LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μαγειρική  /  24 Οκτωβρίου 2013

Φιλέτα σκάρου με καραμελωμένη γλιστρίδα & τσίλι, να το ξαναπώ;.

by Παναγιώτης
Φιλέτα σκάρου με καραμέλωμένη γλυστρίδα
“Πρόσεχε τον άντρα σου είμαι σίγουρη ότι κάτι σκαρώνει ο ανεπρόκοπος” είπε η Μαρία η κακιά πεθερά στην κόρη της…

Ο σκάρος είναι ψάρι που απαντάται στις Ελληνικές θάλασσες με ιστορικά στοιχεία από την Μινωική εποχή, γνωστός για τα “γλυκά” εντόσθια του, μαγειρεύεται συνήθως (όταν είναι φρέσκος και έχει ψαρευτεί νωρίς το πρωί πριν φάει) με τα εντόσθιά του αφού έχει αφαιρεθεί η χολή του βέβαια ;) Εδώ θα τον δούμε λίγο διαφορετικό σε φιλέτο με ασιατικές γεύσεις…

 

Τα υλικά μας (για 4 μερίδες)

 

  • 4 σκάροι φιλεταρισμένοι  (8 φιλέτα)
  • 1 κούπα φύλλα γλιστρίδας
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
  • 5 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Προετοιμασία

  1. Τα φιλέτα μπορούμε να τα κάνουμε στο φούρνο ή στο τηγάνι.
    Αν τα κάνετε στον φούρνο αλατοπιπερώστε τα και βάλτε τα σε μία λαδόκολλα, ψήστε τα στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά, εναλλακτικά αν έχετε τα ψάρια ολόκληρα ψήστε τα και αφαιρέστε την πέτσα που δεν τρώγεται έτσι και αλλιώς.
    Αν τα κάνετε στο τηγάνι ρίξτε ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό  τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και αλατοπιπερώστε τα και  περάστε τα γύρω στα 10 λεπτά από κάθε πλευρά
  2. Σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια σβήνουμε με την σόγια σος και προσθέτουμε τα φύλλα της γλιστρίδας, συνεχίζουμε μέχρι να καραμελώσει η σόγια.
  3. Σερβίρουμε τα φιλέτα με την καραμελωμένη γλιστρίδα, το φρεσκοτριμμένο τζίντζερ και το ψιλοκομμένο τσίλι. Αν θέλουμε προσθέτουμε έξτρα σόγια σος.

 

Στο ίδιο στυλ:

Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα Υλικά 4 φιλέτα λευκού ψαριού  (ÏŒπως πέρκα , μπακαλιάρος, γλÏŽσσα ,σφυρίδα, κ.λπ.) 2 μεσαίου μεγέθους κολοκύθια, κομμένα σε χοντρές φέτες 2 μεσαίου μεγέθους πατάτες, κομμένες σε ροδέλες 2 μέτρια καρÏŒτα, κομμένα σε χοντρές φέτες 2 μεσαίου μεγέθους ντομάτες κομμένες σε...

Γλώσσα φιλέτο στην λαδόκολλα, ψάρι γλωσσούδικο. Η γλÏŽσσα είναι ένα ψάρι (σαλαχοειδές βασικά) με ιδιαίτερη γεύση που μπορούμε να βρούμε φρέσκια αλλά και κατεψυγμένη, σε αυτή την έυκολη συνταγή την συνδύασα με ντομάτα, πιπεριά και φρέσκια ρίγανη και την έβαλα στην λαδÏŒκολλα για να κρατηθεί ζουμερή…...

Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα μήλου και κάρυ. Ελαφρύ και αεράτο Το κοτοπουλάκι αυτÏŒ γίνεται σε 15 λεπτά , είναι πολύ ελαφρύ και νÏŒστιμο, και θυμίζει λίγο ανατολή , δοκιμάστε το ! It’s an order! Υλικά  3 φιλέτα κοτÏŒπουλο  1 μήλο 1 κρεμμύδι 3/4 φλιτζανιού γάλα 1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος 1...

Μπακαλιάρος φιλέτο με ντομάτα και μυρωδικά . Για κορμί θανατηφόρο   Υλικά  500 γρ. μπακαλιάρος φιλέτο κομμένος σε 4 μερίδες ( ή άλλο λευκÏŒσαρκο ψάρι φιλέτο πχ γλÏŽσσα, πέρκα ) 2 ÏŽριμες ντομάτες τριμμένες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκÏŒρδο λιωμένες 1/2 φλιτζάνι ανάμεικτα αρωματικά φρέσκα (πχ ρίγανη, θυμάρι, δυÏŒσμο,βασιλικÏŒ,...

Tags

  • Light
  • Γρήγορες
  • Εύκολες
  • ψαροφαγία

Πλοήγηση άρθρων

Χορτοφαγικό γιουβέτσι με κριθαράκι & σπανάκι, νο μιτ.
Τσιγαριστά χόρτα με αυγά ποσέ, με αγάπη από το Πήλιο.

2 comments

  • Olives and Olive
    25 Οκτωβρίου 2013

    Για ξαπαπέστω :):)Επειδή, δυστυχώς δεν γνωρίζω το σκάρο, άλλο ψαράκι που θα μπορούσε να το αντικαταστήσει?

    Reply
    • Παναγιώτης
      25 Οκτωβρίου 2013

      Καλησπέρα olive! Νομίζω οτι μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε λευκόσαρκο θαλασσινό ψαράκι (εγω το κάνω και με τσιπούρα) που μπορει να φιλεταριστεί. Χ

      Reply

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes