Ναι το ξέρω η θέα του πιάτου μπορεί να σας προκαλέσει διάφορα συναισθήματα αλλά δυστυχώς για μερικούς από εσάς αυτό είναι ο σωστός τρόπος για να απολαύσουμε την γεύση του φρέσκου τόνου, εγώ προσωπικά τον προτιμώ rare όπως και την μπριζόλα μου. Αν τον ψήσουμε υπερβολικά τείνει να ξεραίνεται γιατί είναι πάρα πολύ άπαχο ψάρι.
Τα υλικά μας
- 1 φιλέτο τόνου
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Πιπέρι καγιέν
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Βραστά σαλάτα, λαχανικά ή χόρτα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Μαρινάρουμε το φιλέτο μας για 30 λεπτά με τα υπόλοιπα υλικά
- Το ζητούμενο μας είναι ο τόνος να παραμείνει κόκκινος και τρυφερός εσωτερικά για να το πετύχουμε αυτό τον ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι που καίει σε δυνατή φωτιά για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά (το ίδιο ισχύει και για το γκριλ) . Αν δεν σας αρέσει ιδέα του ωμού τόνου στο εσωτερικό, θα πρέπει να τον ψήσετε παραπάνω αλλά δεν σας το προτείνω, μπορείτε να τον σβήσετε επίσης με ένα ποτήρι κρασί μέχρι να σωθεί το κρασί θα έχει ψηθεί και ο τόνος εσωτερικά.
- Το σερβίρετε ζεστό με την συνοδεία φρέσκου ελαιόλαδου & σαλάτας, λαχανικών ή χόρτων, εγώ το συνόδεψα με μερικά αλμυρίκια που είχα ζεματίσει νωρίτερα για την σαλάτα με αλμυρίκια που σας παρουσίασα προχθές.
Λέγοντας αλμυρίκια μήπως εννοείς τα κρίταμα?
Καλησπέρα Γιώργο
Δεν εννοώ τα κρίταμα (που ίσως να συνοδεύουν το πιάτο μια χαρά). Μπορείς να το βρεις στις λαϊκές ή σε καταστήματα σαν αλμύρα επίσης:http://www.yiannislucacos.gr/ingredient/2025/almyra
https://www.google.gr/search?q=%CE%9A%CE%A1%CE%99%CE%A4%CE%91%CE%9C%CE%91&client=ubuntu&hs=1T0&channel=fs&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiEjaWK_JTUAhWBtBoKHRYnAagQiR4IhwE&biw=1229&bih=897