LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Πουλερικά
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα  /  29 Απριλίου 2013

Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα

by Μαριλού

Φιλέτο ψάρι στην λαδόκολα

Υλικά

  • 4 φιλέτα λευκού ψαριού  (όπως πέρκα , μπακαλιάρος, γλώσσα ,σφυρίδα, κ.λπ.)
  • 2 μεσαίου μεγέθους κολοκύθια, κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 2 μεσαίου μεγέθους πατάτες, κομμένες σε ροδέλες
  • 2 μέτρια καρότα, κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 2 μεσαίου μεγέθους ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 2 κλωνάρια από διάφορα φρέσκα μυρωδικά ( ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο)
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Μισό ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Πως το κάνουμε :

Απλώνουμε 3 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο και από πάνω τρία φύλλα λαδόκολλας (το ένα πάνω στο άλλο, σε απόσταση 10 εκατοστών). Βάζουμε στον πάτο ένα κλαδάκι από κάθε μυρωδικό . Προσθέτουμε τις πατάτες τα κολοκύθια, τα καρότα, τις ντομάτες και από πάνω βάζουμε τα φιλέτα του ψαριού που έχουμε αλατίσει ελαφρώς. Καλύπτουμε τα φιλέτα με τα υπόλοιπα λαχανικά και μυρωδικά .

 Αναμειγνύουμε το χυμό λεμονιού, το κρασί, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα,  λίγο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Με το μείγμα αυτό περιχύνουμε τα ψάρια και κλείνουμε τη λαδόκολλα  σε πακέτο.

Ψήνουμε στους 200ο  για 40-45 λεπτά . Ανοίγουμε την λαδόκολλα και ψήνουμε για αλλά 10 λεπτά . Σερβίρουμε είτε μέσα στο χαρτί, είτε αφού μεταφέρουμε προσεχτικά το περιεχόμενο του πακέτου σε πιάτα.

Στο ίδιο στυλ:

Γλώσσα φιλέτο στην λαδόκολλα, ψάρι γλωσσούδικο. Η γλώσσα είναι ένα ψάρι (σαλαχοειδές βασικά) με ιδιαίτερη γεύση που μπορούμε να βρούμε φρέσκια αλλά και κατεψυγμένη, σε αυτή την έυκολη συνταγή την συνδύασα με ντομάτα, πιπεριά και φρέσκια ρίγανη και την έβαλα στην λαδόκολλα για να κρατηθεί ζουμερή…...

Μπριάμ στον φούρνο με αγαπημένα καλοκαιρινά λαχανικά. Ένα από τα θεϊκά καλοκαιρινά φαγητά είναι το μπριάμ ή μπριάμι το οποίο ακολουθεί τον κανόνα της ελληνικής κουζίνας ρουστίκ απλό & εύκολο, οι αναλογίες στα υλικά είναι ενδεικτικές άλλοι δεν χρησιμοποιούν μελιτζάνες άλλοι βάζουν περισσότερες πατάτες …   Τα...

Σολομός γλυκόξινος στην λαδόκολλα, να χάρω εγώ γεύσεις & αρώματα Ο σολομός είναι ένα γευστικότατο ψάρι και μπορεί να μαγειρευτεί με διάφορους τρόπους, τον λατρεύω στον ατμό και στα κάρβουνα αλλά εδώ  θα  δούμε πως μπορούμε να κάνουμε κάτι πολύ εύκολο και πολύ γρήγορο με φέτες ή φιλέτα σολομού ή...

Φιλέτα σκάρου με καραμελωμένη γλιστρίδα & τσίλι, να το ξαναπώ;. Ο σκάρος είναι ψάρι που απαντάται στις Ελληνικές θάλασσες με ιστορικά στοιχεία από την Μινωική εποχή, γνωστός για τα “γλυκά” εντόσθια του, μαγειρεύεται συνήθως (όταν είναι φρέσκος και έχει ψαρευτεί νωρίς το πρωί πριν φάει) με τα εντόσθιά του αφού...

Tags

  • Εύκολες
  • Νηστίσιμα
  • Σαρακοστή
  • ψαροφαγία

Πλοήγηση άρθρων

Μακαρονάκι με καλαμαράκια κον(σέρβα)
Αγκινάρες (με τα αγκάθια) με πατάτες λαδερές

3 comments

  • Ρoρώ Κ.
    26 Ιουνίου 2013

    Πολύ ενδιαφέρον!!! Λίαν συντόμως θα το δοκιμάσω αλλά έχω μία ερώτηση!Αυτό με την απόσταση 10 εκ, πως πετυχαινεται;;;

    Reply
    • Μαριλού
      27 Ιουνίου 2013

      Στρώνεις την πρώτη λαδόκολλα . Την δεύτερη την απλώνεις πάνω στην πρώτη αλλά λίγα εκατοστά πιο μέσα . Δηλαδή η αρχή της δεύτερης να μην εφάπτεται με την αρχή της πρώτης. Έτσι δημιουργούμε μεγαλύτερη επιφάνεια και παίρνει και λίγο αέρα το φαγητό. Επίσης για πιο ευκολία μπορείς να βάλεις σταυρωτά τις λαδόκολλες την μια πάνω στην άλλη . Δηλαδή την πρώτη κατά πλάτος την δεύτερη κατά μήκος κλπ. και να φτιάξεις ένα σταυρό. Και μετά διπλώνεις .Καλή επιτυχία !!!

      Reply
  • Ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά(4 μονάδες) -
    8 Ιανουαρίου 2020

    […] Πηγή lovefood.gr […]

    Reply

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Χώρες & Περιοχές

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes