LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα  /  29 Απριλίου 2013

Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα

by Μαριλού

Φιλέτο ψάρι στην λαδόκολα

Υλικά

  • 4 φιλέτα λευκού ψαριού  (όπως πέρκα , μπακαλιάρος, γλώσσα ,σφυρίδα, κ.λπ.)
  • 2 μεσαίου μεγέθους κολοκύθια, κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 2 μεσαίου μεγέθους πατάτες, κομμένες σε ροδέλες
  • 2 μέτρια καρότα, κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 2 μεσαίου μεγέθους ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 2 κλωνάρια από διάφορα φρέσκα μυρωδικά ( ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο)
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Μισό ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Πως το κάνουμε :

Απλώνουμε 3 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο και από πάνω τρία φύλλα λαδόκολλας (το ένα πάνω στο άλλο, σε απόσταση 10 εκατοστών). Βάζουμε στον πάτο ένα κλαδάκι από κάθε μυρωδικό . Προσθέτουμε τις πατάτες τα κολοκύθια, τα καρότα, τις ντομάτες και από πάνω βάζουμε τα φιλέτα του ψαριού που έχουμε αλατίσει ελαφρώς. Καλύπτουμε τα φιλέτα με τα υπόλοιπα λαχανικά και μυρωδικά .

 Αναμειγνύουμε το χυμό λεμονιού, το κρασί, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα,  λίγο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Με το μείγμα αυτό περιχύνουμε τα ψάρια και κλείνουμε τη λαδόκολλα  σε πακέτο.

Ψήνουμε στους 200ο  για 40-45 λεπτά . Ανοίγουμε την λαδόκολλα και ψήνουμε για αλλά 10 λεπτά . Σερβίρουμε είτε μέσα στο χαρτί, είτε αφού μεταφέρουμε προσεχτικά το περιεχόμενο του πακέτου σε πιάτα.

Στο ίδιο στυλ:

Σολομός γλυκόξινος στην λαδόκολλα, να χάρω εγώ γεύσεις & αρώματα Ο σολομός είναι ένα γευστικότατο ψάρι και μπορεί να μαγειρευτεί με διάφορους τρόπους, τον λατρεύω στον ατμό και στα κάρβουνα αλλά εδώ  θα  δούμε πως μπορούμε να κάνουμε κάτι πολύ εύκολο και πολύ γρήγορο με φέτες ή φιλέτα σολομού ή...

Τσιπούρα στην λαδόκολλα Τσιπούρα ψητή λαδόκολλας γιατί έχω μια διαστροφή με την λαδόκολλα τελευταία. Η λαδόκολλα θα κρατήσει την τσιπούρα σου ζουμερή και θα την κάνει πιο νόστιμη συμπέθερε.     Υλικά για 2 τσιπούρες μεγάλες 2 τσιπούρες καθαρισμένες από τον ιχθυοπώλη μας...

Φιλέτο τσιπούρας με δεντρολίβανο, φίλε-το ψήνω και δεν σου δίνω. Το δεντρολίβανο είναι από τους καλύτερους φίλους του ψαριού το έχουμε ξαναπεί, εδώ θα το δούμε με την γνωστή μας τσιπούρα που την σέρβιρα λίγο διαφορετικά με την συνοδεία της μαγιονέζας ελαιόλαδου που έφτιαξα τις προάλλες…   Τα υλικά μας...

Λαβράκι ψητό με σάλτσα ντομάτας & γλυστρίδας, γλυστερό ψαράκι.   Για την γλιστρίδα τα έχουμε ξαναπεί, είναι ένα λαχανικό θαυματουργό, την χρησιμοποιούμε κυρίως στις σαλάτες αλλά εδώ θα την δούμε σε ένα πιάτο με λαβράκι ως μέρος μίας γευστικής σάλτσας.   Τα υλικά μας για ένα κανονικό ψάρι Ένα...

Tags

  • Εύκολες
  • Νηστίσιμα
  • Σαρακοστή
  • ψαροφαγία

Πλοήγηση άρθρων

Μακαρονάκι με καλαμαράκια κον(σέρβα)
Αγκινάρες (με τα αγκάθια) με πατάτες λαδερές

3 comments

  • Ρoρώ Κ.
    26 Ιουνίου 2013

    Πολύ ενδιαφέρον!!! Λίαν συντόμως θα το δοκιμάσω αλλά έχω μία ερώτηση!Αυτό με την απόσταση 10 εκ, πως πετυχαινεται;;;

    Reply
    • Μαριλού
      27 Ιουνίου 2013

      Στρώνεις την πρώτη λαδόκολλα . Την δεύτερη την απλώνεις πάνω στην πρώτη αλλά λίγα εκατοστά πιο μέσα . Δηλαδή η αρχή της δεύτερης να μην εφάπτεται με την αρχή της πρώτης. Έτσι δημιουργούμε μεγαλύτερη επιφάνεια και παίρνει και λίγο αέρα το φαγητό. Επίσης για πιο ευκολία μπορείς να βάλεις σταυρωτά τις λαδόκολλες την μια πάνω στην άλλη . Δηλαδή την πρώτη κατά πλάτος την δεύτερη κατά μήκος κλπ. και να φτιάξεις ένα σταυρό. Και μετά διπλώνεις .Καλή επιτυχία !!!

      Reply
  • Ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά(4 μονάδες) -
    8 Ιανουαρίου 2020

    […] Πηγή lovefood.gr […]

    Reply

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά(4 μονάδες) - στο Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα
  • Μαιρη Αθανασοπουλου στο Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι)
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes