Ξαναπέστο μου με ανθότυρο και βασιλικό και φέρνουμε το πέστο στα μέτρα μας και στην Ελλάδα μας.
Τα υλικά μας για 4 μερίδες
- 500 γρ φουσίλι (ή άλλο ζυμαρικό)
- 300 γρ ανθότυρο
- 1 κουταλιά κουκουνάρι
- Μισό φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό (μπορεί να γίνει και με θυμάρι ή ρίγανη)
- 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1/2 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού Αλάτι (όσο χρειαστεί)
Προετοιμασία
Βάζουμε σε επεξεργαστή τροφίμων όλα τα υλικά και χτυπάμε για να κάνουμε το πέστο μας.
Εντωμεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια μας, όταν είναι έτοιμα ή ρίχνουμε όλο τα πέστο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ή τα σερβίρουμε ζεστά με το πέστο στο πιάτο μας. Προσθέτουμε έξτρα μυρωδικά αν θέλουμε (σσσσσττττ η αδελφή μου τα έφαγε και με παρμεζάνα από πάνω, μην το πείτε πουθενά)