LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Πουλερικά
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μαγειρική  /  30 Ιουνίου 2013

Φιλέτο φρέσκου τόνου στο τηγάνι, η απλότητα στο μεγαλείο της.

by Παναγιώτης
Φιλέτο τόνου
Ο κύριος Αγαμέμνων ο Ναύαρχος εν αποστρατεία δεν αποχωρίζεται το πολυτονικό σύστημα είναι θέμα τιμής…

Ναι το ξέρω η θέα του πιάτου μπορεί να σας προκαλέσει διάφορα συναισθήματα αλλά δυστυχώς για μερικούς από εσάς αυτό είναι ο σωστός τρόπος για να απολαύσουμε την γεύση του φρέσκου τόνου, εγώ προσωπικά τον προτιμώ rare όπως και την μπριζόλα μου. Αν τον ψήσουμε υπερβολικά τείνει να ξεραίνεται γιατί είναι πάρα πολύ άπαχο ψάρι.

 

Τα υλικά μας

  • 1 φιλέτο τόνου
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Βραστά σαλάτα, λαχανικά ή χόρτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Μαρινάρουμε το φιλέτο μας για 30 λεπτά με τα υπόλοιπα υλικά
  2. Το ζητούμενο μας είναι ο τόνος να παραμείνει κόκκινος και τρυφερός εσωτερικά για να το πετύχουμε αυτό τον ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι που καίει σε δυνατή φωτιά για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά (το ίδιο ισχύει και για το γκριλ) . Αν δεν σας αρέσει ιδέα του ωμού τόνου στο εσωτερικό, θα πρέπει να τον ψήσετε παραπάνω αλλά δεν σας το προτείνω, μπορείτε να τον σβήσετε επίσης με ένα ποτήρι κρασί μέχρι να σωθεί το κρασί θα έχει ψηθεί και ο τόνος εσωτερικά.
  3. Το σερβίρετε ζεστό με την συνοδεία φρέσκου ελαιόλαδου & σαλάτας, λαχανικών ή χόρτων, εγώ το συνόδεψα με μερικά αλμυρίκια που είχα ζεματίσει νωρίτερα για την σαλάτα με αλμυρίκια που σας παρουσίασα προχθές.

Στο ίδιο στυλ:

Γλώσσα φιλέτο στην λαδόκολλα, ψάρι γλωσσούδικο. Η γλώσσα είναι ένα ψάρι (σαλαχοειδές βασικά) με ιδιαίτερη γεύση που μπορούμε να βρούμε φρέσκια αλλά και κατεψυγμένη, σε αυτή την έυκολη συνταγή την συνδύασα με ντομάτα, πιπεριά και φρέσκια ρίγανη και την έβαλα στην λαδόκολλα για να κρατηθεί ζουμερή…...

Φιλέτο τσιπούρας με δεντρολίβανο, φίλε-το ψήνω και δεν σου δίνω. Το δεντρολίβανο είναι από τους καλύτερους φίλους του ψαριού το έχουμε ξαναπεί, εδώ θα το δούμε με την γνωστή μας τσιπούρα που την σέρβιρα λίγο διαφορετικά με την συνοδεία της μαγιονέζας ελαιόλαδου που έφτιαξα τις προάλλες…   Τα υλικά μας...

Μπακαλιάρος φιλέτο με ντομάτα και μυρωδικά . Για κορμί θανατηφόρο   Υλικά  500 γρ. μπακαλιάρος φιλέτο κομμένος σε 4 μερίδες ( ή άλλο λευκόσαρκο ψάρι φιλέτο πχ γλώσσα, πέρκα ) 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 1/2 φλιτζάνι ανάμεικτα αρωματικά φρέσκα (πχ ρίγανη, θυμάρι, δυόσμο,βασιλικό,...

Γαύρος στο τηγάνι με ντομάτα . Η χαρά του βάζελου Τον εν λόγω ουζομεζέ μαγείρεψε ο γνωστός και μη εξαιρετέος κουμπάρος Γιάννης σε μια έξαρση αγάπης για τον Ολυμπιακό , αν και βάζελος Υλικά 1/2 κιλό γαύρος 2-3 ώριμες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες 4 κουταλιές...

Tags

  • Νηστίσιμα
  • Ουζομεζές
  • Σαρακοστή
  • ψαροφαγία

Πλοήγηση άρθρων

Σπετζοφάι Πηλιορείτικο, αναμνήσεις από την Ζαγορά & το Πουρί
Κοτομπουκιές πανέ στο φούρνο. Μπουκιά και συχώριο

3 comments

  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ
    29 Μαΐου 2017

    Λέγοντας αλμυρίκια μήπως εννοείς τα κρίταμα?

    Reply
    • Παναγιώτης
      29 Μαΐου 2017

      Καλησπέρα Γιώργο
      Δεν εννοώ τα κρίταμα (που ίσως να συνοδεύουν το πιάτο μια χαρά). Μπορείς να το βρεις στις λαϊκές ή σε καταστήματα σαν αλμύρα επίσης:http://www.yiannislucacos.gr/ingredient/2025/almyra

      Reply
  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ
    29 Μαΐου 2017

    https://www.google.gr/search?q=%CE%9A%CE%A1%CE%99%CE%A4%CE%91%CE%9C%CE%91&client=ubuntu&hs=1T0&channel=fs&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiEjaWK_JTUAhWBtBoKHRYnAagQiR4IhwE&biw=1229&bih=897

    Reply

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Χώρες & Περιοχές

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes