Υλικά
- 4 φιλέτα λευκού ψαριού (όπως πέρκα , μπακαλιάρος, γλώσσα ,σφυρίδα, κ.λπ.)
- 2 μεσαίου μεγέθους κολοκύθια, κομμένα σε χοντρές φέτες
- 2 μεσαίου μεγέθους πατάτες, κομμένες σε ροδέλες
- 2 μέτρια καρότα, κομμένα σε χοντρές φέτες
- 2 μεσαίου μεγέθους ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
- 2 κλωνάρια από διάφορα φρέσκα μυρωδικά ( ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο)
- χυμός από 1 λεμόνι
- 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Μισό ποτηράκι λευκό κρασί
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως το κάνουμε :
Απλώνουμε 3 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο και από πάνω τρία φύλλα λαδόκολλας (το ένα πάνω στο άλλο, σε απόσταση 10 εκατοστών). Βάζουμε στον πάτο ένα κλαδάκι από κάθε μυρωδικό . Προσθέτουμε τις πατάτες τα κολοκύθια, τα καρότα, τις ντομάτες και από πάνω βάζουμε τα φιλέτα του ψαριού που έχουμε αλατίσει ελαφρώς. Καλύπτουμε τα φιλέτα με τα υπόλοιπα λαχανικά και μυρωδικά .
Αναμειγνύουμε το χυμό λεμονιού, το κρασί, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, λίγο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Με το μείγμα αυτό περιχύνουμε τα ψάρια και κλείνουμε τη λαδόκολλα σε πακέτο.
Ψήνουμε στους 200ο για 40-45 λεπτά . Ανοίγουμε την λαδόκολλα και ψήνουμε για αλλά 10 λεπτά . Σερβίρουμε είτε μέσα στο χαρτί, είτε αφού μεταφέρουμε προσεχτικά το περιεχόμενο του πακέτου σε πιάτα.
Πολύ ενδιαφέρον!!! Λίαν συντόμως θα το δοκιμάσω αλλά έχω μία ερώτηση!Αυτό με την απόσταση 10 εκ, πως πετυχαινεται;;;
Στρώνεις την πρώτη λαδόκολλα . Την δεύτερη την απλώνεις πάνω στην πρώτη αλλά λίγα εκατοστά πιο μέσα . Δηλαδή η αρχή της δεύτερης να μην εφάπτεται με την αρχή της πρώτης. Έτσι δημιουργούμε μεγαλύτερη επιφάνεια και παίρνει και λίγο αέρα το φαγητό. Επίσης για πιο ευκολία μπορείς να βάλεις σταυρωτά τις λαδόκολλες την μια πάνω στην άλλη . Δηλαδή την πρώτη κατά πλάτος την δεύτερη κατά μήκος κλπ. και να φτιάξεις ένα σταυρό. Και μετά διπλώνεις .Καλή επιτυχία !!!
[…] Πηγή lovefood.gr […]