγώ χρησιμοποίησα μπαρμπούνια) 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο 1 ντομάτα μεσαία τριμμένη (ή μία κουταλιά της σούπας πελτέ) 3 σκελίδες...

Σαλάτα με αλμυρίκια & άρωμα ντομάτας, αλμύρα στο πιάτο. Τα αλμυρίκια ή αρμυρίκια μπορείτε να βρείτε στην λαϊκή και μπορείτε να φτιάξετε με αυτά τρομερές σαλάτες που σερβίρονται συνήθως σε συνδυασμό με θαλασσινά. Το μυστικό είναι ότι θέλουν ζεμάτισμα γιατί είναι ντελικάτα και ευαίσθητα.   Τα υλικά μας 1...

Φασολάδα και ξερό ψωμί. Απ τα κόκαλα βγαλμένη… Η βασίλισσα της Ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης είναι αναμφισβήτητα η φασολάδα . Σύμφωνα με τις πηγές,  η φασολάδα συναντάται στην Ελλάδα από την αρχαιότητα, αλλά καθιερώθηκε ως εθνικό μας φαγητό την εποχή της δικτατορίας του Μεταξά . Μπορεί να στοιχειώνει τους...

Tags

  • Vegan
  • Νηστίσιμα
  • Παραδοσιακές
  • Σαρακοστή
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Τούρτα μπλακ φόρεστ (black forest). Μαύρη ειν η νύχτα στα βουνά
Ζεστή σαλάτα με φύτρες φασολιού από Κορέα μεριά.

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά(4 μονάδες) - στο Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα
  • Μαιρη Αθανασοπουλου στο Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι)
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes