LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μαγειρική  /  9 Ιουλίου 2016

Χοιρινό με κρασί, μουστάρδα και χρένο στην γάστρα.

by Παναγιώτης
Χοιρινό στην γάστρα
Η γάστρα μας που μας έφτιαξε ο καταπληκτικός Ανδρέας και ταξίδεψε από την Σαντορίνη στο Λονδίνο.

Πριν μερικές εβδομάδες, η φίλη μου Τζοάνα πέρασε από το σπίτι για να μας βγάλει φωτογραφίες (περιμένουμε μωράκι) και σκέφtηκα να κάνω κάτι γρήγορο για μεσημεριανό.  Το κάτι γρήγορο γρήγορα άλλαξε σε μία υπερπαραγωγή που χρειάστηκε 4+ ώρες για να τελειώσει. Την συνταγή την έφτιαξα στο μυαλό μου στο δρόμο για τον χασάπη. Στην Μαργάριτα (έτερον ήμισυ) άρεσε τόσο πολύ που με έβαλε και την έγραψα το ίδιο βράδυ για να μην την ξεχάσω (το κάνω συχνά).  Πάμε να δούμε λοιπόν πως το κάνουμε.

Υλικά για 6-8 μερίδες

  • 2 κιλά χοιρινό (ομωπλάτη) κομμένο σε μεγάλους κύβους
  • 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες κομμένες στα 4
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  •  4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κούπα κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κουταλιά της σούπας χρένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (Αγνό παρθένο)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 240 βαθμούς.
  • Ρίχνουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το χοιρινό να πάρει χρώμα και για να το “σφραγίσουμε”. Το σβήνουμε με το κρασί και το μεταφέρουμε στην γάστρα μας.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας στην γάστρα και ανακατεύουμε καλά
  • Σκεπάζουμε την γάστρα και την βάζουμε στον φούρνο που καίει.
  • Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 240 και μετά κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 150 και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλες τρείς ώρες. Το κράσι είναι αρκετό και το χοιρινό θα βγάλει έξτρα ζουμάκι αλλά που και που ελέγχουμε μήπως σωθούν τα υγρά.
  • Τέλος αφαιρούμε το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε στους 240 και στο γκρίλ για μισή ακόμα ώρα για να πάρει το φαγητό μας χρώμα.
  • Το σερβίρουμε με την γάστρα μας και το τρώμε με έξτρα μουστάρδα και χρένο.

Στο ίδιο στυλ:

Χοιρινό μπούτι στην γάστρα του Λαρισαίου. Λάρσα Λάρσα σ΄είδα και λαχτάρσα. Η γάστρα του Λαρισαίου  από τον C27   Υλικά 1 γάστρα γάστρα θηλυκό μεταλλικό ή πήλινο μαγειρικό σκεύος, το οποίο αφού θερμανθεί κατάλληλα, τοποθετείται πάνω από το ταψί με το φαγητό συμβάλλοντας στο ψήσιμό του από την επάνω πλευρά βαθύ και πλατύ...

Χοιρινό στην κατσαρόλα, λεμονάτο και κουρκουμάτο. Αυτή εδώ είναι η συνταγή για το κλασσικό χοιρινό λεμονάτο στην κατσαρόλα με τον τρόπο της μάνας μου και με την προσθήκη του κουρκουμά γιατί τελευταία τον αγαπάμε πολύ στο σπίτι, όχι μόνο για την διακριτική γεύση του και το...

Αρνάκι του Δεκαπενταύγουστου στην γάστρα. Δεκαπενταύγουστος το καλοκαίρι είναι στα απόγειο του, οι πόλεις αδειάζουν, η παραλίες και τα χωριά γεμίζουν. Θρησκευτική γιορτή αλλά και ώρα για μασαμπούκα. Στο χωριό μου τρώμε αρνί και δεν θα μπορούσαμε να αλλάξουμε την παράδοση αλλά για ακόμα μία...

Φασολάκια στην γάστρα με πατάτες & πιπερίες, ζουμεροτραγανά & θεϊκά. Επειδή είναι καλοκαίρι και έχουμε βομβαρδιστεί από τα φασολάκια τα λαδερά σας παρουσιάζω τα καταπληκτικά ζουμερά αλλά και τραγανά φασολάκια στην γάστρα τα υλικά μπορεί να είναι κοντά στην συνταγή για φασολάκια λαδερά αλλά η γεύση είναι διαφορετική πιστέψετε με....

Πλοήγηση άρθρων

Γαρίδες μαρινάτες
Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά(4 μονάδες) - στο Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα
  • Μαιρη Αθανασοπουλου στο Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι)
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes